DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
dodo12
utilizator constant
utilizator constant

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de dodo12 » 01 Dec 2012, 14:40

Multumesc.In legatura cu finisarea lemnului foloesc smirgli,din cauza la vopsea se vede denivelat.Inca nu folosesc spray ca un "PRO'' :D .
Un singur lucru nu prea stiu...cum sa astup gaurile de langa sarma?ca se vede unde a fost taiat locul pentru sarma!

KiD Vicious
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de KiD Vicious » 01 Dec 2012, 15:04

Pentru astuparea santului armaturii poti folosi aschii de chibrit , in functie de cat de mare-i voblerul, sau chiar aschii de balsa rezultate in urma cioplirii.Pentru gaurile de lestaj poti lipi foite de lemn de balsa cu "superglue" care pe urma vine finisat. :D

dodo12
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dodo12 » 05 Dec 2012, 10:44

Am 2 intrebari daca ma puteti ajuta:
... Ce defineste evolutia voblerelor?
... Cu ce pot face solzi pe voblere mici?

multumesc

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Dec 2012, 11:28

Poti face solzi folosind o plasa cu ochiuri mici,cind sufli ultimele straturi,sau o mica randalina daca ai aplecat staniol autocolant..

Prima intrebare nu am inetles la ce se refera..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

dodo12
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dodo12 » 05 Dec 2012, 11:34

ce defineste miscarea voblerelor in apa?barbeta,unde se pune greutateain vobler?

Eu vopsesc voblerul cu vopsea acrilica deci nu ii buna plasa,ca nu folosesc spray...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Dec 2012, 11:39

Mda, plasa se foloseste cind sufli cu aerograful sau cu spray..

Forma si marimea barbetei,precum si unghiul acesteia determina cum bate woblerul si la ce adincime se scufunda.Pe linga acestea ,mai are influenta si dispunerea lestului in corpul woblerului,precum si unde se pozitioneaza ochetul de prindere..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 05 Dec 2012, 12:13

Doar o idee, ca altfel nu ma pricep la astea, am vazut si eu undeva. Mai ales daca nu folosesti aerograf ..tot cu folie si inainte de aplicare pe corp o presezi pe o pila cu dinti mai mari sau mai mici in functie de cat de mari vrei sa fie "solzii".
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

dodo12
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dodo12 » 05 Dec 2012, 13:51

Mersi foarte fain de info:d
aerografele se pot folosi numai cu aer comprimat sau se poate si sufla manual:D?daca functioneaza asa...

CITAT:Pe linga acestea ,mai are influenta si dispunerea lestului in corpul woblerului,precum si unde se pozitioneaza ochetul de prindere.

Si unde sa pun lestul in corp?sau unde es pune de obicei?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Dec 2012, 14:09

Exista multe feluri de woblere,si fiecare are o lestare specifica..
Pentru inceput poti lesta inainte si dupa ochetul de pe burta..

http://pescuitul.3xforum.ro/post/381/1/ ... er_cu_poze_/

Uite aici un tutorial..gasesti foarte multe pe internet.

.

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 05 Dec 2012, 15:26

dodo12 scrie:Si unde sa pun lestul in corp?sau unde es pune de obicei?
de obicei se pune acolo unde trebuie . (glumesc) :D

Treaba e relativ simpla , chiar daca unii nu vor sa o impartaseasca nici in ruptul capului.
Sau altii au o idee fixa , dupa cum vezi , inainte sau dupa ochetul de pe burta. :D

Dar cand nu ai ochet pe burta si acesta este spre coada , cum il lestezi Gigele? :roll: Ma si mir cum de-ai pus tu link de pe forumul pescarilor "hoitari" . Bag seama ca ti-a prins bine candva... :)

Dodo , nu o mai lungim , asa ca hai la treaba.
Cea mai simpla metoda de lestare se face dupa ce ai inchis voblerul. Unii il fac din doua fasii de lemn , altii prefera sa fie dintr-o singura bucata si sa-i faca un sant pe burta dupa ce e finisat.

Eu am ales varianta nr2 , adica cioplesc lemnul , ii dau forma dorita , tai canalul pentru barbeta( asta o pun intr-un unghi dinainte gandit , adica depinde cum vreau sa evolueze), tai un canal pe burta voblerului (pe lungime) si pun armatura din sarma(sarma dentara sau inox).
Acopar santul cu solutie A+B cu intarire rapida. Dupa ce s-a intarit , slefuiesc cu smirghel fin pana la uniformizare.

Acum urmeaza lestul din plumb.

Ai nevoie de un ac cu varful subtire , o ata si alice de plumb de diferite gramaje.
Legi ata de ac si pentru inceput bagi o alica. Infigi acul in burta voblerului, sa zicem la jumatate... (bineinteles ca inainte e musai sa-i dai macar un strat de lac , ca absoarbe foarte repede apa).
Voblerul trebuie sa fie deja echipat cu ancore . Daca-l lestezi fara ancore , atunci cand i le vei pune vei constata ca nu mai are aceeasi bataie , sau nu o are deloc.

Acum il arunci in cada si tragi de el. In functie de cum "bate" , te joci cu alica de plumb , ori ii mai pui , ori o schimbi cu alta mai mica , ori ii schimbi pozitia spre coada/spre cap, etc.
Cand ai gasit pozitia corecta , marchezi locul cu un marker/pix. In locul respectiv dai o gaura cu bormasina cu un spiral de aceeasi marime ca si alica sau chiar putin mai mare. Dupa ce ai introdus alica in gaura , faci o compozitie de A+B si daca ai , rumegus rezultat de la slefuirea voblerului. Aceeasi tactica cu rumegusul o poti folosi si la astuparea canalului de pe burta.

Cam asta ar fi o varianta.

Cealalta , adica construirea voblerului din doua fasii de lemn e putin mai incomoda pentru mine si necesita mai mult timp.
Dupa ce ai taiat fasiile si sunt simetrice, faci canalul pentru armatura , scobeste ambele fasii pentru a face loc armaturii si dupa ce ai terminat toata treaba , se reia procesul cu lestul din plumb(ata si ac).

Tu faci cum crezi ca ti-e tie mai usor. Eu ti-am dat o solutie buna si practica de a lesta un vobler. Daca faci cum a zis Gigel , ti-ar trebui mai multe voblere sacrificate pana sa-ti dai seama cat si unde trebuie sa pui la un model de vobler. Dar la inceput , nu o sa reusesti sa faci doua voblere identice ca si forma si automat lestul de la unul nu se va potrivi la altul.
Eu zic ca cel mai bine e sa lestezi fiecare vobler in parte cu cantitatea necesara fiecaruia.

Daca n-ai inteles ceva , intreaba.
Spor!
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

Scrie răspuns