De Ce Se Rupe Firul???
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
De Ce Se Rupe Firul???
Am o problema cu care ma confrunt de un timp. Firele. Si mai precis, problema ar fi ca inainte sa incep un pescuit, tre sa rup cel putin 2 metri de fir. Cauza? Se rupe cand il trag cu mana. In general folosesc Trabucco, dar am folosit si Mustad Ayaka, Take, Erson Taifun...Pana acum cu Trabucco T Force Super Cast eram multumit (cat de cat), dar si acolo...se rupea firul pre usor. Inteleg ca ma mai agat cateodata in crengi, in saci, in pneuri sau ce o mai fi in apa, dar cred ca e deja o exagerare ca sa rup la fiecare partida cel putin 2 metri de fir. Nu pun bine pe tambur? Folosesc fire slabe? Momentan am pe tambur Trabucco S Force River Trout de 0.20. Saptamana trecuta am rupt aprox. 7 m
, pana cand n-am mai putut rupe. Nu apuc tare, repet, nu trag de fir ca nebunul, dar se rup prea usor, si nu e prima oara, si ce ma mira ca nu la un anumit tip de fir s-a intamplat. Ce ziceti?

asta imi aduce aminte de o caricatura veche din "urzica", cu o vanzatoare la un magazin de pescuit care ii recomanda clientului o rola de nailon spunandu-i:
-"nailonul asta daca nu-l uzi te tine 10 ani"
-"nailonul asta daca nu-l uzi te tine 10 ani"

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
Vectrex,
Firele mono nu ar trebui sa le folesesti mai multe de cateva partide .
la ce pret au nici nu merita sa pierzi vreun peste mai rasarit din cauza lor
Referitor la partea cu ruptul primilor metri se intampla urmatorul lucru :
am observat ca daca agati in ceva si tragi de fir tare sa se desprinda sau sa se rupa nodul, la prima incercare de genul asta firul are o rezistenta f buna . Rupi , refacu nodul si repeti chestia asta si ai sa vezi ca cedeaza mai usor desi nodul e bine facut. Si asta pt ca in momentul in care fortezi , firul revine dar nu mai pastreaza elasticitatea iniltiala .
Asa ca trebuie inlocuit firul sau portiunea ,,deformata''.
Firele mono nu ar trebui sa le folesesti mai multe de cateva partide .
la ce pret au nici nu merita sa pierzi vreun peste mai rasarit din cauza lor
Referitor la partea cu ruptul primilor metri se intampla urmatorul lucru :
am observat ca daca agati in ceva si tragi de fir tare sa se desprinda sau sa se rupa nodul, la prima incercare de genul asta firul are o rezistenta f buna . Rupi , refacu nodul si repeti chestia asta si ai sa vezi ca cedeaza mai usor desi nodul e bine facut. Si asta pt ca in momentul in care fortezi , firul revine dar nu mai pastreaza elasticitatea iniltiala .
Asa ca trebuie inlocuit firul sau portiunea ,,deformata''.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
- alex dan
- utilizator constant
depinde si pe ce ape pescuiesti cu acel fir, pe lac de obicei tine mai mult dar pe rau unde mai intervin si factori poluanti
firul se va deteriora mai usor.
este bine sa rupi, dupa fiecare partida, o bucata din nailon si nu trebuie sa disperi daca vei fi nevoit sa inlaturi pana la 7 8 m.
firele textile nu au acest "defect" , sunt practic nemuritoare, dar si de 10 ori mai scumpe.

este bine sa rupi, dupa fiecare partida, o bucata din nailon si nu trebuie sa disperi daca vei fi nevoit sa inlaturi pana la 7 8 m.
firele textile nu au acest "defect" , sunt practic nemuritoare, dar si de 10 ori mai scumpe.
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073
nu stiu de ce ti se rupe tie firul asa usor. Eu am mono pe care il folosesc si de 2 ani si n-are absolut nimic. Poate apele in care pescuiesti sunt prea poluate, poate firul e prea vechi si prea sensibil, nu stiu.
Sorine, nu sunt de acord cu tine, ca mono trebuie schimbat dupa cateva partide... si am zis mai sus de ce.
Ca sa trebuiasca sa rupi 7m, e foarte mult. Nu cred ca e de la frecushuri...
Si eu am folosit un an intreg Trabucco River Trout, fara nici o problema. Il mai am si acum pe tambur, dar in ultima vreme folosesc Stren.
Dupa o partida de pescuit, incearca sa vezi daca pe fir sunt urme de usura. Daca sunt, posibil sa se rupa din acea cauza, ca-l freci de pietre, crengi, etc, daca nu... chimia e de vina
Sorine, nu sunt de acord cu tine, ca mono trebuie schimbat dupa cateva partide... si am zis mai sus de ce.
Ca sa trebuiasca sa rupi 7m, e foarte mult. Nu cred ca e de la frecushuri...
Si eu am folosit un an intreg Trabucco River Trout, fara nici o problema. Il mai am si acum pe tambur, dar in ultima vreme folosesc Stren.
Dupa o partida de pescuit, incearca sa vezi daca pe fir sunt urme de usura. Daca sunt, posibil sa se rupa din acea cauza, ca-l freci de pietre, crengi, etc, daca nu... chimia e de vina
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Adi ,
is 2 situatii diferite aici :
- daca dai cu mono la vobler e una , cu scule bune poti sa dai un an de zile fara probleme
- daca dai la jig si ai 10-15 agatari pe zi din cauza carora tragi de fir pana se rupe , eu zic ca e o problema din cauza ca firul nu mai are aceleasi calitati ....se rupe mult mai usor ....asa am patit eu si asta cu mai multe fire .
is 2 situatii diferite aici :
- daca dai cu mono la vobler e una , cu scule bune poti sa dai un an de zile fara probleme
- daca dai la jig si ai 10-15 agatari pe zi din cauza carora tragi de fir pana se rupe , eu zic ca e o problema din cauza ca firul nu mai are aceleasi calitati ....se rupe mult mai usor ....asa am patit eu si asta cu mai multe fire .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va