Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
@SF: EXACT!
@Ovidiu: e mare diferenta? Io zic ca firul merge pe naluca. Dai cu voblere micro, pui un mono 0,14-0,16. Dai cu jig de 10-14 grame pui un textil 10-15lb sau fluo 10 lb, hai sa zic un 0,22 - 0,25 (depinde ce producator, cat de tare e...). Dai cu naluci mari, mai ales jerkuri cun zice Zoli, io zic ca musai textil (la jerk) si 30-40 lb linistit, merge si 50 lb. Dai cu rotative si oscilante mostru sau cu crankuri deep de greutatile alea poti sa pui un mono 40 lb, 50lb, aveam un Sakura 0.38 foarte misto, cu castul puneam nalucile pe orbita... BINEINTELES CA LANSETA SI MULINETA SA FIE DIN CLASA NALUCILOR CU CARE DAI, asta e singura conditie, parerea mea.
@Kuint: acuma care-i IEXPIERTU? Vezi ca ma supar...
@Zoli: SF zice bine, parerea mea, mai ales ca zici Jerk
@Ovidiu: e mare diferenta? Io zic ca firul merge pe naluca. Dai cu voblere micro, pui un mono 0,14-0,16. Dai cu jig de 10-14 grame pui un textil 10-15lb sau fluo 10 lb, hai sa zic un 0,22 - 0,25 (depinde ce producator, cat de tare e...). Dai cu naluci mari, mai ales jerkuri cun zice Zoli, io zic ca musai textil (la jerk) si 30-40 lb linistit, merge si 50 lb. Dai cu rotative si oscilante mostru sau cu crankuri deep de greutatile alea poti sa pui un mono 40 lb, 50lb, aveam un Sakura 0.38 foarte misto, cu castul puneam nalucile pe orbita... BINEINTELES CA LANSETA SI MULINETA SA FIE DIN CLASA NALUCILOR CU CARE DAI, asta e singura conditie, parerea mea.
@Kuint: acuma care-i IEXPIERTU? Vezi ca ma supar...
@Zoli: SF zice bine, parerea mea, mai ales ca zici Jerk
- kuin tauti
- veteran
Chief scrie:@Kuint: acuma care-i IEXPIERTU? Vezi ca ma supar...

deci de 0,40 mm nu e bun... cii musai de 0,38 mm
bravo ma IEXPERTULE !

as fuji sa schimb shiru dar nu mi-s lamurit...
deh ... am dileme...
doi IEXPERTI ...
care mai de care mai iexpert ca celalat...

unu zice ca grosime maxima... si altu fix de 0,38 mm

- kuin tauti
- veteran
nu ai voie! si nu mai rade!kuin tauti scrie:cu joarda mea up to 60 grame am voie sa dau naluci de 120 gr ?
p.s. ma enervati cu schimbarile voastre de iuzari
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- kuin tauti
- veteran
Kzoli , io servesc prea putin cast ! Dau in mare cu jerkuri sau stickbaituri sinking de la 25 la 120 gr , des cu 90 . Nu are rost sa compar cum dai cu cast si cum dai cu un bat de surf de spin , de 9 sau de 10 ! De aia io raman pe spin , sa nu mai vorbesc de leadere , io dau cu 40 de lb leader 6 m lungime . Baga ala pe un bat de cast printre inele sau doamnefereste pe mulineta si o sa arunci catre peruca
De la o anumita greutate in sus chiar 30 de lb devine periculos , risti sa rupi in lanseu , plus ca pe greutati mari uzura firului ii rapida !
Nu inteleg ce face Dumitru cu mono de 0,40 ! Mono se deterioreaza mai repede ca textilu , daca esti unu care baga de cateva ori pe saptamana schimbi firu des . Nu stiu ce control are pe naluca , ori cat de lipsit de memorie ar fi , un mono de 0,40 ramane influentat de un tambur , efectu ala de cablu de telefon cret omoara controlu , pe deasupra daca scoate fir mult ramane fara fir pe tambur , nu stiu cat scoate Dumitru da o zis ca pune video , poate ma bag si io cu a mele de spin

De la o anumita greutate in sus chiar 30 de lb devine periculos , risti sa rupi in lanseu , plus ca pe greutati mari uzura firului ii rapida !
Nu inteleg ce face Dumitru cu mono de 0,40 ! Mono se deterioreaza mai repede ca textilu , daca esti unu care baga de cateva ori pe saptamana schimbi firu des . Nu stiu ce control are pe naluca , ori cat de lipsit de memorie ar fi , un mono de 0,40 ramane influentat de un tambur , efectu ala de cablu de telefon cret omoara controlu , pe deasupra daca scoate fir mult ramane fara fir pe tambur , nu stiu cat scoate Dumitru da o zis ca pune video , poate ma bag si io cu a mele de spin