Despre ancore
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Ancora cu mustati din fier-beton e la fix pentru mare sau alte ape cu fund stancos(sau alte agataturi) si se concfectioneaza in 5-10 minute, fara sudura. Se ia o bucata de teava ( fier sau plastic gros) , prin ea se baga in cruce 2 sarme de 6mm indoite la jumate la 180 de grade, astfel in partea de jos ies 4 mustati, care se indoaie la 180 de grade in semicerc. Sfoara se prinde sus de cele 2 sarme care ies din teava sub forma de "U". Simpla, eficienta si nu plangi dupa ea daca o pierzi.
Pentru fund malos/argilos/nisip mi-am facut o ancora cu balama, cu 2 brate din cornier taiat in oblic.
Pentru fund malos/argilos/nisip mi-am facut o ancora cu balama, cu 2 brate din cornier taiat in oblic.
- Petru B.GD.N
- senior
ancora trebuie sa fie mai grea decat apa si sa se duca la fund!
ex: nu poti sa te ancorezi cu spuma poliuretanica, nu?:D
eu folosesc pe dunare 2 ancore, una de 8,5kg (principala) si una de rezerva de 6kg! plumb turnat in conserva si suspanta de parasuta care fiiind subtire taie curentul bine.
am pierdut una findca am scapat plutitorul din mana si s-a dus la fund.
oricate incercari de recuperare am intreprins, nu au mai reusit
ex: nu poti sa te ancorezi cu spuma poliuretanica, nu?:D
eu folosesc pe dunare 2 ancore, una de 8,5kg (principala) si una de rezerva de 6kg! plumb turnat in conserva si suspanta de parasuta care fiiind subtire taie curentul bine.
am pierdut una findca am scapat plutitorul din mana si s-a dus la fund.
oricate incercari de recuperare am intreprins, nu au mai reusit

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
- veteran
foarte adevarat, mi s-a intamplat sa ratez ancorarea cu 1m si sa nu ma simt bine, adica nici sa nu prind si sa trebuiasca sa ma repozitionez... ceea ce si faceam 
e bine sa lasam lenea deoparte si sa ne ancoram bine..nu ca merge si asa ca s-ar putea sa nu mearga!
sa va ancorati bine

e bine sa lasam lenea deoparte si sa ne ancoram bine..nu ca merge si asa ca s-ar putea sa nu mearga!
sa va ancorati bine

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Eu tot cu gantere ma ancorez(scos dicurile de la un capat). Am din cele cu surub si pot sa bag cate discuri am nevoie in functie de adancime si curent.
daca e nisip sau mal pe fund, sta binemerci cu 4-5 kile. In schimb pe apa de 8 metri cu curent tare si huma tare jos nu am stat nici cu vreo 12-14...
daca e nisip sau mal pe fund, sta binemerci cu 4-5 kile. In schimb pe apa de 8 metri cu curent tare si huma tare jos nu am stat nici cu vreo 12-14...
Spining....Prea bun ca sa fie light...
- Unchiu Stiuc :-)
- junior
....sac rafie, de (25kg) cu bolovanii sau nisip,pui cata greutate ai nevoie pe zona in care mergi,se muleaza pe fundul apei si nu te mai misti de pe loc...cand te deplasezi nu trebuie sa o tragi in barca daca o poti lega foarte sus si asa nu o sa ai nici o picatura de apa la picioare...am incercat ancora de plumb da pt ca are o forma fixa si solida aluneca pe curent mare...iar ancora de fier cu mustati de fier beton trebuia sa-mi fac alta tot la 2-3 partide pt ca se agata in bolovani...asa ca solutia e simpla utila si ecologica 

ancora din fier cu mustati nu este o solutie cand pescuiesti la dunare , si mai ales pe curent..eu am sina de cale ferata si de multe ori ramane agatata in pietroaie..cand nu pescuiesc pe curent am niste dinti de excavator cumparati de la fier vechi. inainte de asta am folosit eclise de cale ferata.
- kriss-wolf
- veteran
Eu cu fishi am produs niste ancore care pt olt sunt ok , avem 2 buc sina de tren de 20 cm cu un inel sudat pe ele, dar in cazul fundului malos nu vi le recomand se afunda f tare in mal si creaza probleme majore de recuperare, si am mai facut din plumb in 2 conserve 2 cilindri cam de 5,5 kg care sunt mai ok , dar pe curent puternic ti le ia curentu ca sunt rotunzi.