De Ce Se Rupe Firul???

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 06 Iul 2006, 15:05

todi scrie:sa nu fie mulineta sau inelele.
sa nu ai inele crapate, sau galetul mulinetei murdar :wink:
eu folosesc numai firele trabucco(super cast-in special), si le schimb cam la un an...dupa fiecare partida de pescuit sterge usor cu o bucata de carpa din piele de caprioara putin umezita inelele si mulineta-asa le mai protejezi un pic, de obicei "spalam" firul cu apa si sapun dove...deh se simtea si firul bine :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Iul 2006, 19:02

Ionut the carp scrie: de obicei "spalam" firul cu apa si sapun dove...deh se simtea si firul bine :lol:
:shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
stiam eu ca pescari au ceva lipsa la creier,dar nici chiar asa
maine ,poimaine aud de unul care face masaj la bat sa fie in forma :lol: :lol: :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 06 Iul 2006, 19:16

Sorin scrie:Vectrex,
Firele mono nu ar trebui sa le folesesti mai multe de cateva partide .
.
whaaaaat? :shock:
pana sa trec pe textil am folosit vreo 2 ani acelasi mono Trabucco River Trout si in afara de faptul ca s-a "matuit" un pic,e ok si acum.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 06 Iul 2006, 20:54

In general pescuiesc cu voblere, rotative. Nu cred ca ar afecta nalucile. Voblerele au max 8 cm, rotativele nr. 2. Intr-adevar, Muresul la Tg Mures ii poluat, nu stiu in ce masura, dar ii poluat, avand in vedere ca in apropiere este combinatul...si no...mai scapa si ei cate ceva in apa. De obicei mergem la 30 km in josul Combinatului, dar si in sus, unde Combinatul n-are nici o treaba, si tot asa patesc.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 06 Iul 2006, 21:53

poluarea, atat cat este ea nu cred ca are vreo influenta asupra firului...monofilamentele, ca orice fibra sintetica, sunt destul de inerte chimic iar apa muresului oricat ar fi de poluata nu cred ca este atat de agresiva incat sa afecteze d.p.d.v. chimic firul...(crede-ma, sunt chimist)
imbatranirea lui poate fi cauzata de frecare, de variatii bruste de temperatura locale (supraincalzire prin frecare, apoi racire brusca la contactul cu apa), adica alternante rece-cald- rece,..., sau de suprasolicitari locale la intindere, rasucire, etc...si chiar de expunerea la soare timp indelungat (nici infrarosiile nici ultravioletele nu-i fac bine, iar primii 3-5-7 m de fir sunt tocmai cei de la suprafata tamburului mulinetei care pot fi expusi unor astfel de radiatii), sau pastrarea pe termen lung in porbagajul unei masini incinse la soare...unde-ti tii sculele intre doua iesiri la pescuit?...
si ar mai putea fi uzura...ti-ai verificat inelele la bat?, sau rola de la pickupul mulinetei?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 07 Iul 2006, 06:44

miky ai dreptate

INELE ROLA SI ABRAZIUNEA , muresul are o turbionitate mare si foarte mare.

si eu arunc cam 5 metri per partida / si asta o fac de vreo 3 ani . Recordul a fost cam 30 de metri adica m-a tinut o rola cam 4 partide de pescuit.
mai ajuta chestia cu spalatul cu apa curata de nisip (oricum eu spal mulineta cu apa dupa fiecare pescuit (asa scrie si pe prospect))
sapunul nu cred ca ajuta
chestia cu stersul cu o carpa a inelelor o fac la fiecare pescuit fara exceptie
the angler is catching xxx, not by the lure

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Iul 2006, 08:37

Michael ,
am explicat mai sus pt ce tip de pescuit recomand schimbarea firului la cateva partide .
din cauza suprasolicitarii repetate firle mono isi pierd calitatile .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Iul 2006, 09:43

@Sorin
intr-adevar eu folosesc mono doar la vobler :wink: si mai rar la jig, doar cand caut muciosi
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Iul 2006, 10:41

Sorin scrie:Michael ,
am explicat mai sus pt ce tip de pescuit recomand schimbarea firului la cateva partide .
din cauza suprasolicitarii repetate firle mono isi pierd calitatile .
doar nu dai cu mono la jigging... :roll:
abia dupa ce am incercat textilul am ajuns la concluzia ca e cam pierdere de timp cu mono la jigging,daca nu simti ce se petrece la capatul liniei... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Iul 2006, 11:02

pe balti , 90 % din timp dau cu mono si doar cand bate tare vantul pun textil
:wink:

in curent textilul e cap de serie
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns