Despre ancore

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 08 Mar 2009, 11:15

Ce ancora recomandati pentru barca pneumatica? Eventual ceva sfaturi de confectionare home-made.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 08 Mar 2009, 11:42

Adrian SB scrie:Ce ancora recomandati pentru barca pneumatica? Eventual ceva sfaturi de confectionare home-made.
Toarna plumb intr-o cana de inox si moteaza-i in mijloc um belciu de care sa legi sfoara .
Te sfatuiesc sa nu o faci mai mica de 6,5 kg ca nu te mai tine , dar nici mai mare de 8 kg . ca te spetesti sa o scoti.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 08 Mar 2009, 11:48

OK, dar nu trebuie ceva brate? eventual rabatabile? E suficient in forma cilindrica?

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 08 Mar 2009, 11:49

valistrati scrie:
Adrian SB scrie:Ce ancora recomandati pentru barca pneumatica? Eventual ceva sfaturi de confectionare home-made.
Toarna plumb intr-o cana de inox si moteaza-i in mijloc um belciu de care sa legi sfoara .
Te sfatuiesc sa nu o faci mai mica de 6,5 kg ca nu te mai tine , dar nici mai mare de 8 kg . ca te spetesti sa o scoti.
si dupa racire reteaza buza la cana(sau conserva) sa nu umpli barca de apa si noroi 8)

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 08 Mar 2009, 15:54

Adrian SB scrie:OK, dar nu trebuie ceva brate? eventual rabatabile? E suficient in forma cilindrica?
Ar trebui sa deschidem topic nou pentru asta, dar oricum. Ancora e un echipament de siguranta
O ancora de 2-3 kg cu brate rabatabile, cu 1.5 metri lant legat de ea si apoi sfoara. Cand ancorezi lasa sfoara de 2-3 ori adancimea apei si ancorezi solid orice barca pina in 5 metri. In Dunare(curent puternic) trabuie sa fie mai mare: 4-5 kg
Nu folosi ancore gen bolovan pentru ca tinzi sa le tragi pe fund si 1 distrugi fundul apei, ceea ce iresponsabil. 2 ai nevoie de greutate mult mai mare pt ca nu agatza.
Chestia cu plumbul mi se pare aiurea pt ca e un metal otravitor. Te oravesti si pe tine si ai tai cu vaporii cand torni, si apa cand inevitabil se va rupe. Nu inteleg cum dam sute si mii E$ pe scule si barci si ne zgarcim la o ancora.
Are Danr in Total Fishing ancora de 4 kg la 68 RON, Mi se pare mai mult decat suficient si pret decent. Daca vrei sa ancorezi in curent puternic nu uita sa pui lantz pe ea. Asa se face.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 08 Mar 2009, 16:36

Intradevar, solutia cu plumbul turnat este total neecologica si cel mai elegant este sa o cumperi. Pentru lacuri sau zone unde nu este riscul de a o piede. Dar tinand cont ca este trecuta la "consumabile" am cautat si pareri depre confectionare. Am gasit si aceasta postare pe pagina http://pomfish.com/2008/07/20/sugestii-si-gaselnite/: "Ancora este, impreuna cu sfoara de ancora, un element indispensabil la pentru pescuitul din barca. Nu va sugerez sa folositi ancore scumpe, din cele cumparate din magazinele de specialitate pentru ca inevitabil veti pierde ancore. Si una e sa pierzi o bucata de teava sau de metal plin si cu totul alta o piesa cumparata cu bani grei. Asa ca sfatul meu este sa va confectionati singuri ancorele din materiale ieftine si la indemana. Pentru aceasta aveti nevoie de:

o bucata de treava de 2 - 2,5″ cu pereti grosi (cei din zonele petroliere cunosc termenul “tubingâ€

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 08 Mar 2009, 17:30

Intradevar, solutia cu plumbul turnat este total neecologica si cel mai elegant este sa o cumperi.

..........................................................................................................
De acord ,dar daca vopsesti plumbul sau chiar torni plastic peste el e mai ok?
Cam asa cum se poarta la plumbi pt. pescuitul crapului.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 08 Mar 2009, 17:50

eu folosesc o gantera taiata in doua si ma ancorez cu amandoua si nu am avut probleme pe lacuri sau pe canale, pe Dunare intodeauna ma leg de ceva pentru ca nu ma simt confortabil cu o ancora in barca fie ia si rabatabila

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Mar 2009, 21:30

Eu ridic haltere in fiecare saptamana intr-o sala. Si mi-a venit si ideea sa intru intr-un magazin de sport, am cumparat discuri de haltere care au devenit ancore. :lol: Am de 5kg, de 10kg si pot merge pana la 25 daca vreau.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 09 Mar 2009, 08:51

am ancora din plumb +ata de parasuta ,ieftina, fiabila ,fara muchii ascutite;plumbul e turnat intr-o conserva ,mare in diametru.urechea e din fier mort , o bucata de lant .ancora cu mustati e buna pt setci .
walleye

Scrie răspuns