discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Adelin
- Moderator

taicanoe scrie:Depozitez mulinetele pe lansete si lansetele la locul lor ... adica in masina pregatite pentru urmatoarea iesire. In decembrie am fost de multe ori la peste, in ianuarie la fel, din februarie am inceput sa bat iar dunarea ...
- la un an sau doi le mai duc la un doctor sa le desfaca, sa le curete, sa le regleze si sa le unga.
Voi chiar treceti mulinetele la hibernare ?
...sa nu uit, firul il spal de fiecare data in masina de spalat si il clatesc cu Cocolino.
nu-i bun cocolino pentru fir

il face prea pufos si se scamoseaza

Sculele trebuie folosite nu pastrate in cutie la racoare, deci locul lor e pe betze normal.Dupa ce sa le dai jos la fiecare partida, sa nu se lipeasca de lanseta?!

...sau sa nu se puna praful pe ele?!Acuma sa ma ierte cei care se inchina la mulinete ca la icoane, dar eu cred ca un lucru trebuie folosit, nu conservat.Nimeni nu zice sa ne batem joc si sa le folosim necorespunzator, dar sa nu le uitam totusi destinatzia pt care au fost concepute

.
Un fir pufos va produce inotdeauna un lanseu mai lung!

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
Irod
- veteran

taicanoe scrie:
Voi chiar treceti mulinetele la hibernare ?
DAAAAAAAAAA!!! sunt unii dintre noi care au mai multe pasiuni

, iar pentru mine skiul este a doua natura. Cand e iarna afara pe mine nu ma prinzi la pescui, asta e clar.

-
kuin tauti
- veteran

am citit la subiectu asta ca unii prefera sa le tina cu frina slabita cind le depoziteaza...
de ce ? care`i logica ?
la fly cel putin unde unele din mulinte au discu de frinare din pluta se recomanda sa fie pastrata cu frina strinsa pt a nu se usca pluta ...
la pastrarea mulinetelor spinn sau altor ... care e diferenta daca o frina e strinsa sau slabita ?
daca frina e strinsa nu intra nik intre discurile de otel si teflon ( cam astea sint materialele cel mai des intilnite )
-
Tavi
- veteran

nush care ii logica da am citit sau mi-a zis si mie cineva ca e mai bine sa fie slabita...
e drept cu nu mi-e foarte clar de ce
tre sa ne lamureasca un minitehnicus

-
dan bobei
- veteran

-
Blue_Fox scrie:Voi cum tineti mulinetele cand nu le folositi? Care e sunt cele mai indicate moduri de depozitare? Sfaturi? Pareri?
Eu tin mulineta intr-o husa de material textil (panza) in pozitia culcata pe o parte cu manivela "franta", intr-un sertar

Procedezi bine. Asa, sau mai poti folosi cutii speciale care au si burete. E mai protejata asa, decat daca ar ramane pe bat.
-
DidelPro
- veteran

dan bobei scrie:Blue_Fox scrie:Voi cum tineti mulinetele cand nu le folositi? Care e sunt cele mai indicate moduri de depozitare? Sfaturi? Pareri?
Eu tin mulineta intr-o husa de material textil (panza) in pozitia culcata pe o parte cu manivela "franta", intr-un sertar

Procedezi bine. Asa, sau mai poti folosi cutii speciale care au si burete. E mai protejata asa, decat daca ar ramane pe bat.
-
DidelPro
- veteran

Scuze ,butonez c-am greu ,eu transport asa motoarele in4 timpi ,mulinetele folosite{care nu sunt pe bete ,le tin in saculeti}.Tamburii, ii ,bibilesc tot timpul,sa fie in forma!!
-
Jedi
- veteran

Referitor la frina destrinsa.N-am mai cautat,dar cred ca zicea CristiE din Sibiu ca discurile de fetru se taseaza intre discurile metalice.Personal ii dau dreptate.Si sint sigur ca au mai fost articole care ziceau la fel.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
-
DidelPro
- veteran

Fetru si cauciucul imbatrinesc e adevarat dar teflonul ,nu.Poate este si obisnuinta ,cred eu!?
-
Cristi E
- senior

Jedi scrie:Referitor la frina destrinsa.N-am mai cautat,dar cred ca zicea CristiE din Sibiu ca discurile de fetru se taseaza intre discurile metalice.Personal ii dau dreptate.Si sint sigur ca au mai fost articole care ziceau la fel.
da asa e Jedi,

, in principal la mulinetele care au discuri de frana din material textil asemanator paslei sau orice alt material care este supus unor deformari prin strangerea intre discurile metalice din mecanismul franei, este bine ca frana sa fie slabita dupa fiecare partida.
avantajul ar fi cum bine ai mentionat ca nu se taseaza, astfel frana va avea o plaja de reglare mai fina si mai mare, isi va pastra proprietatile mult mai mult timp.
ar mai si chestia ca de obicei cele de pasla sunt lubriafiate si un contact prelungit si strans poate duce la o "lipire"a discurilor de pasla cu cele metalice.
la mulinetele care au frana cu discuri din teflon, sau alte materiale dure si care nu se deformeaza prin presare nu este neaparat a se slabi frana.