discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
George1985
- veteran

-
semlecangheorghe scrie:Fara gluma,cred ca alea cu spinul in jos,nu fac asa pagube in gume gen shad-uri,cind musca pestele de ele sau cind fortezi in agatura..la alea cu spin in sus,am patit ca s-a crapat guma dupa de muscat salaul de ea..la viermi ,cred ca este egal..
Este vorba si de gume... unele "pocnesc", de exemplu hard nose de la mann's, au materialul mai rigid in partea din fata.
Mai important mi se pare cat material(plumb) este pe tija jigului, spinul de obicei il indoi pentru a proteja twisterul, de exemplu la jigurile mustad.
-
florin1948
- veteran

Acu serios vorbind, chiar cred ca nu are nici o importanta pozitia spinului. Cauciucurile se pot rupe din mai multe cauze :
- corelarea marimii cauciucului cu grosimea gatului jigului ( eu jig zic la acul turnat - altfel este ac pentru jig); sant matrite care scot niste jiguri cu gatul (partea cilindrica de sub bila) mult prea gros fata de marimea acului care se toarna,implicit fata de marimea twisterului; la astea de regula pun un adaus (tabla subtire) in matrita pentru a subtia gatul jigului;
- cum bine a zis un antevorbitor, materialul cauciucului are o mare importanta pentru a rezista la introducerea si scoaterea de pe jig; eu turnand twistere,in ani mi-am creat o combinatie de plastisol ( hard - standard - soft) care face ca twisterele sa iasa f. moi si sa reziste mai mult;
- marimea spinului de asemenea poate fi corectata simplu, de asemenea si unghiul spinului ca sa nu mai prezinte acel unghi de 90 * care de regula produce despicarea cauciucului in bot;
- se pot folosi jiguri fara spin ( round) care distrug mult mai putin cauciucul ;
- in ultima instanta,exista solutiile speciale de lipit twistere cu care se pot repara twisterele rupte (instant) sau se pot face combinatii excelente intre twistere de diferite culori sau forme ( shad alb cu capul rosu, shad cu coada de grub, etc )
Draga nenea Gigi,sincer cred ca muscatura salaului are mult mai putina importanta in ruperea cauciucului decat tot ce am
incercat eu ,in nemernicia putinei mele experiente, sa "combat"in randurile de mai sus.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
pupu
- veteran

Dar cele care au spin si sus si jos? - Silul smuls
Numai bine...
-
semlecangheorghe
- veteran

Draga nenea Gigi,sincer cred ca muscatura salaului are mult mai putina importanta in ruperea cauciucului decat tot ce am
incercat eu ,in nemernicia putinei mele experiente, sa "combat"in randurile de mai sus.
Atita bai sa fie, ca rupe salaul guma..doamne da cit mai multe rupte...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.