Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 06 Mar 2011, 21:01

Ma asteptam ca un atoatestiutor ca tine sa cunoasca faptul ca producatorii se refera la fire monofilament atunci cand dau capacitatea unei mulinete.
Deci, pe Shimano Core incap 105 yarzi de monofilament de 10 lb si 85 yarzi de monofilament de 12 lb. Un textil ce tine 8 sau 12 livre este mult mai subtire, deci incape mult mai mult decat acei 105 sau 85 de yarzi.
Se vede ca nu te prea pricepi, dar iti place sa te contrazici. Contesti, dar nu stii ce. Si nici nu vrei sa inveti ca, la varsta ta, tu le-ai fumat pe toate.
De aia e o pierdere de vreme sa stea omul de vorba cu unul ca tine. :arrow:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 06 Mar 2011, 21:06

of... ce precizari competente vine de la campeon... :lol:

lasa ca stiam io faza... dar vreoiam sa va vad pe unde scoateati camasa ! :lol: :lol: :lol: :lol:

cite odata tine vrajeal... cite odata nu.. :lol: :lol: :lol: :lol:

mie imi place ca puneti la suflet...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 06 Mar 2011, 23:04

Asa....eram convins, ca nu o sa ies azi.... dimineata cand m-am trezit , uitandu-ma pe geam ,am vauzt o ninsoare ce sfida data din calendar, cu desavarsire.

Dar, stand la cafeaua de dimineata si spicuind topicul,am zis...ma duc, totusi, mai ales ca termometrul gadgetului din windows seven piratat original, arata doar -1C..deci nici nu e grav :).

Cand am ajuns la locul faptei, pe malul Somesului, nu mai eram asa de sigur, ma batea gandul de retragere...fulgii de zapada "cadeau" orizontal...de la vantul ce ma astepta :roll: . Am zis, stau la o pauza de tigara si vedem. Bine am facut, ca prin minune a iesit soarele in 10 minute,vantul s-a mai domolit si puteam sa incep. Masurat distanta..alea-alea :?
Desi , parca se schimbau anotimpuri peste mine (asa de rapid trecea soarele, venea ninsoarea si intunericul...iar iesea soarele si tot asa , cu o repeziciune uimitoare)..am holdiut graundul :)...si nu am plecat pana nu am incercat tot, ce am prous pe ziua de azi...

Am ajuns la concluzii coerente si finale?....Nici gand :)...Mai mult am generat alte si alte intrebari si mai stufoase si mai intortocheate :twisted: si multe, tot mai multe.

Dar, pozele si cifrele fac mai mult decat osutatreizecidemiisaptesutecinczecisisase de cuvinte...Sa ne miram impreuna.

Unii, cu: Ba, asta nu le are deloc!!.... altii: Bine ca ai zis, sa nu ma apuc in viata asta de baitcasting...si nici in urmatoarea!!!

Anyway..here's my facts....Yes, just mine....Nu este adevarul suprem despre baitcasting..cum o sa si deduceti din rezultatele mizerabile, as putea sa zic. :D

One man, one rod,one reel.....same shit, adica ;)

Imagine

Imagine

Distante(nu e cuvantul potrivit dar nu am gasit altul) :

Plumb droshot: 32-36m
Jig+guma : 20-23m!!!!!!!
Xrap shad : 23-26m
Slider : 34m (mergea exact atat, nici mai mult nici mai putin)

Gramajele le aveti in poza.

Sintetizez intr-o singura intrebare, zecile de intrebari ce mi-a venit in minte instant, sperand ca exista un singur raspuns :) :

But why???????? :) :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 06 Mar 2011, 23:19

bine ma, poi jig de 3 gr si o guma pe care o flendura vantul chiar daca are 7 gr? ii vorba de portantza bineinteles , trebea sa incerci si o lingura foarte lata si subtire de vro 10 gr sa ne radem :lol:

amu m-ai facut curios cu relax kopyto cat ai fi lansat in loc de mansu ala
eu am vazut diferente de vro 5 m la ochi pe mans vs kopyto la plumb de 14 gr, care mai echilibreaza combinatia , dar cu 3 gr, chiar ar fi de vazut :lol: :lol: :lol:

P.S. cine dreq da cu 3 gr si ditai hardughia aia de mans , pune un supershad de 3" si distreazate, ala il pui numa de la 7-10 gr in sus

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 06 Mar 2011, 23:22

One man, one rod,one reel, one smoke.....same shit
P.S. lasa dreq pauzele de tzigara, ma dezamagesti :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 06 Mar 2011, 23:36

Hai ca aia am inteles, cu jigu mic cu guma mare...am vut sa raman in plaja de 10 g si nu aveam cap de 5 g, doar de 7..Daca puneam de 7 plus o guma de biban de 3 cm ...era mai ok? :) Tot aia era....Scopul era sa raman in plaja aia...

Dar dece draq dau doar atat ...pecand ai mari ..merg pana peste 70? .. :roll:

Amu, despre fumat..Nu era joint de data asta :).Ma stii tu asa de bine...sa te dezamagesc intr-un fel sau altul? :) ..W/e..sa nu deviem.
UlKustom Rods

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 07 Mar 2011, 00:05

but why ? why ?

si io astept parerile IEXPERTILOR ! :lol:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 07 Mar 2011, 01:30

ULK scrie: Imagine

Imagine

Distante(nu e cuvantul potrivit dar nu am gasit altul) :

Plumb droshot: 32-36m
Jig+guma : 20-23m!!!!!!!
Xrap shad : 23-26m
Slider : 34m (mergea exact atat, nici mai mult nici mai putin)

But why???????? :) :)
da ce-i asa de misterios? daca te uitzi la poze si la distante ii clara treaba:
pe locu unu - plumbul, cea mai mica "naluca", deci cu cea mai mare densitate si cea mai mica suprafatza expusa frecarii cu aerul...
pe locu doi - sliderul, cu densitate mai mica, suprafata expusa frecarii cu aerul mai mare, dar cu forma perfect aerodinamica...
pe locu trei - shadul, cam ca locu doi dar cu barbeta anti-aerodinamica...
si pe ultimu loc - guma care flutura in vant, probabil aproape ca in apa...
da sa nu ma luatzi de iexpert acuma... zic si io... :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 07 Mar 2011, 01:41

Nu te luam, cum nici nu putem sa te luam ca atare..Testul de mai sus , este o bucatica mica..din acest topic stufos deja. Ori tu, sigur nu ai incercat sa citesti tot, de la inceput..si nu ai cum sa stii despre ce vorbesc exact. Nici o problema :)
UlKustom Rods

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 07 Mar 2011, 07:30

Eu zic ca ori ti-e teama sa te infigi in lanseta, ori ai nevoie de o mulineta ca lumea. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns