Dilema alegere Fir

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

suli
senior
senior

Re: Dilema alegere Fir

Mesaj de suli » 29 Ian 2014, 11:34

Mono mai rigid e cam greu,majoritate sint moi,trebuie sa fie de proasta calitate sa fie rigid sau in diametre mari (0,50-0,80 )
E bun oricare..sa fie de o marca cunoscuta si sa nu aiba multa memorie....la cast nu ai problema ca si la spinning daca e rigid firul..

aquaelement
junior
junior

Mesaj de aquaelement » 29 Ian 2014, 11:50

Spring scrie:'Naseara dragi pescari!
Va rog sa ma ajutati din nou cu un sfat pentru alegerea unui fir.
Am un combo de lanseta light/mulineta 2000 si as dori sa o echipez cu un fir textil de 6 sau 8 lbs pentru pescuit cu voblere la avat si salau, si din cand in cand vre-un clean daca se da locului.
M-am gandit la Sufix performance braid 6lbs sau la un Sunline super PE tot de 6 sau de 8lbs.
Nu ma pot decide pentru ca sufix e cam gros (e de fapt un 10 lbs) si sunline am auzit ca plezneste uneori fara motiv.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Care din astea 2? sau sa fie altul de care nu stiu eu. M-am gandit la asta 2 pentru ca nu stiu daca are rost sa urc shtacheta de pret mai sus, max 120 lei.

multumesc anticipat!
Pentru ce vrei tu : FireLine 5-8 lb (original )

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 29 Ian 2014, 11:55

Daca e rigid am observat ca se "umfla" pe tambur si ai sanse mari la "peruci".
Poate ca atunci nu stiam eu sa lansez cum trebuie...nu ca acum sunt meserias :lol:
Betele bait sunt mult mai senzitive decat cele de spin(cele de serie) ma tenteaza daca mai raman pe cast sa trec pe mono.
La spin pe anumite zone si specii de pesti deja am trecut.
Un fir cu memorie scazuta care sa aiba memoria scazuta? :headbash:

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 29 Ian 2014, 12:02

aquaelement scrie: Pentru ce vrei tu : FireLine 5-8 lb (original )
Cum era cu asta?
"5 pescuituri" parca ziceai :lol:

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 29 Ian 2014, 12:15

George1985 scrie:Daca e rigid am observat ca se "umfla" pe tambur si ai sanse mari la "peruci".
Poate ca atunci nu stiam eu sa lansez cum trebuie...nu ca acum sunt meserias :lol:
Betele bait sunt mult mai senzitive decat cele de spin(cele de serie) ma tenteaza daca mai raman pe cast sa trec pe mono.
La spin pe anumite zone si specii de pesti deja am trecut.
Un fir cu memorie scazuta care sa aiba memoria scazuta? :headbash:
George ,nu stiu in Romania dar aici 90% folosesc fluorcarbon la jig,la voblere mono sau copolimer (mono cu invelis de fluorcarbon) ,90% casting cu fluorcarbo,care e destul de rigid,si nu au probleme cu lansatul..
Orice marca mai cunoscuta are mono bun ,cu putina memorie,deci firul nu i-a memoria rolei si ramane intins dupa ce lansezi,nu se aduna..nu stiu daca m-am explicat bine.
Un salut.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 29 Ian 2014, 12:27

Stiu la ce te referi...
La FC m-am gandit si eu.
Salutare!

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 29 Ian 2014, 12:38

Dan Stefan C. scrie:
Am un combo de lanseta light/mulineta 2000 si as dori sa o echipez cu un fir textil de 6 sau 8 lbs pentru pescuit cu voblere la avat si salau, si din cand in cand vre-un clean daca se da locului.
M-am gandit la Sufix performance braid 6lbs sau la un Sunline super PE tot de 6 sau de 8lbs.
Nu ma pot decide pentru ca sufix e cam gros (e de fapt un 10 lbs) si sunline am auzit ca plezneste uneori fara motiv.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Care din astea 2? sau sa fie altul de care nu stiu eu. M-am gandit la asta 2 pentru ca nu stiu daca are rost sa urc shtacheta de pret mai sus, max 120 lei.

multumesc anticipat!
Salut,
poti incerca si Varivas High Grade PE
Buna idee, Multumesc.
Pe asta am sa il iau ca imi satisface toate cerintele.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Ian 2014, 12:39

multumesc anticipat!
Spiderwire Ultracast sau Stealth cu inaintas de fluorcarbon. Un 0,10 sau o,12 iti e destul . 0,10 Stealth tine fara probleme 3 kg forta (cam intre 3,4 si 3,8 kg s-a rupt la probele efectuate cu cantarul si nod uni to uni la FC sau Palomar la agrafa ). E subtire , nu face zgomot si nici vibratii false si zboara ca gandul. Dezavantajele ar fi decolorarea rapida si rezistenta relativ mica la abraziune (desi chiar si un fir scamosat dupa un sezon tot mai tinea de la 2,6kg forta in sus).

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 29 Ian 2014, 12:45

kingofbeasts scrie:

multumesc anticipat!
Spiderwire Ultracast sau Stealth cu inaintas de fluorcarbon. Un 0,10 sau o,12 iti e destul . 0,10 Stealth tine fara probleme 3 kg forta (cam intre 3,4 si 3,8 kg s-a rupt la probele efectuate cu cantarul si nod uni to uni la FC sau Palomar la agrafa ). E subtire , nu face zgomot si nici vibratii false si zboara ca gandul. Dezavantajele ar fi decolorarea rapida si rezistenta relativ mica la abraziune (desi chiar si un fir scamosat dupa un sezon tot mai tinea de la 2,6kg forta in sus).
Multumesc King dar ala de 0.10 e mult mai gros, nu cred ca e 0.10, pe mine ma roade si distanta in lanseu. Daca iau 0.12 sa fie 0.12 nu 0.20. La un stick de 6-7g se simte diferenta.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

slow
junior
junior

Mesaj de slow » 29 Ian 2014, 13:06

Salut,

De anul trecut am pe una dintre mulinete Varivas-ul mentionat mai sus (High Grade PE), ce-i drept in varianta de 14,9 lb.
Am fost foarte multumit de el, mult mai subtire decat un PP de 10lb, matasos, trece foarte usor prin inele.
Mi s-a parut utila si marcarea din 25 m in 25 m cu un albastru inchis. In cazul in care nu vrei sa pui toata rola pe o singura mulineta sau doresti sa ai de 2 ori fir proaspat pe mulineta, stii sigur cat ai pus pana in acel moment, fiind mult mai usor sa imparti rola in 2 parti egale.
Singurul inconvenient ar fi culoarea mai putin vizibila in anumite conditii si poate rezistenta ceva mai mica la abraziune fata de firele americane. (care oricum de cele mai multe ori sunt mult subevaluate ca rezistenta).

Fir intins!

Scrie răspuns