DAM Quick FD

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 01 Iul 2009, 11:48

Vreau sa vad si eu o mulineta japoneza de peste 150e,FOLOSITA CORECT,facuta praf dupa 2 ani.Nu de alta dar eu pana nu demult am avut mulinete din piata din alea ieftine.Multe dintre ele nu costau mai mult decat 1-2role mari de fir si ma tineau 3-5-7,chiar si 8 ani,fara sa le menajez.Am pescuit cu ele la toate specile si toate tipurile de monturi si nu faceau figuri.Vreau sa vad si eu un Twinpower facut praf in doua sezoane.Am o Exage 2500RA care acum o folosesc al 2-lea sezon si,in afara de faptul ca nu mai merge chiar atat de smooth ca in prima zi,nu am de ce sa ma plang.
Decat 160e pe DAM,mai bine 160e pe GS8 sau Caldia sau..multe alte modele care sunt sigur ca sunt mai bune si mai fiabile.
DAM nu mai face mulinete ca alta data.Are si bunicu' una din anii 60 care inca merge bine cu toate ca a stat cam 20 ani in pod,pe praf,montata pe lanseta si nu a fost desfacuta pentru a fi unsa.A stat in pod langa doua mulinete Delta Dunarii,la care s-a invechit si crapat capacul prin care se regla frana.La cea DAM nici vorba de asa ceva...dar aici vorbim de o mulineta care a fost fabricata intr-o perioada in care nu se facea economie si nici reclama la echipamente de pescuit.Sa nu crezi ca o mulineta DAM noua va mai atinge vre-odata aceasta performantza.
Pana la urma tu dai banii,nu eu asa ca fa' cum crezi.
Spor la cumparaturi. :wink:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 01 Iul 2009, 12:24

razvan cristescu scrie: Procesul de fabricare si materialele folosite la angrenaje dau costul mulinetei.150 euro e un pret decent pt. mulineta asta.Japonezii pe o mulineta de asta iti cer 600$(ex. Saltiga).De asta nici nu se mai fac mulinete de astea(uita-te la ABU SUVERAN) pt. ca nu e rentabil in economia de piata.E ca masina care n-are nevoie de reparatii.
In opinia mea Abu Suveran nu se mai fabrica nu pentru ca ar fi fost prea buna, ci pentru ca nu prea a avut succes.

Am si eu una si dupa cativa ani de folosinta este intr-o stare deplorabila. Pickup-ul nu se mai inchide cum trebuie, desi intotdeauna l-am asezat cu mana dupa lanseu, nu in mod automat. Antireversul da rateuri la cate o intepare mai brusca si manerul se invarte invers. Tamburul a capatat un joc groaznic, pur si simplu clampane cand mulinez etc. Si toate acestea la o utilizare normala.
Nu am reusit vreodata sa distrug un Shimano sau o Daiwa in halul asta.

Doar din aceste motive inca o mai am, mi-a fost jena sa o scot la vanzare in starea in care e.
Se poate spune astfel, pe buna dreptate, ca este o mulineta pe viata. Nu mai scapi de ea !
:lol: :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 01 Iul 2009, 18:03

DAM nu mai este demult ce a fost odata. Mi-am luat odata un bat imperial jerk 40-80g , nimic de comentat legat de carbon, dar mandrina si trigger-ul erau jalnice. Ce mai merita cumparat de la ei sunt wobblere-le, oscilantele effzet si rotativele, cam atat.
TEAM ATOM

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 01 Iul 2009, 23:58

eu sunt fan d.a.m am avut una din vremurile apuse si batz dar vorba lui razvan nu te mai scapi de ea decat se strica si uitzi de ea in pod sau te duci la pescuit fara permis si vine un ciufut si ti-o ia ca nu il ai :lol: :lol: :lol: dar durerea care tzi-o provoca la un pescuit cu pluta era de neuitat :lol:

acum am un quick de 3 sezoane si nu o facut fitze chiar dac am cazut pe ea si am rupt manerul,schimbandul cu unul eftin,dar incepe sa isi schimbe forma si o utilizez la pescuit mai putzin solicitant ca sa mai imbatraneasca :lol: :lol: :lol:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 02 Iul 2009, 00:21

M-am uitat pe site,roata conducatoare e din bronz,pinionul din otel,sistemul de tranlatie nu mai e cu cama,e cu rotita dintata,ca la modelele moderne.Sunt curios cum e frana tamburului si cum e antireversul.Totusi banuiesc ca e o mulineta buna.Un singur lucru nu mi s-a parut ok,roata conducatoare are prin mijloc un nit din alt material prin interiorul caruia trece axul manivelei.Sper sa nu fie aluminiu,mai ok ar fi otelul,asta arata ca totusi nu mai fac piese monobloc complexe,au preferat sa o faca din doua parti.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 02 Iul 2009, 21:28

cred ca sunt destule persoane care se ataseaza de niste obiecte, daca se folosesc de ele!eu de exemplu ma atasez de lucruri de care MA POT FOLOSI, cu folos , normal!
chiar 11milioane in momentele astea de criza, nu cred ca-si merita banii, fie ele si scule de pescuit, de care suntem oarecum "obsedati", sa folosesc un cuvant dur!
pin ala urma in era asta muncim , ca sa traim! 8)
dar vorba aia, gusturile nu se discuta, si placerile nu se-npart!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 20 Ian 2011, 17:26

adi777 scrie:DAM nu mai este demult ce a fost odata. Mi-am luat odata un bat imperial jerk 40-80g , nimic de comentat legat de carbon, dar mandrina si trigger-ul erau jalnice. Ce mai merita cumparat de la ei sunt wobblere-le, oscilantele effzet si rotativele, cam atat.
mai ai batul?

Scrie răspuns