DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
RAFYYY91
veteran
veteran

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de RAFYYY91 » 25 Mar 2014, 23:01

mersi baieti :respekt: , pe viitor vreau sa incorporez cat mai multe idei care mi-au venit de la flyfishing si de pe la polonezi ( aia sunt maestri in goange de clean) ca sa realizez insecte cat mai realiste :twisted: uitasem sa trec specificatiile, carabusii sunt sinking, au 3cm si vreo 3-3.5g iar ceilalti sunt floating, au 2cm si undeva la 2-2.5g :)

citizenics
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de citizenics » 26 Mar 2014, 09:53

@ RAFYYY91

Eu zic ca se vede o evolutie. Tine-o tot asa!

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 26 Mar 2014, 10:11

Raffy, nu stiu ce sa zic de genul asta de imitatii; adica nu stiu daca merita sa te dai peste cap sa faci imitatii cat mai realiste. Ma gandesc ca un clean nu ar asimila niciodata un vobler de-al tau cu un carabus de exemplu. Pentru ca niciodata nu va vedea un carabus batand atat de zgomotos in apa, La musca artificiala se urmareste un cu totul alt tip de evolutie, mult mai putin "vibratorie" decat un vobler. In cazul voblerelor cred ca e vorba mai degraba de un stimul vibrator intens la care cleanul raspunde si apoi aspectul cromatic.
Voblerele tale sunt misto dar nu stiu daca o imitatie mai realista (implicit mai greu de realizat) va aduce plus de eficienta; in schimb s-ar putea sa gasesti paternuri mai "suprarealiste" care sa mearga mai bine; daca cauti... :wink: .

adipopa
junior
junior

Mesaj de adipopa » 26 Mar 2014, 11:09

foarte adevarat ce spune tavistan ;
ideea e ca acele detalii se fac pentru ochiul pescarului , nu al pestelui
la fel sta treaba si la vopsirea solzilor

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 27 Mar 2014, 00:13

Eu cred ca la clean conteaza destul de mult si patternul, culorile si detaliile, este un peste cu o vedere foarte buna pana la urma iar eu de obicei pescuiesc in zone cu apa limpede cristal si mi s-a intamplat sa am zile in care prefera doar anumite culori/patternuri. Oricum aici intervin si piticii mei, am eu un fix cu voblerele ce imita insecte, imi plac foarte mult si parca nu ma simt eu bine daca nu lucrez sa le fac cat mai asemanatoare cu o insecta reala :D inca nu sunt multumit 100% nici de astea, mai am de lucrat mult pana sa ajung unde vreau :mrgreen:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 27 Mar 2014, 09:55

Daca-i asa... eu cu piticii nu ma pun! :lol:
Spor! :)

adipopa
junior
junior

Mesaj de adipopa » 27 Mar 2014, 15:47

da-i bataie ! spor la ... detalii !!!

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 28 Mar 2014, 15:45

[quote="RAFYYY91"]mersi baieti :respekt: , pe viitor vreau sa incorporez cat mai multe idei care mi-au venit de la flyfishing si de pe la polonezi ( aia sunt maestri in goange de clean) ca sa realizez insecte cat mai realiste

Imi pare rau pentru tine dar ca artist plastic esti depasit.Ca sa fii mai in trend ar trebui sa incerci abstractionismul sau pictura naiva...adica niste carabusi in forma de stea sau pictati in costum popular :wink:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Mar 2014, 20:12

...ce-aveti cu baiatu' ? :oops:
...omu' face voblere pentru clean in special si la specia asta chiar conteaza unele detalii
...ca si argument , eu zic sa va ganditi la cei ce folosesc fly-ul si la "goangele" lor care incearca sa imite , cat mai realist posibil , "prada" cleanului

@ agabi
...ai idee ce presupune un vobler handmade ?
...nu stiam ca unul care are hobby lurebulding-ul , este artist plastic .

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 29 Mar 2014, 18:35

Radule, ce naiba, unii se trezesc vorbind, altii scriind...
pentru unii conteaza numarul de postari, pentru altii sa isi exprime musai parerea in legatura cu vreo tema, asta-i lumea :wink:
Raffy, baga tare :respekt:

Scrie răspuns