Dragon CXT Lure Control LC-X

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

stefanflorin
veteran
veteran

Re: Dragon CXT Lure Control LC-X

Mesaj de stefanflorin » 15 Dec 2017, 07:11

Uite aici un model dedicat de jig, mai greuta un pic dar mult mai rapida si mai puternica pe talon: http://www.totalfishing.ro/lanseta-drag ... 74684.html
despre Moderate revin cu detalii mai tarziu...dar si aia e mai polivalenta ca si actiune din ce imi amintesc.
Urasc atarnatorii!

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 17 Dec 2017, 03:54

Neamtul scrie:Din pacate nu le gasesc pe stoc la lungimea dorita plus ca nanocore e prea puternica, indiferent de lungime. Imi trebuie 2,5-2,6m si putere maxima 25-28gr. De ce sa nu fie de jig? La aceasi lungime e mai usoara decat Xtreme si daca e sa ne luam dupa site-ul producatorului, blancul e superior unui Xtreme sau Nanocore. Cel putin teoretic asa sta treaba, in practica nu stiu.
Ai folosit modelul LC-X? Nu am cine stie ce experienta cu betele de salau, nu prea am acordat mare atentie acestui stil.
Hai sa presupunem ca ai dreptate cu Nanocore dar ce sa fac daca toata gama ori e prea scurta ori prea puternica?
Xtreme parca am vazut undeva pe stoc pe cea de 2,5m dar cum am spus, teoretic blancurile din gama CXT sunt superioare.
Dezvolta te rog putin discutia, mai ales in ceea ce priveste Xtreme-ul. Nu am un buget anume, poate fi lanseta de 300lei dar sunt dispus sa dau si 600lei daca merita.
Acum logic vorbind, ce producator pune componente de calitate inferioara pe un blank mai bun si componente de calitate superioara pe unul mai slab ?
Mandrina Fuji si microinele Fuji K pe Xtreme ,respectiv sic-uri (chinezesti sau coreene) mai mari si mai grele ,pe lansetele mentionate de tine. Fuji sic au unele lansete al caror pret sare bine de 1000 de lei.

Inteleg ca vrei o lanseta cat mai lunga pentru a lansa in distanta . In primul rand distanta lanseului nu depinde doar de lungimea lansetei ci si de calitatea, dispunerea si marimea inelului de plecare. Si tinand cont ca lansetele din clasa de putere pana in 25gr au plecarea de 20 si citind "Ca mulineta voi folosi un Zauber CR de 4000 de 273gr" iti spun ca iti vor fi inselate asteptarile in privinta lungimii lanseului.
La salau e nevoie ca lanseta sa fie rigida, iar daca e mai blanda pe varf trebuie sa aiba o revenire foarte rapida , ori lansetele alese de tine (asa cum ti-au spus si colegii) nu intrunesc aceste calitati. O lanseta potrivita pentru plastice moi e indicat sa fie pana in 2,40 m, de obicei cu cat creste lungimea cu atat devine mai "balanganicioasa" si pierzi si din senzitivitate (lucru important pentru o lanseta de salau ). Un alt impediment al unei lansete mai lungi de 2,40m e acela ca e aproape imposibil de echilibrat si iti va pica in bot si cu o mulineta de 400gr.
As mai face o remarca in privinta puterii, pentru raurile mari as lua o lanseta mai puternica, pana in 28 sau chiar 35 gr, pentru ca pescuind cu 14gr+guma de 10 cm vei atinge limita puterii maxime si nici nu te vei putea infige in lanseta pentru a obtine lanseuri cat mai lungi si nici nu vei putea sa joci corect guma. Pe langa asta, vei avea "norocul" sa-ti intre somni sariti de 15 kg si cu o lanseta mai puternica ai sanse mai mari sa-i scoti la mal.
Asa ca daca vrei sa-mi urmezi sfatul, uita-te la astea

http://www.totalfishing.ro/lanseta-drag ... 67686.html

http://www.totalfishing.ro/lanseta-abu- ... 68689.html

http://www.totalfishing.ro/lanseta-sava ... 51499.html

http://www.totalfishing.ro/lanseta-craz ... 76840.html

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 17 Dec 2017, 11:55

Nu ai inteles ce vreau.
Lanseta de 2,40m cu putere de 25gr am deja si e prea scurta. Nu e vorba de lansat deparde, pe mures am nevoie de 20-40m maxim si aia se arunca cu orice rahat de bat. Imi trebuie o lanseta mai lunga pentru ca asta cere malul, altfel e dificil de pescuit, multe agataturi, tufe si iarna la mal. Efectiv ramai agatat cand ridici naluca din apa ca sa lansezi. Lanseta cu putere mai mare nu imi trebuie. Am avut una si am dat-o de noua pentru ca nu aveam ce face cu ea. Nu stiu cum sunt locurile pe care pescuiesc altii dar eu stiu exact ce caut dpdv putere/lungime.
Daca nu apar pareri noi, voi da comanda la o lanseta asa, cu ochii inchisi, si vad daca surpriza e placuta sau nu.
Nu stiu pentru altii dar pentru mine o lanseta la 500-700lei e deja foarte scumpa, nu sunt dispus sa trec de pragul acesta, indiferent ce avantaje ar avea aceste bete.
Inca ceva, acest LC-X daca nu e chiar fast ca un fier beton e cu atat mai bine, mai il bag si la avat la rotative si voblere.
Inca mai studiez si varianta Xtreme..

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 17 Dec 2017, 12:40

Acum am inteles, vrei o struto-camila, o lanseta universala, buna la toate. Actiunea unei lansete fie ca e moderata, fast sau extrafast nu iti da indicii in privinta rigiditatii si vitezei de revenire a unui blank, de aceea trebuie sa ai posibilitatea sa scuturi lanseta inaintea achizitiei sau sa mergi "pe mana" celor care au scuturat sau pescuit o anumita lanseta. Sunt lansete din fibra de sticla cu actiune fast si nu au nicio legatura cu pescuitul salaului cu softuri. Daca esti dispus sa arunci bani pe fereastra, cumpara orbeste orice lanseta .

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 17 Dec 2017, 14:06

Fuji sau nu, nu e chiar atat de important. Sa fie de calitate, aia conteaza. Lanseta pare exact ce imi trebuie. Mai sap putin pe net dupa informatii dar probabil o voi comanda. La 15-20 partide scurte pe an(!) cred ca e mai mult decat ar merita sa investesc in mod normal.

tu crezi ca nu conteaza?adica aia care monteaza inele Fuji cu diferite insertii o fac doar din moft.... :roll:
banuiesc pescuiesti cu textil(sau doar cu textil)...daca vrei sa nu mergi cu ea la un rodbuilder pentru ai schimba inelele ar fi indicat sa cumperi ceva care este echipata cu Alconite

spor!

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 17 Dec 2017, 19:36

Westin W3 Powerteez, de 2,5m, 7-28 sau 14-49. Am luat prima data varianta 21-70, dupa care am fost atat de incantat ca am luat si 7-28. Pentru mine suun excelente, rapide, puternice si nu mi-au fracturat bugetul. Se echilibreaza fara probleme cu o Daiwa Ninja 3000 (batul de 7-28) si o mulineta de 300 de grame (21-70).

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 18 Dec 2017, 01:24

Da, asta pare interesanta dar nu stiu daca gasesc pe cineva in TM sau AR care o are sa o vad live. Pare sa fie exact ce imi trebuie, la fel ca alte cateva lansete...pe care nu am cum sa pun mana pe ele. :?

@adrian99
Am schimbat in ultimii ani vre-o 7-8 lansete de spinning si pescuiesc mai mult cu textil. Doar doua aveau inele Fuji, in rest sic-uri de duzina. Chiar si inelele de pe Cormoran Black Bull rezista. Acum am o lanseta luata sh de pe forum in urma cu doi ani. E o Daiwa Powermesh din prima generatie, bat ieftin. Are mandrina Fuji dar inelele sunt sic probabil china. Nu are nici pe dracu si a vazut numai textil. Nu am avut niciodata probleme cu inelele lansetelor, indiferent de pret. Imi mentin parerea ca nu e obligatoriu sa fie alconite-uri.
Da, e frumos sa fie acolo dar daca gasesc o lanseta care sa imi placa, nu pre ma intereseaza ce stantza au inelele.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 18 Dec 2017, 11:58

neamtule,gresesti dar nu vreau sa intru in polemici cu tine
spor la cautat
:wink:

Neamtul
veteran
veteran