Dilema alegere Fir
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Dilema alegere Fir
lanseta e un NFC, trout&panfish, lucreaza foarte misto si cu plastice si cu lemne. Am luato pentru clean in principal dar am vazut ca ii cam plac pestii trecuti de 2kg. De aia vreau sa ii fac o conversie profesionala.
am avut partide la clean si la bibi(dadeam cu stroft de 0.16), cand musca pestele lanseta flexa putin si cand revenea era intepat gata, eu fiind ardelean...am reflexe putin cam intarziate.
Am mai dat cu PP 8lb care nu mi-a placut. Atata doar ca dezdoiam jigul cu el. Asta oricum cred ca el real era vreo 15 lb pentru ca e mult mai gros decat e declarat.
Asa ca ma gandeam la ceva mai finut. Mai am un varivas seabass 16lb care e mortal.
Cred ca pana la urma tot un fir mai scump merge....oricum o sa dau cu inaintas.
am avut partide la clean si la bibi(dadeam cu stroft de 0.16), cand musca pestele lanseta flexa putin si cand revenea era intepat gata, eu fiind ardelean...am reflexe putin cam intarziate.
Am mai dat cu PP 8lb care nu mi-a placut. Atata doar ca dezdoiam jigul cu el. Asta oricum cred ca el real era vreo 15 lb pentru ca e mult mai gros decat e declarat.
Asa ca ma gandeam la ceva mai finut. Mai am un varivas seabass 16lb care e mortal.
Cred ca pana la urma tot un fir mai scump merge....oricum o sa dau cu inaintas.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Te cred dar vreau sa lansez putin mai departe decat cu un mono de 0.20.suli scrie:Sint de acord dar are mici incoveniente,textilul fiind mai usor voblerul intirzie putin sa ajunga la adincimea respectiva,textilul absoarbe apa,e foarte vizibil pe apa limpede si ultimul e ca nu are elasticitate...dar sa zicem ca o lanseta glass ajuta....in plus daca folosesti mono,polimer sau fluorcarbon nu mai iti bati capul cu inaintasul,iar pt.a intepa cu voblere nu e nevoie de textil.
Acuma fiecare cum ii place,un salut.
La mures asta vara nu nimeream locul unde rapea rechinu'. ratam cu vreo 3-4m.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Glass folosesc si eu dar cu mono sau fluorcarbon...D_ali scrie:Suli...simplu' - glass
(cum zicea colegu')

Decizia e a ta..eu doar mi-am dat o parere,se pare ca textilul e la moda...Spring scrie:Te cred dar vreau sa lansez putin mai departe decat cu un mono de 0.20.suli scrie:Sint de acord dar are mici incoveniente,textilul fiind mai usor voblerul intirzie putin sa ajunga la adincimea respectiva,textilul absoarbe apa,e foarte vizibil pe apa limpede si ultimul e ca nu are elasticitate...dar sa zicem ca o lanseta glass ajuta....in plus daca folosesti mono,polimer sau fluorcarbon nu mai iti bati capul cu inaintasul,iar pt.a intepa cu voblere nu e nevoie de textil.
Spring scrie:Te cred dar vreau sa lansez putin mai departe decat cu un mono de 0.20.suli scrie:Sint de acord dar are mici incoveniente,textilul fiind mai usor voblerul intirzie putin sa ajunga la adincimea respectiva,textilul absoarbe apa,e foarte vizibil pe apa limpede si ultimul e ca nu are elasticitate...dar sa zicem ca o lanseta glass ajuta....in plus daca folosesti mono,polimer sau fluorcarbon nu mai iti bati capul cu inaintasul,iar pt.a intepa cu voblere nu e nevoie de textil.
Eu zic ca Sunline de 6 e fragil

in rest dau cu Sunline de 10 care si ala mi se pare slabutz si inafara de lac nu as da cu el..
folosesc sunline de 10 de ceva vreme.. si mi se pare ca se coace repede.. si se rupe repede
pt voblere si eu zic ca mono e cel mai indicat .. clean avat
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
- George1985
- veteran
De fapt este dat ca 0.14mm.Spring scrie:Cam cat e de gros George? am citit pe un forum australian ca ar fi 0.16-0.18mm.
Eu zic ca este undeva la un 0.18mm mono.
Am gasit la 0.5ron metrul. La bani astia se merita firul, parerea mea.
...dap, inteleg...dai pe cast cu fire groase care au probabil elongatie mica.suli scrie:Glass folosesc si eu dar cu mono sau fluorcarbon...D_ali scrie:Suli...simplu' - glass
(cum zicea colegu')
![]()
mono mai folosesc si eu (mai grosutz) cand dau cu lingura, dar schimb si batzu'.
-
- veteran
Salut,Spring scrie:'Naseara dragi pescari!
Va rog sa ma ajutati din nou cu un sfat pentru alegerea unui fir.
Am un combo de lanseta light/mulineta 2000 si as dori sa o echipez cu un fir textil de 6 sau 8 lbs pentru pescuit cu voblere la avat si salau, si din cand in cand vre-un clean daca se da locului.
M-am gandit la Sufix performance braid 6lbs sau la un Sunline super PE tot de 6 sau de 8lbs.
Nu ma pot decide pentru ca sufix e cam gros (e de fapt un 10 lbs) si sunline am auzit ca plezneste uneori fara motiv.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Care din astea 2? sau sa fie altul de care nu stiu eu. M-am gandit la asta 2 pentru ca nu stiu daca are rost sa urc shtacheta de pret mai sus, max 120 lei.
multumesc anticipat!
poti incerca si Varivas High Grade PE
Actualmente dau cu un mono ieftin de sufix 9lb si nu am probleme la intepat,se inteapa singuri...D_ali scrie:...dap, inteleg...dai pe cast cu fire groase care au probabil elongatie mica.suli scrie:Glass folosesc si eu dar cu mono sau fluorcarbon...D_ali scrie:Suli...simplu' - glass
(cum zicea colegu')
![]()
mono mai folosesc si eu (mai grosutz) cand dau cu lingura, dar schimb si batzu'.
In schimb la stiuca as folosi fluor sau textil cu inaintas de fluor.
Un salut.
- George1985
- veteran
Pe cast ce fire mono recomandati ?
Mai matasoase sau mai rigide?
Mai matasoase sau mai rigide?