Despre ancore
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Toarna plumb intr-o cana de inox si moteaza-i in mijloc um belciu de care sa legi sfoara .Adrian SB scrie:Ce ancora recomandati pentru barca pneumatica? Eventual ceva sfaturi de confectionare home-made.
Te sfatuiesc sa nu o faci mai mica de 6,5 kg ca nu te mai tine , dar nici mai mare de 8 kg . ca te spetesti sa o scoti.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
si dupa racire reteaza buza la cana(sau conserva) sa nu umpli barca de apa si noroivalistrati scrie:Toarna plumb intr-o cana de inox si moteaza-i in mijloc um belciu de care sa legi sfoara .Adrian SB scrie:Ce ancora recomandati pentru barca pneumatica? Eventual ceva sfaturi de confectionare home-made.
Te sfatuiesc sa nu o faci mai mica de 6,5 kg ca nu te mai tine , dar nici mai mare de 8 kg . ca te spetesti sa o scoti.

Ar trebui sa deschidem topic nou pentru asta, dar oricum. Ancora e un echipament de sigurantaAdrian SB scrie:OK, dar nu trebuie ceva brate? eventual rabatabile? E suficient in forma cilindrica?
O ancora de 2-3 kg cu brate rabatabile, cu 1.5 metri lant legat de ea si apoi sfoara. Cand ancorezi lasa sfoara de 2-3 ori adancimea apei si ancorezi solid orice barca pina in 5 metri. In Dunare(curent puternic) trabuie sa fie mai mare: 4-5 kg
Nu folosi ancore gen bolovan pentru ca tinzi sa le tragi pe fund si 1 distrugi fundul apei, ceea ce iresponsabil. 2 ai nevoie de greutate mult mai mare pt ca nu agatza.
Chestia cu plumbul mi se pare aiurea pt ca e un metal otravitor. Te oravesti si pe tine si ai tai cu vaporii cand torni, si apa cand inevitabil se va rupe. Nu inteleg cum dam sute si mii E$ pe scule si barci si ne zgarcim la o ancora.
Are Danr in Total Fishing ancora de 4 kg la 68 RON, Mi se pare mai mult decat suficient si pret decent. Daca vrei sa ancorezi in curent puternic nu uita sa pui lantz pe ea. Asa se face.
Intradevar, solutia cu plumbul turnat este total neecologica si cel mai elegant este sa o cumperi. Pentru lacuri sau zone unde nu este riscul de a o piede. Dar tinand cont ca este trecuta la "consumabile" am cautat si pareri depre confectionare. Am gasit si aceasta postare pe pagina http://pomfish.com/2008/07/20/sugestii-si-gaselnite/: "Ancora este, impreuna cu sfoara de ancora, un element indispensabil la pentru pescuitul din barca. Nu va sugerez sa folositi ancore scumpe, din cele cumparate din magazinele de specialitate pentru ca inevitabil veti pierde ancore. Si una e sa pierzi o bucata de teava sau de metal plin si cu totul alta o piesa cumparata cu bani grei. Asa ca sfatul meu este sa va confectionati singuri ancorele din materiale ieftine si la indemana. Pentru aceasta aveti nevoie de:
o bucata de treava de 2 - 2,5″ cu pereti grosi (cei din zonele petroliere cunosc termenul “tubingâ€
o bucata de treava de 2 - 2,5″ cu pereti grosi (cei din zonele petroliere cunosc termenul “tubingâ€
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
-
- veteran
Intradevar, solutia cu plumbul turnat este total neecologica si cel mai elegant este sa o cumperi.
..........................................................................................................
De acord ,dar daca vopsesti plumbul sau chiar torni plastic peste el e mai ok?
Cam asa cum se poarta la plumbi pt. pescuitul crapului.
..........................................................................................................
De acord ,dar daca vopsesti plumbul sau chiar torni plastic peste el e mai ok?
Cam asa cum se poarta la plumbi pt. pescuitul crapului.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
- veteran