ebay

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 07 Feb 2005, 13:59

a fost o gluma..am intrebat ca nu stiam...shi nici nu am vazut...
apropo...cum sunt frantzuzele...????? :wink:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 07 Feb 2005, 15:59

Femeile se aseamana peste tot lipovene. Singura diferenta e ca sunt mai mult sau mai putin cicalitoare. Si asta depinde de traditiile tarilor unde au crescut.
Am incercat tot felul de nationalitati si singura pe care am suportat-o a fost japoneza. De ce ? Ca nu vorbeste tot timpul ca o morisca de-ti face capul calendar. Si io cind ma scol dimineata nu suport sa-mi vorbeasca cineva.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Feb 2005, 16:01

:D :D :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Feb 2005, 16:27

pe ebay e fain, dar nu poti plati decat in situatia in care ai pe cineva afara care sa plateasca pentru tine, sau daca vanzatorul accepta modalitati de plata mai putin comode, money orders sau western union.

de multe ori nu prea accepta sa trimita in afara US, asa ca fiti atenti la paginile de produs inainte sa incepeti discutiile, scrie pe acolo daca vanzatorul e dispus la shipping in afara zonei din care e si ce modalitati de plata accepta. sau puteti scrie email inainte sa licitati si intrebati pur si simplu daca v-ar accepta bid-ul (licitarea).

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 07 Feb 2005, 17:12

nea tudore....sa-tzi fie de bine....la mai multe...!!!
....negrese..chinezoaice.....japoneze.....mai bine nu intrebam....

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 07 Feb 2005, 21:02

De mai multi ani cumpar si vand prin intermediul E-bay.Nu e mare filozofie aici sa faci acest lucru,deoarece E-bay are un tutorial care te invata pas cu pas cum sa cumperi sau cum sa vinzi explicandu-ti totul destul de clar.
Trebuie sa te inscrii ,sa-ti alegi o parola pe care e bine sa o schimbi destul de des si care preferabil sa contina numere si litere pt. a fi mai dificil de a fi descoperita de excroci(care abia asteapta sa-ti foloseasca credit card-ul sau contul din banca).
De asemenea trebuie sa-ti deschizi un cont PayPal(dand datele unui credit card sau un cont bancar de-al tau) in felul acesta operatiunile in E-bay fiind mult usurate.
Vanzatorul specifica modalitatile de plata dorite de el(PayPal,Visa ,Master Card,Discover,Amex,eCHECK,Money Order,Cashier Check).
De cele mai multe ori vanzatorul pune un pret de la care incepe licitatia f. mic,dar nu la "misto" ci stiind ca ce vrea sa vanda este f. solicitat(si se va ajunge prin mai multi licitanti la un pret care-i convine) si pt. a atrage mai multi amatori de "chilipiruri".Normal ca facand asa isi asuma un risc in sensul ca daca nu vor fi licitanti destui sa nu obtina pretul dorit sau in cazul unui singur licitator sa fie obligat sa vanda la un pret ireal de mic.
Daca vanzatorul nu doreste sa-si asume riscuri stabileste pretul de incepere al licitatiei de la pretul minim pe care doreste sa-l obtina,sau pune un pret mic insa stabileste un pret sub care el nu vinde ceea ce a pus la vanzare(reserva ce daca prin licitatie nu e atinsa,nu se face tranzactia)
Vanzatorul specifica unde e dispus sa trimita ce vinde de aceea nu incepeti sa licitati pt. ceva ce nu va fi trimis in Romania,eventual puteti contacta vanzatorul intrebandu-l daca trimite in Romania si costul transportului.
De fapt toate acestea sunt explicate de catre E-bay,de aceea trebuie citit totul inainte de a incepe tranzactii in E-bay.
Cum au aratat si altii pe acest forum e foarte important sa cititi feedback-urile vanzatorilor,in felul acesta va puteti forma o imagine asupra onestitatii vanzatorilor pt. a nu avea surprize mai tarziu.
Nu stiu care este modalitatea sau posibilitatea de a face tranzactii in E-bay in Romania,dar cred ca va puteti interesa direct la E-bay prin trimitand un E-mail prin care solicitati lamuriri in acest sens.
Ce stiu este ca multi occidentali prefera (datorita numeroaselor "tepe" date de niste concetateni de-ai nostrii) sa nu faca tranzactii cu Romania.
Daca totusi veti fii in stare din Romania sa faceti tranzactii in E-bay incerc sa trag un semnal de alarma in sensul ca multi excroci f. isteti trimit mesaje ca fiind din partea E-bay, solicitandu-va datele personale,parola etc.Mesajele trimise de catre acestia e greu sa le deosebesti de cele intradevar trimise de catre E-bay deoarece au antetul E-bay.Atata doar trebuie sa retineti ca E-bay-ul niciodata nu pune intrebari referitoare la datele voastre personale(e-mail,password,credit card,cont bancar),iar daca ati primit acest tip de mesaje intrebati E-bay daca ei le-au trimis,nu va aruncati sa completati cele trimise prin mesaje,deoarece va veti trezii cu contul gol si ca veti platii pt. cumparaturi pe care nu le-ati facut.
Eu am primit destul de multe mesaje de acest gen insa intreband E-bay am vazut ca sunt trimise de excroci si deci nu le-am dat curs spre norocul meu.
In multele tranzactii facute de mine in E-bay nu am avut surprize neplacute si doar o data nu am primit un bat match din Anglia,spunandu-se ca s-a pierdut la posta(nu am crezut aceasta deoarece aici sunt putine cazuri cand cele trimise prin posta nu ajung la destinatar) ,insa am primit banii inapoi.
E-bay-ul ramane modalitatea cea mai buna de a cumpara lucruri de calitate la preturi sub pretul pietei (daca cunosti bine acest pret).

Jean Scurtu

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 07 Feb 2005, 22:23

nea jane.....mersy de informare.....o sa fac o incercare....cumpar shi eu ceva de 50$ nu moare nimeni...daca n-o veni paketu'...
....PayPal..??????????...asta cum se face...concret....shi..lasa shi mata o adresa de mail....poate ma impotmolesc undeva...dau o bere//...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 08 Feb 2005, 14:03

inca ceva mai e de zis: exista si ebay cu terminatia .fr, .it, .uk si altele mai europene, unde gasiti si scule de fishing, inclusiv europene (aviz celor care le prefera) :). uneori e mai usor sa aranjezi cu plata. un prieten si-a cumparat de pe cel german oarece scule hifi si a platit prin ordin de plata. poate va foloseste la ceva informatia.

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 08 Feb 2005, 17:08

care banca face carduri din astea,,...?

Scrie răspuns