Dunare, salau, spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
O intrebare relativ copilareasca privitor la pescuitul salaului din barca:
Lansarile se recomanda a fi facute aval sau amonte?
Am pus aceasta intrebare deoarece in cazul lansarilor amonte firul va tinde sa aduca jigul aproape de barca fara recuperari, iar in cazul celor aval jigul are tendinta de a se salta de pe fund.
Lansarile se recomanda a fi facute aval sau amonte?
Am pus aceasta intrebare deoarece in cazul lansarilor amonte firul va tinde sa aduca jigul aproape de barca fara recuperari, iar in cazul celor aval jigul are tendinta de a se salta de pe fund.
Bucuresti
- cristi cristi
- veteran
-
- veteran
Pai asta insemneaza ca dai cu un jig prea usor.In principiu poti sa dai in amonte si recuperezi pana jigul trece de barca apoi scoti si repeti.Poti sa dai in aval ,dar totusi mai aproape de barca, si sa lasi jigul sa mearga purtat de curent mai in aval(mulinezi invers avand antireturul decuplat) sau sa recuperezi spre amonte,si atunci il tii mai mult deasupra substratului,fiind ajutat de curent.Dar trebuie sa corelezi tot timpul greutatea cu adancimea , viteza curentului si grosimea firului,etc
.

Re:
dumi_id scrie:As dori ceva pareri despre lansetele:
1) Black Bull HTC 2.40m/20-60g
2) Lanseta ET Excalubur Spin 2,40m 25-50g.
Va fi folosita pentru pescuit la jiguri in raurile mari (olt-dunare de pe mal dar si din barca).
Preturile sunt aproape aceleasi. <200roni
alte pareri .... pt excalubur ?
Re: Dunare, salau, spinning
as face un combo ET Excalubur Spin 2,40m 25-50g + o mulineta dar nu stiu ce sa imi iau
Excaliburu ala mai bine uiti de el,e blankul stlab rau,si nu cred ca lanseaza mai mulr de 30 gr varianta de ai prezentato....Cauta un spin blade,....e mult,mult peste!!!
Cum sa intamplat si asta? .... am scris mesajul de mai sus si imi apare ca autorul este "draqdevil" ....