DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!
Bravos!
aiurea,florin.b scrie: nu te gandi ca fac vreun calcul matematic cu densitati, greutati si flotabilitati. alea se fac la fabrici.
nici nu stii ce spui si ce afirmi.
cunosc personal un lurebuilder faimos care face niste calcule mai abitir ca la NASA

iar daca o sa intrebi pe multi dintre lurebuilderii "faimosi" de pe aici, vor spune ca au tot felul de tehnici secrete, calcule laborioase, dar nici unul, absolut nici unul nu va fi in stare sa spuna concret "cum"
ei zic ca nu divulga secretul, dar defapt................totul tine de practica, cat mai multa.
respectele mele pt efortul depus si cred ca stii ca sunt multi care te si injura -le iei painea de la gura

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
@ adiwolf
...ai dreptate sunt si "tehnocrati" care au studiat aprofundat mecanica fluidelor si care in loc de un raspuns concret la o intrebare , te trimit la Biblioteca Nationala sa studiezi mai stiu eu ce tratat ...
...dar sa sti ca sunt si baieti care "lucreaza in domeniu " , au lucrari deosebite si nu s-au sfiit "sa dea din casa" atunci cand i-am intrebat una , alta . Le multumesc inca o data !
...cat despre cei care sa injure pentru painea luata de la gura, nu cred sa mai existe la ora asta specimene de aceasta factura. Este plin netul de tutoriale filmate , pictate sau desenate si oricine are acces la ele.
...la urma urmei , multi au inceput sa faca voblere si totodata au renuntat rapid dupa cateva bucati "rebut"
...nu este chiar atat de simplu cum pare , nu este deloc ieftin , trebuie timp , scule , rabdare si buna dispozitie pentru asa ceva
...cel mai important ramane satisfactia in momentul in care prinzi cu naluca facuta de tine !
SPOR !...la cioplit.
...ai dreptate sunt si "tehnocrati" care au studiat aprofundat mecanica fluidelor si care in loc de un raspuns concret la o intrebare , te trimit la Biblioteca Nationala sa studiezi mai stiu eu ce tratat ...

...dar sa sti ca sunt si baieti care "lucreaza in domeniu " , au lucrari deosebite si nu s-au sfiit "sa dea din casa" atunci cand i-am intrebat una , alta . Le multumesc inca o data !
...cat despre cei care sa injure pentru painea luata de la gura, nu cred sa mai existe la ora asta specimene de aceasta factura. Este plin netul de tutoriale filmate , pictate sau desenate si oricine are acces la ele.
...la urma urmei , multi au inceput sa faca voblere si totodata au renuntat rapid dupa cateva bucati "rebut"
...nu este chiar atat de simplu cum pare , nu este deloc ieftin , trebuie timp , scule , rabdare si buna dispozitie pentru asa ceva
...cel mai important ramane satisfactia in momentul in care prinzi cu naluca facuta de tine !
SPOR !...la cioplit.

-
- veteran
"SPOR LA CIOPLIT " - se zice pe aici. Dar au aparut rasini speciale, care dupa turnare au greutatea specifica sub 1 ( mai mica decat a apei),deci ies voblere flotante care pot fi facute cat de "sinking" vrea muschii fiecaruia,mai ales ca le torni in matrita
si ai acces lejer la sarme,pui lestul cum vrei si pe unde vrei,bile,etc. Cochetez de ceva vreme cu asa ceva si pe langa avantajul ca poti face un numar mare identice ( oricum mai bine ca la cioplit) poti face absolut orice forma vrei,se vopsesc f. usor ( ai scapat de impermeabilizare). Alt mare avantaj este ca se pune sarma dintr-o bucata si scapi de obsesia "iesirii "ochetilor.
Doar daca incerci iti dai seama de avantaje,ca sa nu mai vorbesc de timp - in doua ore ai un vobler perfect echilibrat si gata impermeabilizat. Chiar merita sa incercati si daca considerati putem face un topic al "turnatorilor de voblere".
si ai acces lejer la sarme,pui lestul cum vrei si pe unde vrei,bile,etc. Cochetez de ceva vreme cu asa ceva si pe langa avantajul ca poti face un numar mare identice ( oricum mai bine ca la cioplit) poti face absolut orice forma vrei,se vopsesc f. usor ( ai scapat de impermeabilizare). Alt mare avantaj este ca se pune sarma dintr-o bucata si scapi de obsesia "iesirii "ochetilor.
Doar daca incerci iti dai seama de avantaje,ca sa nu mai vorbesc de timp - in doua ore ai un vobler perfect echilibrat si gata impermeabilizat. Chiar merita sa incercati si daca considerati putem face un topic al "turnatorilor de voblere".
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
...da Florine , dar tot asa au aparut concursurile de pescuit virtual , tigara electronica , femeia gonflabila , palinca facuta din pastile...florin1948 scrie:"SPOR LA CIOPLIT " - se zice pe aici. Dar au aparut rasini speciale...

...nu sunt impotriva noului , a modernismului , dar fiind mai "old" cred ca detin un anumit grad de conservatorism in anumite privinte si imi plac "traditiile"

...sunt deschis la "know how" si sunt convins ca se poate discuta , asa ca ....
SPOR!...la cioplit.

- semlecangheorghe
- veteran
adiwolf scrie:aiurea,florin.b scrie: nu te gandi ca fac vreun calcul matematic cu densitati, greutati si flotabilitati. alea se fac la fabrici.
nici nu stii ce spui si ce afirmi.
cunosc personal un lurebuilder faimos care face niste calcule mai abitir ca la NASA![]()
![]()
iar daca o sa intrebi pe multi dintre lurebuilderii "faimosi" de pe aici, vor spune ca au tot felul de tehnici secrete, calcule laborioase, dar nici unul, absolut nici unul nu va fi in stare sa spuna concret "cum"
ei zic ca nu divulga secretul, dar defapt................totul tine de practica, cat mai multa.
respectele mele pt efortul depus si cred ca stii ca sunt multi care te si injura -le iei painea de la gura
Chestia cu calculele este tare de tot..
Sa zicem ca esti bun inginer si faci un model fizico-matematic al unui wobler..Ii faci un proiect 3d,pui lestul unde si cit trebuie,inclinatia barbetei,tot,tot,calculat la fix..
Ramine insa o problema mare de tot.......cum faci sa transpui in practica calculele matematice pe care le-ai facut??Pentru asta trebuie fie o matrita de injectat woblere fie un mini c.n.c.daca lucrezi prin frezare.. :|Sau de o masina de copiat.. Deja nu mai vorbim de mijloace accesibile pescarului de rind..trebuie investitie destul de mare..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- veteran
Da draga Radu cel Batran, dar nu uita ca si firmele recunoscute fac voblere turnate din "plastic",deci nu e ceva cu totul nou si iesit din normal. Nu poti sa compari cu tigara electronica care este clar un substitut de tigara (apropo,din octombrie,cu ajutorul asteia ,nu am mai pus tigara in gura,ma simt ceva mai bine si economisesc 4oo ron lunar). Iar femeia gonflabila a aparut dintr-o necesitate absolut reala,care satisface,intr-o oarecare masura,la unii,absenta originalului.old_radu scrie:...da Florine , dar tot asa au aparut concursurile de pescuit virtual , tigara electronica , femeia gonflabila , palinca facuta din pastile...florin1948 scrie:"SPOR LA CIOPLIT " - se zice pe aici. Dar au aparut rasini speciale...![]()
...nu sunt impotriva noului , a modernismului , dar fiind mai "old" cred ca detin un anumit grad de conservatorism in anumite privinte si imi plac "traditiile"![]()
...sunt deschis la "know how" si sunt convins ca se poate discuta , asa ca ....
SPOR!...la cioplit.
Faptul ca ai "conservatorul"la baza nu este rau,dar trebuie sa fii dechis la nou,sa-l accepti sau nu functie de avantaje,obisnuinta,
si cateodata e bine sa-l incerci si apoi sa tragi o concluzie (e ca si cu ciorba de burta : nu mananc si nu mananc,pana pui o data "botul"si gata, s-a schimbat calimera )
Iar faptul ca esti "old", nu inseamna ca trebuie sa te si simti öld", nici eu nu sant prea "juvenil".
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
astea cu boblerele turnate
sint unele care merg chiar bine
io dind la trena dupa salai am avut surpeiza placuta cu bomber long 15 A si Jesse syvänne
astea ambele is din plastic si chiar fac treaba ! bomberu cel putin prinde cam orice ... in plus e numa bun la rasarit si apus de soare , la apa mica ... sau scufundat cu alte chestii la alte adincimi, , in plus ii prieste o gama variata de viteze... deci sa zic asa din punctele astea de vedere e f verstail , bun ! mai bun ca altele de 2 ori mai scumpe !
altu bun e cotton cordell wally diver ala de 8 cm, numa ca asta e olea mai pretentios... dind la trena deci nu il poti folosi chiar oriunde ( se scufunda nush cum sa zic... , agresiv.. )
nah... or mai fi ele... dar io despre astea mi-am facut impresie buna
sint unele care merg chiar bine
io dind la trena dupa salai am avut surpeiza placuta cu bomber long 15 A si Jesse syvänne
astea ambele is din plastic si chiar fac treaba ! bomberu cel putin prinde cam orice ... in plus e numa bun la rasarit si apus de soare , la apa mica ... sau scufundat cu alte chestii la alte adincimi, , in plus ii prieste o gama variata de viteze... deci sa zic asa din punctele astea de vedere e f verstail , bun ! mai bun ca altele de 2 ori mai scumpe !
altu bun e cotton cordell wally diver ala de 8 cm, numa ca asta e olea mai pretentios... dind la trena deci nu il poti folosi chiar oriunde ( se scufunda nush cum sa zic... , agresiv.. )
nah... or mai fi ele... dar io despre astea mi-am facut impresie buna
turnate sau cioplite, nu ar fi mai frumos sa le prezentam aici cum au iesit, eventual si cum au fost facute?
fara nickname-uri traduse si alte aciditati...
si inca ceva, nu vreau sa iau painea de la gura nimanui,
eu fac asta din pasiunea pentru pescuit combinata cu pasiunea pentru bricolat, nu m-am gandit nici un moment sa fac profit
investitia facuta pana acum e destul de mare, nu mai spun de zeci de rebuturi, iar de vandut voblere nu am avut nici un gand pana in prezent
abia acum, dupa un an de bricolat, am prins incredere in ele din propriile experiente si prin feedback-ul primit de la prieteni care le-au probat gratis
poate pe viitor, daca exista cerere... oricum, tot profitul va fi reinvestit.
fara nickname-uri traduse si alte aciditati...
si inca ceva, nu vreau sa iau painea de la gura nimanui,
eu fac asta din pasiunea pentru pescuit combinata cu pasiunea pentru bricolat, nu m-am gandit nici un moment sa fac profit
investitia facuta pana acum e destul de mare, nu mai spun de zeci de rebuturi, iar de vandut voblere nu am avut nici un gand pana in prezent
abia acum, dupa un an de bricolat, am prins incredere in ele din propriile experiente si prin feedback-ul primit de la prieteni care le-au probat gratis
poate pe viitor, daca exista cerere... oricum, tot profitul va fi reinvestit.
io vorbeam de voblere de firma facute din plastic , ca vorba aia... tot era vorba de voblere din plastic...
aciditati sau alte timpenii nu include mesajul meu, ci doar experienta mea cu ele
nah ... fiecare e liber sa inteleaga ce vrea !
aciditati sau alte timpenii nu include mesajul meu, ci doar experienta mea cu ele
nah ... fiecare e liber sa inteleaga ce vrea !