Dam Royal 2500 MDS

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

razvan cristescu
veteran
veteran

Dam Royal 2500 MDS

Mesaj de razvan cristescu » 11 Oct 2006, 11:16

Mi-am cumparat aceasta mulineta,second binenteles,pt. ca nu se mai fac de prin 92-93,cred.Oricum este in perfecta stare,adica merge snur,mecanismul intern e celebrul sneck bronz+otel,doar cateva zgarieturi mici pe corp si rotor,tamburul e nou,fara nici o zgarietura.Galetul e mai putin performant,e pe o bucsa de teflon dar nu mai conteaza.Stau si ma uit la ea si...imi dau seama ca n-o sa pot pescui cu ea...deoarece eu sunt STANGACI si ca sa schimb manivela pe partea dreapta imi trebuie o piesa in oglinda a celei ce realizeaza culisarea axului principal.De unde sa o iau?M-am tot gandit sa fac niste adaptari romanesti la un lucru nemtesc,dar mi-e teama de diferentele de performanta.Apelez la voi,stimati colegi de forum si va intreb daca nu cumva ati vazut...ati auzit...aveti...pe cineva...cu o mulineta DAM...cu o piesa auxiliara...Hauleo... ajutati-ma si pa mine,manca-va-s!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Oct 2006, 11:40

Pai vinde-o unui dreptaci.
Cum as fi io :D (sa presupunem)

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 11 Oct 2006, 11:56

Hauleo...frumosule...nu pot...ca eu da mic aveam visu` asta ,sa dau la stiuca cu un DAM, ca oamenii mari care fac excursii prin RFG.E o piesa din inox,cred si pana la urma cred ca o sa-i fac o adaptare.Daca vrei,erau si cred ca mai sunt de vanzare si pe anunturi si pe la Drill.

CipU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CipU » 11 Oct 2006, 12:39

Incearca sa pescuiesti cu ea asa cum e.
Si eu sunt stangaci si m-am obisnuit :)

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 11 Oct 2006, 13:43

Pas possible...

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 11 Oct 2006, 13:56

Si io m-am adaptat!

Lansez cu stanga si dupa aia trec batul in dreapta! :D

Drept pt care im dau in coaste (a se citi burta) cu betele care au cotor lung. Drept pt care am mai scurtat din cotoare! :D
near the beer

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Oct 2006, 14:18

[quote="costica_fishing"]Si io m-am adaptat!

Lansez cu stanga si dupa aia trec batul in dreapta! :D

Drept pt care im dau in coaste (a se citi burta) cu betele care au cotor lung. Drept pt care am mai scurtat din cotoare! :D[/quote]

Betele de surf au cotoare de 80 , in general . Nebunii care dau la rechin cu bete mono de 4 m , au bagat de seama ca-i greu al naibii de luptat asa si s-au gindit ce pot face ca sa reziste in drill cu animalele . Pin la urma au scurtat cotoarele la 30 si lucreaza cu centura de lupta ( presupun ca-i zice asa in romineste ) , insa au invatat sa controleze mulineta cu stinga ,in lanseu , iar dreapta prinde batul deasupra mulinetei , la vreo 80 cm ,dreptaci fiind marea majoritate , si asta tinind cont ca stinga incepe practic lanseul . Totul e sa vrei .

Fir Intins!!!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 11 Oct 2006, 17:56

Vorbeste cu un strungar priceput sa-ti faca piesa aia de care ai nevoie.
Cu lacrimi Bastus!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 11 Oct 2006, 18:43

@razvan:

de curiozitate...te-ai uitat inauntru sa vezi daca restul mecanismului e simetric? Nu cumva sa nu permita schimbarea manivelei.

Si oricum, cred ca tre sa schimbi si jumatatea carcasei pe care acum e manivela.

Cam complicat! Tine-o de muzeu!
near the beer

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 11 Oct 2006, 18:51

sau vinde-o la un dreptaci :roll:

Scrie răspuns