discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Blue_Fox
- utilizator constant

-
Voi cum tineti mulinetele cand nu le folositi? Care e sunt cele mai indicate moduri de depozitare? Sfaturi? Pareri?
Eu tin mulineta intr-o husa de material textil (panza) in pozitia culcata pe o parte cu manivela "franta", intr-un sertar

Life's short, so live the most of it!
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
mulinetele stau pe betze

...sunt des folosite

asa trebuie.
ceea ce este cu adevarat important la "depozitarea" unei mulinete atunci cand n-o folosesti este s-o lasi cu frana pe tambur slabita si sa decuplezi antirevers-ul infinit. atata tot. husele nu conteaza.
-
Michael
- Moderator

dupa o mai lunga hibernare, cateva picaturi de ulei in rulmentii laterali, main shaft si rulmentul de la galet, sunt binevenite.
gresandu-se periodic cu cateva picaturi de ulei in rulmentii laterali, acel ulei ajunge si pe angrenajele interioare, deci timp de un sezon plin nu e nevoie sa demontezi mulineta.
-
Irod
- veteran

eu sincer nu prea sunt adeptul demontari frecvente a mulinetei. consider ca practica asta poate fi daunatoare in timp, uneori astept mult pana sa demontez mulineta, cateodata se intampla o singura data la 2-3 sezoane.
Si eu pastrez peste iarna mulinetele in huse textile cu frana desfacuta.
-
Jedi
- veteran

La gentutele de CD -uri am inlaturat foliile si am lipit burete .Nu incap decit mulinetele mai mici dar protectia e foarte buna.O sa pun la galerie o poza.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
-
Adelin
- Moderator

Eu imi demontez intotdeauna mulineta pana la ultimul surub si o degresez de fiecare data, apoi pun toate componentele intr-o cutie mare de valzelina chinezeasca de culoare verde.In acest fel o sa fie ca noua si peste 50 de ani.

...sa nu uit, firul il spal de fiecare data in masina de spalat si il clatesc cu Cocolino.

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
Cristi E
- senior

eu am un rod racks in care imi tin lansetele cu mulinetele montate.
@Jedi,
exact asa mi-am facut si eu husa pt bait

-
Musti
- veteran

Adelin scrie:Eu imi demontez intotdeauna mulineta pana la ultimul surub si o degresez de fiecare data, apoi pun toate componentele intr-o cutie mare de valzelina chinezeasca de culoare verde.In acest fel o sa fie ca noua si peste 50 de ani...
...si poate ca la reasamblare te trezesti ca ai piese de doua mulinete

-
taicanoe
- veteran

-
Depozitez mulinetele pe lansete si lansetele la locul lor ... adica in masina pregatite pentru urmatoarea iesire. In decembrie am fost de multe ori la peste, in ianuarie la fel, din februarie am inceput sa bat iar dunarea ...
- la un an sau doi le mai duc la un doctor sa le desfaca, sa le curete, sa le regleze si sa le unga.
Voi chiar treceti mulinetele la hibernare ?
...sa nu uit, firul il spal de fiecare data in masina de spalat si il clatesc cu Cocolino.
nu-i bun cocolino pentru fir

il face prea pufos si se scamoseaza

-
johnnybravo
- Moderator

-
care-s de stationar sau nu le mai am cutiile, le tin pe bete, restul le tin in cutiile lor, de fapt asa ma si duc la peste, cu ele in cutie.