discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Neamtul
- veteran

A pus cineva mana pe aceste lansete? De fiecare data cand vine iarna ma mananca talpitele sa cumpar o lanseta de rapitor. De Craciun mi-as face cadou o lanseta din asta.

Din descriere pare ok atat pentru jiguri cat si pentru rotative si voblere. Actiunea difera in functie de putere si lungime, am citit putin despre ele pe site-uri poloneze.
Blancul este facut de Toray. Mandrina nu este Fuji iar inelele sunt sic. As fi vrut sa fie Fuji dar nu e cel mai important criteriu pentru mine. Nu sunt un profesionist in pescuitul la salau sa pot sa fac diferente mari intre senzitivitatea unei lansete sau alta. Ma intereseaza sa fie ok pentru un pescuit cat de cat specializat la salau pe rauri gen Mures, Timis.
-
stefanflorin
- veteran

Salut,
Care din ele te-ar interesa? ca sa iti pot face o descriere cat de cat.
Eele ca si actiune, sunt un moderate-fast cu revenire rapida, pot fi folosite si pe jig fara probleme, sunt mai universale ca sa zic asa.
Urasc atarnatorii!
-
Neamtul
- veteran

Cam asta am inteles si eu din descrierea de pe site-ul oficial Dragon.
As fi curios de 2,60m/5-25 cw. Acum folosesc o lanseta cu aceasi putere dar e prea scurta, de aia caut ceva putin mai lung.
Ar fi frumos daca ai putea sa ii faci o mica descriere.
-
stefanflorin
- veteran

Este clar o lanseta pt. pescuit la distanta si cred ca si in dril se comporta excelent, are un blank care se incarca foarte bine, asa cum o vad eu probabil optim ar lucra cu jig pana in 14g+guma, iar daca este vorba de voblere, arunca 20g linistit, are putere. De mentionat ca desi pe inele vine atasata o eticheta cu fuji, ele nu sunt fuji.
Urasc atarnatorii!
-
Neamtul
- veteran

Pe site-ul Dragon scrie ca serie CXT, in functie de model vine echipat cu inele Fuji KR si Sic. Daca e atasata eticheta, probabil sunt inele Fuji Sic. Mandrina cum e? E comoda la mana? Ca mulineta voi folosi un Zauber CR de 4000 de 273gr. Ma gandesc ca se va echilibra cat de cat.
Daca duce 14gr + guma e suficient pentru mine. Pe mures nu este nevoie de mai mult, nu prea mai gasesti locuri cu apa adanca si curent puternic.
-
stefanflorin
- veteran

Mandrina nu este Fuji dar e de tip VSS, deci foarte comoda. Inelele nu sunt nici Alconite si nici Fuji Sic. Nu am vazut Dragon cu Fuji Sic, nici macar HM-X. In seria CXT sunt cateva modele care au Fuji Alconite, FC-X, SF-X, MS-X, si care au SIC (probabil Coreea sau China, nu Fuji) LC-X si CF-X.
Am pus un Ryobi TT Power de 280g pe lanseta si este super ok si probabil se echilibreaza foarte bine si cu Zauberul CR care e tot pe acolo ca greutate.
Urasc atarnatorii!
-
Neamtul
- veteran

Fuji sau nu, nu e chiar atat de important. Sa fie de calitate, aia conteaza. Lanseta pare exact ce imi trebuie. Mai sap putin pe net dupa informatii dar probabil o voi comanda. La 15-20 partide scurte pe an(!) cred ca e mai mult decat ar merita sa investesc in mod normal.
-
Biban
- veteran

Nu e de jig, stai bland. Poti incerca nanocore sau xtreme tot de la dragon. Sunt mai potrivite pt jiguiala.
-
Neamtul
- veteran

Din pacate nu le gasesc pe stoc la lungimea dorita plus ca nanocore e prea puternica, indiferent de lungime. Imi trebuie 2,5-2,6m si putere maxima 25-28gr. De ce sa nu fie de jig? La aceasi lungime e mai usoara decat Xtreme si daca e sa ne luam dupa site-ul producatorului, blancul e superior unui Xtreme sau Nanocore. Cel putin teoretic asa sta treaba, in practica nu stiu.
Ai folosit modelul LC-X? Nu am cine stie ce experienta cu betele de salau, nu prea am acordat mare atentie acestui stil.
Hai sa presupunem ca ai dreptate cu Nanocore dar ce sa fac daca toata gama ori e prea scurta ori prea puternica?
Xtreme parca am vazut undeva pe stoc pe cea de 2,5m dar cum am spus, teoretic blancurile din gama CXT sunt superioare.
Dezvolta te rog putin discutia, mai ales in ceea ce priveste Xtreme-ul. Nu am un buget anume, poate fi lanseta de 300lei dar sunt dispus sa dau si 600lei daca merita.
-
Neamtul
- veteran

Am mai gasit o lanseta interesanta. Dragon Moderate II 2,67m/5-25gr. De asta ce parere aveti?