Daiwa Theory

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Iun 2005, 17:40

Da din acate nu mai au pe stoc :( Nici caracteristicile nu sunt trecute. Am dat un google search si tot nimica. Dupa cum arata sunt cam la fel. Probabil k au si acelasi lucru inauntru, doar k tre sa iasa si ei cu modele "noi" pe piatza, k nu e bine sa ai acelasi model ani de zile :D :D

copsin
junior
junior

Mesaj de copsin » 25 Iun 2005, 18:48

Este diferenta la pick-up intre Theory si Team Daiwa Black Gold.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 25 Iun 2005, 22:07

Oricum eu cred ca merita mai mult Team Daiwa BG in primul rind pretului si in al doilea rind am incredere in acest tip de mulineta.Am un prieten care are asa ceva si am vazut in ce conditii a facut fata.Este super.Cred ca domnul Jean ar mai putea face rost pentru cei intereseati.

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 06 Iul 2005, 17:40

ÃŽn mod normal, ar fi trebuit să deschid un topic nou, dar ţinând seama de faptul că subiectul ar fi fost tot mulinetele Daiwa, e-adevărat cele comercializate prin reţeaua "Arrow", gândesc că pot adresa o întrebare referitor la acest subiect, după ce azi am avut ocazia să "pipăi" o astfel de mulinetă şi anume :
domnule MariusC, m-am bucurat atunci când ne-aţi dat vestea că în magazinele şi la distribuitorii Arrow vom găsi produsele firmei sus-amintite, la preţuri rezonabile şi de calitate. Astăzi am încercat o asemenea mulinetă şi sincer, nu am avut senzaţia că ţin în mână o "Daiwa". Să fie oare din cauza faptului că pe talpa mulinetei era specificat "made in China"!? ÃŽn nenumărate rânduri pe site s-a tot discutat problema producătorilor sculelor "de top", respectiv faptul că majoritatea sunt produse pe piaţa asiatică etc. etc. ÃŽnţeleg din publicaţiile de profil că, producătorii chineji se fac din ce în ce mai cunoscuţi pe piaţa cu scule performante, dar sincer, parcă tot la dl. Jean aş comanda o Daiwa chiar dacă plătesc mai mult. Poate că nu m-ar deranja atât de tare, dacă ar fi "made in malaysia sau filipine". Eu unul când văd "china" mă "zgribulesc", îmi scot ţepii. Poate greşesc dar totuşi ...de ce China ? sau altfel, convingeţi-mă că mă înşel în aprecierea calităţii! O întrebare şi pentru domnul Jean : pe mulinetele Daiwa comercializate în State ce scrie !? (mă refer la producător)

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 06 Iul 2005, 18:51

Fi sigur ca scrie de toate, dar scrie si japan. America este poate si nu poate ci sigur bintuita de produse galbene. Diferenta este ca multe sint de calitate mai buna ca cele care se gasesc la noi. Aceste produse se fac functie de citi bani platesti. Nu e de vina numai chinezu, e de vina cel ce-i plateste marfa. Putin plateste putina calitate are. Poate ca Hong-Kong-ul nu a fost creat de americani chiar pur intimlator. America e o piata de desfacere enorma pentru o china cu o forta de lucru enorma , uni cu banii altii cu munca.
Dady

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 06 Iul 2005, 20:01

anumite produse cind au intrat pe piata au fost constrite in Japan, apoi cind produsul respectiv a "expirat " a fost construit in China sau malaiezia.Ex: Shimano Symetre FH-Japan-Shimano Simetre FI malaiezia.
Treaba asta este universal valabila si pt Daiwa.
Sau anumite produse ieftine , create pt incepatori , au fost construite direct in China.Mina de lucru mult mai ieftina.
Nu creed ca exista un produs X identic si in SUA fabricat in alta parte decit unde a fost produs X.
Exista posibilitatea ca intr-un an sa se intersecteze 2 productii ale aceluiasai produs pe piata dar fabricate in Japan si xxx.Stoc vechi Japan si stoc nou xxx.
Ceert este ca ceea ce este Made in Japan este calitate.Treaba asta tine de imaginea Firmei mama si se reflecta si in pret.
Asta este teoria mea.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 06 Iul 2005, 21:30

Am vazut scule facute in china care nu aratau de loc rau. Aveau si o oarecare tinuta nu de invidiat dar nici de ne luat in seama. Sint f multi angrosisti care aduc marfa china care este facuta dupa prestigiul financiar al celui care comanda. Rapala vinde vergi, mulinete etc crede cineva ca daca sint rapala au vreo legatura cu fabricarea sau conceptia acestor scule? Sa fim seriosi plateste mai bine si obtine o marfa lucrata mai ingrijit mai bunicica etc. Zilele trecute m-am bagat intr-un magazin care se aprovizioneaza de la angrosistii romani cred ca nu le fac bine spunindu-le numele. Scule lucrate intr-o bataie de joc evidenta, inele puse anapoda, ca si distanta intre ele, sucite pe vergile match, finisaj pe unele vergi aproape inexistent, vergi cu nume de prestanta care au greutate pe virf si oscileaza ca ...carboane fleasca etc.. ma credet sau nu, dar daca pina acum intram rar in aceste magazine, acum promit sa o fac si mai rar.
Dady

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 06 Iul 2005, 21:49

Daiwa lucreaza de obicei in Thailanda si doar Regal 4i si Samuraiul sunt facute in China . Probabil ai avut in mina o Daiva Samurai care e intradevar una foarte slaba in rest incearca orice model si ai sa vezi diferenta . Cumpara cu incredere Daiwa exceptie facand cele doua de mai sus.Raportul calitate pret este cel mai bun la daiwa .

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 07 Iul 2005, 04:31

Pupu are dreptate,referitor la mulinetele Daiwa.

Aici in state gasesti DAIWA facute in Japonia si Thailanda.E posibil ca SAMURAI si REGAL sa fie facute in CHINA,dar nu sunt sigur deoarece un REGAL X2500C pe care l-am cumparat saptamana trecuta pt. cineva care l-a comandat-o scrie "made in Thailand".

Dar am vazut aici destule mulinete facute in CHINA ce mergeau aproape la fel de fin ca si Shimano.

Am mai spus odata pe acest forum ca mulinetele Okuma ce se gasesc aici sunt f. bune,merg f. fin dar sunt un pic mai grele si in nici un caz nu se pot compara cu mulinetele Okuma ce le-am vazut eu anul trecut in Romania si Ungaria cand am fost acasa.
Motivul nu-l stiu,dar pareau asa de rudimentare fata de cele de pe piata de aici....

Dady cred ca are dreptate, in CHINA se fac mulinete(si bete de altfel) de toate categoriile de calitate,functie de cerintele celui ce le comanda si functie de pretul platit si cu inscriptiile cerute.
Dar va rog sa nu va inchipuiti ca orice chinezarie de proasta calitate ajunge pe piata americana,sau daca ajunge pretul reflecta aceasta.

Personal am mai multe mulinete cu care pescuiesc pe care le-am cumparat folosite ca sa nu ma "chinui cu rodajul lor",dar toate sunt facute in Japonia si eu nici macar dupa un an de folosinta in apa dulce si sarata nu a trebuit sa le gresez macar(cine mai stie cand au fost gresate ultima oara) si sunt f. multumit de ele.Eu le gresez doar cand simt ca incep sa "scartie",dar pana acum nu a fost cazul.

Mulinetele facute in Japonia au o calitate f. buna,iar daca vorbim de cele facute pt. piata japoneza acestea sunt mult mai bune decat cele ce sunt facute pt. piata americana.

Puteti trage concluziile pe care le doriti...

Jean Scurtu

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 07 Iul 2005, 11:44

Nea Jean, de la ce model de Daiwa in sus sunt "made in Japan"? Ptr. ca la Shimano vorbim de "made in Japan" de la Stradic in sus. Iar de modelele ptr. piata japoneza-cred ca sunt super dar si preturile sunt pe masura, asa ca deocamdata doar le privim si ne multumim cu ce putem :cry:

Scrie răspuns