DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de Sorin » 01 Aug 2014, 21:15

de 2 pagini se vorbeste de voblerele pe cadere si desi omu o intrebat simplu nu-i raspunde nimeni la obiect.
Nu e nici elementar si nici f simplu
e de munca
daca nu vreti sa-i spuneti e onest sa -i comunicati treaba asta si atat ...va intelege
datu dupa copac cu lista de bucate sau ca e simplu ca nu e complicat nu face tocmai cinste si seamana a misto.....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

KiD Vicious
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de KiD Vicious » 01 Aug 2014, 21:39

Ma indoiesc ca o sa vina cineva cu raspunsuri concise.
S-a mai discutat si pe alte forumuri multe pagini..si nimeni nu a venit cu un raspuns concret.
Si eu am facut cateva voblere ce mi-au iesit cu bataie pe cadere, dar nu le-am facut sa fie specific asa...doar ca asa au iesit din intamplare.
Banuiesc ca am montat lestul usor excentric...
Mi-ar place sa vad ca vine cineva cu reteta magica...dar lumea o sa lase impresia ca-i mare filosofie si ca nu merita sa dai "din casa". :D
Numai bine!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 01 Aug 2014, 21:53

una dintre metodele de a obtine balansul ala pe cadere este data de lest si forma nalucii. Mai bine zis, am observat ca daca lestul este concentrat intr-o singura locatie (preferabil cat mai jos pe vobler) in partea frontala si cu o anumita forma a corpului voblerul balanseaza in momentul scufundari. Forma corpului care mi se pare ca functioneaza OK este greu de explicat si din pacate momentan nu am posibilitatea de a face scheme ... "Burta" sa fie aproximativ jumatate din latimea spatelui si de profil relativ rotund (jumatate de cerc) iar din respectiva suprafata sa se formeze un fel de arcuri de cerc (cu centrul in exteriorul nalucii) care urca spre spate pana ajung la profilul spatelui care la randul lui este un cerc (jumatate de cerc - aproximativ dublu in diametru decat cel de pe burta) iar uniunea dintre arcurile de cerc care formeaza lateralele nalucii si spatele sa fie aproape o muchie. (daca te uiti la profilul unui Cozma o sa iti dai seama, e foarte apropiat ca forma)

o alta varianta ar fi si lestul descentrat, doar ca in cazul asta lucrurile se complica pentru ca trebuie avuta atentie sporita la cum vei face voblerul sa functioneze corect ... adica sa nu mearga pe-o parte sau pur si simplu stramb.

cel mai simplu de realizat este o chestie asemanatoare cu Jig-Wobbler-ul ... daca te pui sa cauti imagini pe net este usor de intuit intreaga poveste.

numai bine ...

ps: mai este si o alta varianta dar e prea mult de explicat si se refera la voblere fara barbeta de tip "vibe" ... acolo in mare parte lestul e concentrat in botul nalucii si deja o parte din ecuatie e rezolvata. Mai ramane partea cu forma corpului.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Aug 2014, 07:16

Mesajde Tavi » Mar Iul 29, 2014 8:59 pm

Eu stiu dar nu spun ca ma vor ucide lurebuilderii. :lol:
Mesaj de Sorin » Vin Aug 01, 2014 9:15 pm

de 2 pagini se vorbeste de voblerele pe cadere si desi omu o intrebat simplu nu-i raspunde nimeni la obiect.
Nu e nici elementar si nici f simplu
e de munca
daca nu vreti sa-i spuneti e onest sa -i comunicati treaba asta si atat ...va intelege
datu dupa copac cu lista de bucate sau ca e simplu ca nu e complicat nu face tocmai cinste si seamana a misto.....

Ai vazut brae, Tavi??
Te dai dupa copac invocand ''omerta'', stii si nu vrei sa spui..mah ce om... :mrgreen:
Apropo, floacele alea a tale bat pe cadere??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 02 Aug 2014, 08:14

partea plictisitoare s-a terminat,
sa inceapa distractia ... vreo 60 buc

Imagine

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Aug 2014, 11:25

Ghenadie ....ce e al lui , e al sau :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 02 Aug 2014, 13:35

Deci nu am facut un vobler in viata mea , da am bagat de seama ca unele daca raman fara barbeta nu mai bat pe cadere.

In rest fac japonezii tot felu de bazaconii , Duel Adagio de ex. sau Press Bait Saira care au rolling pe cadere de numa numa , plus vopsea adecvata sa se vada flashurile de la distanta , unele subtiri si lungi , practic is o gramada de hardbaits care bat pe cadere .

KiD Vicious
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de KiD Vicious » 02 Aug 2014, 19:18

DanAlexandru scrie:Domnule Semlecan. Ne spuneti si noua care este secretul balansului pe cadere la un vobler? Am vazut ca aveti cateva voblere facute care au un balans in momentul caderii. multumesc. :mrgreen:
Si eu eram tare curios de raspuns...si ce-i drept , un raspuns la obiect dadea bine la CV-ul de "lure builder" ...acum ca tot a raspuns anem parca nu-s mai asa curios... :D
anem scrie:una dintre metodele de a obtine balansul ala pe cadere este data de lest si forma nalucii. Mai bine zis, am observat ca daca lestul este concentrat intr-o singura locatie (preferabil cat mai jos pe vobler) in partea frontala si cu o anumita forma a corpului voblerul balanseaza in momentul scufundari. Forma corpului care mi se pare ca functioneaza OK este greu de explicat si din pacate momentan nu am posibilitatea de a face scheme ... "Burta" sa fie aproximativ jumatate din latimea spatelui si de profil relativ rotund (jumatate de cerc) iar din respectiva suprafata sa se formeze un fel de arcuri de cerc (cu centrul in exteriorul nalucii) care urca spre spate pana ajung la profilul spatelui care la randul lui este un cerc (jumatate de cerc - aproximativ dublu in diametru decat cel de pe burta) iar uniunea dintre arcurile de cerc care formeaza lateralele nalucii si spatele sa fie aproape o muchie. (daca te uiti la profilul unui Cozma o sa iti dai seama, e foarte apropiat ca forma)

o alta varianta ar fi si lestul descentrat, doar ca in cazul asta lucrurile se complica pentru ca trebuie avuta atentie sporita la cum vei face voblerul sa functioneze corect ... adica sa nu mearga pe-o parte sau pur si simplu stramb.

cel mai simplu de realizat este o chestie asemanatoare cu Jig-Wobbler-ul ... daca te pui sa cauti imagini pe net este usor de intuit intreaga poveste.

numai bine ...

ps: mai este si o alta varianta dar e prea mult de explicat si se refera la voblere fara barbeta de tip "vibe" ... acolo in mare parte lestul e concentrat in botul nalucii si deja o parte din ecuatie e rezolvata. Mai ramane partea cu forma corpului.
@DanAlexandru - tot ce ramane de facut e sa aplici teoria ^...si o sa vezi daca se confirma. :)

Numai bine!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Aug 2014, 21:58

Eu sunt curios cati din cei care nu raspund sau nu raspund la obiect nu vor sa spuna cum sau nu stiu cum dar o dau cotita . Da probabil nu voi afla niciodata, raman doar cu ceva banuieli.
nota bene: evident ca habar n-am cum se face, sau am? ...am pus doar paie pe foc, se pare ca s-a aprins. :D
Confirm ca un bobler care bate pe cadere face diferenta cateodata, de fapt de multe ori. :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Aug 2014, 07:01

Tavi scrie:Eu sunt curios cati din cei care nu raspund sau nu raspund la obiect nu vor sa spuna cum sau nu stiu cum dar o dau cotita . Da probabil nu voi afla niciodata, raman doar cu ceva banuieli.
nota bene: evident ca habar n-am cum se face, sau am? ...am pus doar paie pe foc, se pare ca s-a aprins. :D
Confirm ca un bobler care bate pe cadere face diferenta cateodata, de fapt de multe ori. :P

Carevasazica recunosti ca iesti troll..ah da, tu iesti troll ''bun''..trolu'alb.. :D

@Kid, de ce crezi ca si-ar pune cineva munca pe tava in public, intr-un spatiu infectat de troli, si de tot felul de persoane care, doar cer, de parca cineva si-ar fi asumat vreo obligatie in fata lor..??Stai linistit, tinarul Dan a primit niste indicii, zic eu suficiente, ca sa afle singur care e ''secretul''..In felul asta , daca va intelege principiul si nu il va spune cineva mecanic, va fi capabil sa il aplice pe o gramada de modele .Inca nu sa intimplat sa imi ceara careva ajutorul , si daca imi sta in putinta, sa il refuz..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns