DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
DanAlexandru
junior
junior

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de DanAlexandru » 30 Iul 2014, 12:00

semlecangheorghe scrie:No bun, pina Tavi hotaraste daca spune secretul ori ba, va prezint varianta SiGi Lures pentru tremoruri..

Imagine

Dimensiuni, materiale, constructie..
-Lungime 70 mm, greutate 14gr.

-materiale:balsa culoare cafenie cumparat din OBI.Nu pot dovedi cu o imagine a bonului de casa ca nu l-am retinut, ne-anticipand interogatoriul de genul..
sarma-NiCr , diametrul de 0.9mm, facuta la comanda de o firma din Bucuresti, la fel, naiba stie pe unde am mai pus factura..
-basecoat-propionat+lac celulozic
-vopseluri Schmincke+Comart+primer
-topcoat Devcon dus de la America :D , mai am doar bonul de la bagaje..
-barbeta -lexan(2mm) cumparat de pe E-BAY(la tranzactia urmatoare o sa tin toate actele)

Constructie..

Din 2 bucati simetrice lipite la cald prin presare cu un material waterproff.Sarma are capetii cap-coada asigurati prin tub de plastic. Ochetul de pe burta este incorporat in lest-nici o sansa sa ''zboare''.Finisat cu smirghel cumparat de la ''Archimina''.Pe maini m-am curatat cu alcool tehnic cumparat tot de acolo.De acolo nu iau niciodata bonurile cu mine.La iesire exista un cos de gunoi.

Evolutie..Facute pentru pescuit pe rauri ,in curenti, specii tinta avatul ,salaul, somnul..Le realizez in doua variante de evolutie
a.Evolutie usor eratica cu unele culcari pe flancuri.
b.Evolutie cu o usoara vibratie, ca si un 'tremur' , extrem de natural, realistic..Culoarea alba a dat rezultate pe ape foarte murdare ori seara tarziu..

No, sper ca au fost suficiente detaliile.....data urmatoare o sa vin si cu imagini din timpul procesului de executie..

multumesc,

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 30 Iul 2014, 12:33

gandaci de colorado si buburuze, 2cm, 1-1.5g, balsa, floating :twisted:

Imagine

DEM
veteran
veteran

Mesaj de DEM » 30 Iul 2014, 13:08

misto "ganganiile" :respekt: ,nu te supara,da nu ti-a zis nimeni sa nu strici,ochii,cu ganganiile :lol1:
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 30 Iul 2014, 23:28

oricum la altceva n-am la ce sa-i folosesc, ca n-am aerograf deci nu ma ocup de pestisori deocamdata, pentru insecte i-am si luat :mrgreen: si parca arata mai misto asa :shock:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 31 Iul 2014, 07:12

Imagine

Dadeam zilele astea cu un wobler de 7 cm si culmea, pe ditai dihania de bobler mi-o dat un clean, in ciuda faptului ca pina atunci le trecusem pe la nas miniaturile din poza de mai sus.....aaah, sa nu carecumva sa uit detaliile...pfuuai am un lipsus pa moment....hait , nu mai stiu in mm. da' am folosit formula 'el egal cu unu'per doi din din dc' ,unde 'dc'-este diametrul cremwustiului..Dap, si la astea am reusit sa le fac sa aiba balans chiar si cand sant in repaus total :roll: ..sa vedem daca Tavi a nost' stie si secretu' asta..Noh, si in timp ce tot incercam Muresu' cu degetu' tot 7 cm o adus salvarea..

Imagine
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Iul 2014, 18:07

Deci pana la urma nu are nimeni curajul sa spuna cum se obtine balansul pe cadere? :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 31 Iul 2014, 18:28

Tavi scrie:Deci pana la urma nu are nimeni curajul sa spuna cum se obtine balansul pe cadere? :P
Problema este mai simpla decat pare la prima vedere. Cu minime cunostiinte de fizica elementara si putina practica in confectionarea voblerelor poti obtine balansul atat la un vobler care " cade in cap" cat si la unul care se scufunda fara sa se incline spre in fata . Din pdvdr al salaului , un vobler care se scufunda in pozitie orizontala, cu balans corespunzator este cel mai atractiv ( cel putin din experientele mele) intrucat imita mai bine un pestisor care se zbate sa supravietuiasca. Din acelasi motiv in ultima perioada insist pe folosirea jigurilor cu lestul turnat pe tija carligului ( spre ochet)
ceea ce produce o cadere mai naturala , cu oarece balans, astfel obtin mai multe "trasaturi " pe cadere.
Nea Gigi, stai linistit, nu am dezvaluit in totalitate secretul dar sant curios ce te faci cand pui poze cu voblerul in timpul executiei : cum va fi pozitionat lestul ( si ce forma va avea ) la un vobler cu balans ? Acu' , daca ai promis musai sa vedem pozele !!! :respekt:
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Aug 2014, 05:53

Nea Mircea, balansu' pe cadere ii fix pix..aia e treaba pt. incepatori :D
Cel mai jmecher e woblerul care misca in timp ce sta... :D acolo e marea arta..da' uite ca Tavi a nost' tot o da dupa cires..si evita subiectul..Mai intai sustine ca il omoara ''omerta'' si apoi rade de altii ca n-au 'curajul' sa spuna ce si cum..

.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 01 Aug 2014, 06:12

[quote="semlecangheorghe"]Nea Mircea, balansu' pe cadere ii fix pix..aia e treaba pt. incepatori :D
Cel mai jmecher e woblerul care_ :headbash: :headbash: misca in timp ce sta... :D acolo e marea arta..da' uite ca Tavi a nost' tot o da dupa cires..si evita subiectul..Mai intai sustine ca il omoara ''omerta'' si apoi rade de altii ca n-au 'curajul' sa spuna ce si cum

Ha...ha...ha !!! Nea Gigi esti pe din afara ! Cel mai jmeker e voblerul care....sta in timp ce misca !!! :headbash: :headbash: :headbash:
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Aug 2014, 06:33

Psssst :!: :!: Nu mai zi la nime' :D Vezi ca ie secret da stat.. :lol1: :lol1:

.

Scrie răspuns