De unde ne putem informa?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

bodi1971
junior
junior

De unde ne putem informa?

Mesaj de bodi1971 » 14 Oct 2006, 08:41

Am tot citit pe acest site, prin diverse topicuri,despre lansete si mulinete performante, care au cutare sau cutare tip de blanc in lanseta sau mai stiu eu ce sistem in alcatuirea mulinetei. Am incercat sa caut informatie pe diverse site-uri, sa vad si eu cum arata blancul sau mulineta la interior, dar mai ales ce avantaje prezinta fiecare. Probabil ca nu am cautat unde trebuie. Asa ca ii rog pe cei care stiu unde sa caute sa lumineze si mintea unui habarnaut pe internet :oops:
Fir intins!

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 14 Oct 2006, 08:50

Imagine

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 14 Oct 2006, 08:58

Multumesc!

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 14 Oct 2006, 09:06

Rod-buider-ii ce zic?

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 23 Oct 2006, 19:58

Sa inteleg ca in afara de mihai f, caruia ii multumesc inca o data, nimeni nu se mai informeaza de pe internet? Sau lumea e prea ocupata sa-si regleze conturile balacarindu-se pe diverse alta topicuri ca sa se mai deranjeze sa raspunda intrebarilor unui "boboc"? As vrea sa cred ca prima varianta e cea adevarata.
Fir intins tuturor!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Oct 2006, 21:43

bodi1971 scrie:Sa inteleg ca in afara de mihai f, caruia ii multumesc inca o data, nimeni nu se mai informeaza de pe internet? Sau lumea e prea ocupata sa-si regleze conturile balacarindu-se pe diverse alta topicuri ca sa se mai deranjeze sa raspunda intrebarilor unui "boboc"? As vrea sa cred ca prima varianta e cea adevarata.
Fir intins tuturor!
Afirmatiile tale din "a doua varianta" nu-ti vor atrage prea mult simpatie pe-aici si in nici un caz nu te vor ajuta sa obtii informatiile dorite. Chiar daca s-ar putea sa ai dreptate intr-o oarecare masura, nu da bine sa generalizezi.
Pe mine de ex.nu prea ma intereseaza cum arata pe dinauntru o mulineta sau o lanseta dar sunt atent la parerea celor care au folosit o anume ustensila care ma intereseaza.
Asadar, daca ai pune intrebari ceva mai concrete ne-ar fi mai usor sa-ti raspundem. Asta daca vrem, daca avem timp sau daca stim, asa ca incearca sa nu o iei personal.
Pe http://www.tackletour.com/ ai fost?
Au si un forum unde tre sa gasesti ceva avantaje/dezavantaje.
Chiar si pe forumul asta, daca ai rabdare sa cauti, gasesti tone de informatii.
Rabdare si tutun :D

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 23 Oct 2006, 22:05

De fiecare data cand mi-am cumparat o masina tot ce m-a interesat este confortul, spatiul, consumul si atat. Ce motor are, din ce e facuta etc nu vreau sa stiu. Oricum eu nu deschid capota sa vad ce e inauntru.
La lansete si mulinete e la fel. Nu stiu din ce sunt facute, cati rulmenti au, ce blanc etc...
Eu le incerc si imi plac sau nu. Si sunt multi ca mine. Asa ca nu vad de ce te superi.
Asta nu inseamna ca nu-mi pot da parerea despre o lanseta sau mulineta. O pot face pentru ca le-am utilizat si am fost satisfacut sau nu. Daca vrei sa stii mai multe adreseza-te direct celor care le fabrica.

Tudor

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 24 Oct 2006, 00:09

Tudore, esti consumatorul perfect! :D
near the beer

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 24 Oct 2006, 03:42

Cred ca multi dintre noi ne informam si din internet si din carti si faptul ca punem intrebari mai putine e ca am gasit ce ne interesa.
Daca ai fii accesat mai multe site-uri (gasesti destule daca scrii cuvantul ce te intereseazaq pe GOOGLE)de pescuit ai fii putut afla ce te intereseaza,mai ales ca acum multi romani mai vorbesc sau inteleg o limba straina.
E drept ca aceasta presupune mai multa rabdare si timp pierdut si sper ca nu spui ca alt nou venit pe acest forum ca ti-a fost lene.
Poate ca nu ar strica sa citesti din urma ce s-a scris pe acest forum in primul rand referitor la bete si mulinete.
Chiar daca ai cea mai buna mulineta si cel mai bun bat si intelegi perfect constructia si mecanismul mulinetei,stii si ce mandrina s-a folosit la constructia blank-ului ,ce scrim ,infasurare longitudinala ,radiala ,helicoidala si cat e HIGH MODUL-usul carbonului folosit ,cunosti toate secretele rodbuilding-ului,tot nu prea prinzi pesti daca nu stii sa pescuiesti.
Citeste tot ce se scrie pe acest forum si normal si pe altele ,nu baga in seama micile intepaturi ce le intalnesti in postari si vei avea de castigat ca sunt multe de invatat si atat un incepator cat si unul mai vechi in "meserie" are de invatat.

Bucura-te ca ti raspunde cineva si nu apostrofa pe nimeni ca nu iti raspunde ca nu are obligatia nimeni s-o faca sau poate nu are timpul necesar.

Tudor ti-a raspuns cel mai bine si ar fii bine sa procedezi ca el ca de multe ori despicarea firului in patru nu e decat pierdere de timp si poate nu avantajeaza.

Jean Scurtu

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Oct 2006, 11:25

bodi a spus clar si ca a citit pe forum si ca a cautat dar nu prea a gasit ce-si dorea
asa ca daca avem ceva link-uri sa-i dam hai sa-i dam, daca nu hai sa ne vedem de traba noastra

pe de alta parte bodi nimeni n-are obligatia sa-ti raspunda tie la intrebari, si daca vrei ca cineva care cunoaste sa-ti impartaseasca din know-how-ul sau ar fi bine sa adopti alta atitudine
sau tu crezi ca de sambata pana luni dimineata la ora 8 oamenii n-au avut ce face decat sa o arda pe net ?
nu toata lumea intra zilnic cu orele ca sa mai aiba timp si sa rapunda la toate intrebarile tale in 2 zile; mai ales ca in week-end se merge la pescuit

eu personal n-am fost niciodata atras de literatura foarte tehnica despre lansete si mulinete, asa ca n-am ce sa recomand.....

Scrie răspuns