DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
florin1948
veteran
veteran

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de florin1948 » 29 Ian 2013, 20:57

Ghenadie scrie:Hai nea Mircea ca e prima incercare, normal ca nu sunt perfecti, da am prins miscarea :P faza e ca de 8 sau 10 mm nu am vazut pe nicaieri, iar acasa poti sa le faci la orice dimensiune si in orice combinatie de culori. Normal ca poti sa cumperi si voblere gata facute :P
Si acu ' ce, ai vrea sa te laud ? Am un prieten care are o vorba : n-ai sa vezi!!!
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 29 Ian 2013, 21:14

Salutare, ia sa vedem, ghiceste cineva care ar fi problema acestui vobler de nu bate:

http://img805.imageshack.us/img805/2699/picture430p.jpg

http://img842.imageshack.us/img842/2647/picture428u.jpg

http://img716.imageshack.us/img716/3218/picture427t.jpg

http://img203.imageshack.us/img203/619/picture431a.jpg

Este facut din lemn de balsa, dat cu doua straturi de "pahare topite", are o bila de plumb de aprox 0.8g exact in burta din spatele barbetei si este situata foarte jos atat de jos incat nu sta daca il pun pe o parte ca se ridica singur in picioare..
Va astept la o dezbatere..

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 29 Ian 2013, 21:24

Arata f. bine si daca si paternul iese ca lumea esti bun ! Sant curios : cu 0,8 gr. plumb cum lucreaza ? Dupa cum arata ca marime sant pt. clean - biban. Cred ca un peste ceva mai mare poate sa smulga ochetii din balsa. N-ai incercat sa faci ochetii dintr-o singura sarma ? ( prin faptul ca ai o singura ancora e f. usor) E mult mai rezistent si ai "inima"sa tragi de el in caz ca...
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 29 Ian 2013, 21:33

Are o singura sarma din cap in cap, ancora are legatura directa cu agrafa de prindere si marimea e in jur de 2 cm. problema e ca nu bate domne.. are o bataie foarte foarte scurta atat de scurta incat nu merge numai prin vana :D in curent sau chiar si la o recuperare normala vine prin apa drept fara nici o miscare.. parca ar fi o piatra legata in capatul firului si nu-mi dau seama care ar fi problema. Oricum am mai facut cateva cu diferite modificari ale pozitionarii greutatii, forma etc dar nu am apucat inca sa le probez.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 29 Ian 2013, 21:43

Ochetul din fata e prea sus
Daca ai posibilitatea, lasa-l mai jos, si renunta la inelul despicat

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 29 Ian 2013, 21:45

Si ingusteaza barbeta in partea lipita, sa fie mai ingusta decat voblerul

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 29 Ian 2013, 21:46

...cred ca ochetul tragator ar trebui sa fie mai aproape de barbeta
...daca nu vrea nici dupa ce ai modificat ochetul , incearca sa modifici unghiul barbetei eventual ingusteaza barbeta , asa cum zice "iovys"

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 29 Ian 2013, 21:54

Unghiul barbetei nu cred ca e de vina deoarece mai am inca vreo 5 bucati pe care le-am facut inaintea astuia si alea au diferite unghiuri si mai pe verticala si mai pe orizontala.. O sa incerc cu ochetul mai apropiat de barbeta, astfel poate se schimba aerodinamica corpului din moment ce linia de mijloc coboara spre burta si se apropie si lestul de ea. Pana la urma tot o sa-mi iasa si modelul perfect ca doar nu-i nava spatiala ce naiba.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 29 Ian 2013, 22:09

Sigur o sa se schimbe
Nu ma refeream sa schimbi unghiul barbetei, ci forma ei
In partea din fata sa fie mai lata decat in partea care e lipita de naluca(trapez, sau picur de apa)

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 29 Ian 2013, 22:17

[quote="iovys"]Sigur o sa se schimbe
Nu ma refeream sa schimbi unghiul barbetei, ci forma ei
In partea din fata sa fie mai lata decat in partea care e lipita de naluca(trapez, sau picur de apa)[/quote]

Da, da am inteles si asta. Cred ca o fac trapez ca e mai usor de reprodus cand o sa ma apuc de o serie de voblere identice (cat de cat)

Scrie răspuns