Eu tin mulineta intr-o husa de material textil (panza) in pozitia culcata pe o parte cu manivela "franta", intr-un sertar
Depozitarea mulinetelor
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
- Blue_Fox
- utilizator constant

Depozitarea mulinetelor
Voi cum tineti mulinetele cand nu le folositi? Care e sunt cele mai indicate moduri de depozitare? Sfaturi? Pareri?
Eu tin mulineta intr-o husa de material textil (panza) in pozitia culcata pe o parte cu manivela "franta", intr-un sertar
Life's short, so live the most of it!
-
andrei-ovidiu
- veteran

dupa o mai lunga hibernare, cateva picaturi de ulei in rulmentii laterali, main shaft si rulmentul de la galet, sunt binevenite.
gresandu-se periodic cu cateva picaturi de ulei in rulmentii laterali, acel ulei ajunge si pe angrenajele interioare, deci timp de un sezon plin nu e nevoie sa demontezi mulineta.
gresandu-se periodic cu cateva picaturi de ulei in rulmentii laterali, acel ulei ajunge si pe angrenajele interioare, deci timp de un sezon plin nu e nevoie sa demontezi mulineta.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Eu imi demontez intotdeauna mulineta pana la ultimul surub si o degresez de fiecare data, apoi pun toate componentele intr-o cutie mare de valzelina chinezeasca de culoare verde.In acest fel o sa fie ca noua si peste 50 de ani.
...sa nu uit, firul il spal de fiecare data in masina de spalat si il clatesc cu Cocolino. 
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
...si poate ca la reasamblare te trezesti ca ai piese de doua mulineteAdelin scrie:Eu imi demontez intotdeauna mulineta pana la ultimul surub si o degresez de fiecare data, apoi pun toate componentele intr-o cutie mare de valzelina chinezeasca de culoare verde.In acest fel o sa fie ca noua si peste 50 de ani...
Depozitez mulinetele pe lansete si lansetele la locul lor ... adica in masina pregatite pentru urmatoarea iesire. In decembrie am fost de multe ori la peste, in ianuarie la fel, din februarie am inceput sa bat iar dunarea ...
- la un an sau doi le mai duc la un doctor sa le desfaca, sa le curete, sa le regleze si sa le unga.
Voi chiar treceti mulinetele la hibernare ?
il face prea pufos si se scamoseaza

- la un an sau doi le mai duc la un doctor sa le desfaca, sa le curete, sa le regleze si sa le unga.
Voi chiar treceti mulinetele la hibernare ?
nu-i bun cocolino pentru fir...sa nu uit, firul il spal de fiecare data in masina de spalat si il clatesc cu Cocolino.
- johnnybravo
- Moderator