dezagatator pentru naluci

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Aug 2004, 14:45

Si daca te gandeai sa ma intrebi ce fel de plumbi as fi atasat pe acel inel,iti spun de acum:plumbi ce se folosesc la capat de linie la grund.Probabil ca au o denumire,dar eu nu o cunosc.
Toate cele bune!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 02 Aug 2004, 15:01

Intrebarea mea, de incepator: Cum se foloseste acest dezagatator ?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 02 Aug 2004, 15:43

Pt Michael : merci am inteles ce vroiai sa faci.

Pt adilucu : Dezagatatorul merge daca esti in barca. Te pozitionezi la verticala de locul unde e naluca agatata. Firul intins, pui (nu mai stiu in romaneste) "mousqueton"-ul pe fir si ii dai drumul pina ajunge la naluca. Joci pe sfoara care tine dezagatatorul pina se agata un lant in cirlig. Cind simti ca s-a agatat dezagatatorul tragi de sfoara si-ti scoti naluca.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Aug 2004, 16:42

Ce parere ai,merge si de pe mal?De obicei pescuiesc pe rau,malul cam inalt.Daca ridic batul pe verticala,eu zic ca se duce pana la naluca agatata.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 02 Aug 2004, 17:07

Daca malul e inalt si naluca aproape ar merge dar altfel nu.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Aug 2004, 19:04

Si eu sunt inalt :lol:

razvan
junior
junior

Mesaj de razvan » 02 Aug 2004, 19:16

s-ar putea sa mearga dar numai cu conditia sa agati naluca din prima...altfel nu vad cum ai putea sa joci dezagatatoru de mai multe ori...in mod normal ar trebui sa existe si modele care sa le folosesti de pe mal...ca doar spiningu' nu se practica doar din barca..... :?:
numai bine!!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Aug 2004, 19:20

Probabil,ca sa-l folosesti de pe mal,e nevoie de 2 persoane.Unul tine batul cat mai sus,altul sa joace dezagatatorul pe fir pana agata naluca.
Toate cele bune!

razvan
junior
junior

Mesaj de razvan » 02 Aug 2004, 19:23

se poate sa ai dreptate dar nu poti sa stii pana nu incerci..... :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Aug 2004, 01:21

Acum 3 zile am avut ocazia de a incerca dezagatatorul.Am reusit sa recuperez 2 voblere ce se agatasera de crengile ce se aflau sub apa.Intradevar e nevoie de 2 persoane.Unul tine batul ridicat si-l joaca stanga-dreapta,celalalt joaca dezagatatorul sus-jos pana o za a lantului agata o tripla.Am ajuns la concluzia ca pe ultima za a fiecarui lant trebuie prins cate un plumb(nu prea mare),ca sa nu fie luate lanturile de curent si sa stea in jos sa poata agata tripla.Problema este ca de pe mal,acest dezagatator are efect pana la 5-6 m de la mal.la o distanta mai mare,unghiul de incidenta cu suprafata apei scade si dezagatatorul nu mai aluneca pe fir pana la "locul faptei".E bine si asa,daca ne gandim ca majoritatea agataturilor le avem atunci cand naluca se apropie de mal si intalneste un obstacol.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns