De unde ne putem informa?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 24 Oct 2006, 11:34

In general toti producatorii de mulinete au pe site schita tehnica fiecarui model, cu piese componente, etc. Cel putin pentru modelele din oferta curenta.

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 26 Oct 2006, 20:58

Ok,imi cer scuze daca am fost prea dur si mai ales pt. ca am generalizat.Sunt utilizator al acestui site de f. mult timp si am invatat o gramada de lucruri de aici. Raman la parerea mea ca sunt multe topicuri unde unuel persoane mai mult se cearta decat sa raspunda la subiect.Dar asta nu inseamna ca toti fac la fel. Si aveti dreptate si cand spuneti ca nimeni nu e obligat sa raspunda la topicuri. Dar puneti-va si voi in locul meu: stau intr-un oras unde f. putini au auzit de spinning(sau asta e impresia pe care o lasa) si informatia pe care o capat de la altii e minima. Reviste ca lumea nu am("Aventuri la pescuit" eu nu o numesc revista de specialitate), iar eu sunt un tip f. curios si ador spinning-ul. Asa ca sper sa intelegeti de ce am fost mai incisiv si imi car inca o data scuze!!
In legatura cu site-urile pe care am mai intrat, problema mea e ca nu stiu la ce se refera multe dintre informatiile pe care le gasesc acolo. de aceea m-am gandit ca daca as avea notiuni tehnice de baza, mi ar fi mai usor.
Fir intins tuturor!!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 27 Oct 2006, 13:04

bodi1971 scrie: Dar puneti-va si voi in locul meu: stau intr-un oras unde f. putini au auzit de spinning
asta e numai in avantajul tau...nu ai concurentzi,rapitorul nu cunoaste nulte naluci si teoretic e mai usor de pacalit+ca densitatea de rapitor ar trebui sa fie mai mare,nu? :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 27 Oct 2006, 13:28

Pai,
cumpara si Pescar Modern.

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 29 Oct 2006, 08:51

Dl. Tudose, recunosc ca nu am mai citit in ultima vreme "Pescar modern", pt. ca gaseam mai multe informatii despre stationar decat despre spinning; dar am sa mai incerc, poate s-a mai schimbat.
Daca tot am vorbit despre reviste, am vazut la nea Dady revista "Pesca Inn", care mi s-a parut deosebita. Cred ca de asa ceva au nevoie si pescarii romani, nu de povestile lacrimogene din "Aventuri la pescuit"(nu vrea sa generalizez, imi cer scuze celor care scriu articole cu adevarat de specialitate, apropo de Andrei Zabet, dar si altii). Mi-as dori sa existe pe piata o revista in genul ala.
Michael, ai dreptate, dar ce poti face fara informatie de calitate cand mie pescarii pe care-i cunosc aici imi recomanda o anume mulineta doar pt. ca are 10 rulmenti in loc de un Shimano care are "doar" 5 rulmenti, sau o telescopica "no name" in locul unui Trabucco doar pt. ca telescopica e mai groasa si, deci, mai rezistenta? Normal, ma duc la internet si caut. Si gasesc acolo ca o mulineta are sistem "worm shaft"(sper ca spun bine) in locul altui sistem, sau ca o lanseta are cutare "taper"si altele de genul asta. Sincer, habar n-am ce-s alea(mint, acum stiu ce e taper-ul datorita lui Cristi Ene). Eu la termeni si informatii de genul asta m-am referit cand am lansat topicul.
Probabil ca daca as "piepatna" zilnic internetul cateva ore,as gasi ceva informatii; dar nu am timp.Poate imi scurtati voi nitel munca.
Fir intins tuturor![/quote]

Scrie răspuns