discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
octavio79
- senior

Stiu din auzite ca ambele fire sunt bune si sunt decis sa-mi cumpar un Sunline super PE 15 lb cand ajung Romania. Am observat ca si Daiwa samurai e valorat bine si mi-a mai fost si recomandat de cate un coleg de forum. Acum cred ca am sa iau cate o rola din fiecare ca sa le compar personal.
Dar mi-ar veni bine si o comparatie de la cei care au avut aceste fire si si-au putut face o parere despre ele.

-
Qnyx
- megaboss

-
Daiwa Samurai - un fir superb, matasos, subtire, se rupe ca naiba de la cea mai mica atingere de "Ceva"; orice nod facut la atasarea fluorocarbonului pocneste in 4 din 5 incercari, indiferent de tipul nodului. Daca firul asta nu s-ar rupe asa repede, cred ca ar fi cel mai bun fir textil din lume. Daca intentionezi sa pescuiesti fara inaintas, atunci iti cresc sansele de reusita.
Sunline Super PE - subtire, rezistent (cele peste 15 lbs sunt foarte greu de rupt), foarte vizibil (cel verde cel putin), rezistent la nod (inclusiv cu fluorocarbon), merita toti banii.
Ultima oară modificat 28 Oct 2014, 23:55 de către
Qnyx, modificat 1 dată în total.
-
Qnyx
- megaboss

-
Am scris de 2 ori acelasi lucru. Rog a se sterge.
-
octavio79
- senior

Multumesc Qnix. Din ceea ce-mi spui m-ar favoriza sunline. Trebuie neaaparat sa folosesc inaintas unde pescuiesc.
Mai asteptam si alte pareri

-
tibi101
- junior

Mergi pe sunline, am samurai braid intradevar matasos nu ia apa dar rezistenta lasa de dorit folosesc cel de 15 lb si se rupe destul de usor
-
Zamfi
- veteran

tibi101 scrie:Mergi pe sunline, am samurai braid intradevar matasos nu ia apa dar rezistenta lasa de dorit folosesc cel de 15 lb si se rupe destul de usor
Am aceiasi parere.Iar intre cel de 15 lbs si cel de 18 lbs este o diferenta simtitoare in diametru...

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
George1985
- veteran

-
Este o diferenta simtitoare intre diametrul SPE si SB la 15lbs.
10lbs SPE= 15lbs SB de aici si diferentele...oricum SB se duce usor pe structuri.
15lbs SPE= 20lbs SB
Am avut un SB 20 lbs, foarte bun fir, dar pt avat, stiuca...si zone fara agatatura prea multa.
-
sosoktm
- veteran

Am renuntat la sb de 8, 30 si 50 livre dupa ce m am umplut de spume din cauza rupturilor la nod, insa cred ca am gasit un nod care ajuta mult, cel putin pt firul asta. Daca nu avea slabiciunea asta era de o optiune senzationala, matasos, subtire, nu ia apa, vis....pana rupi din teapa. Revin cu desen pt nod, nu stiu exact cum se numeste.
-
spiridusul
- veteran

Am ambele fire. Amandoua foarte putin rezistente in agatatura, se rup foarte usor de la nod si, de multe ori, in teapa. Se ciupesc la cel mai mic contact cu structuri abrazive. Anul acesta am lasat cam 80 de metri de Samurai de 18 lb in 15 partide de pescuit intr-un lac cu alge. Daca ar trebui sa aleg strict intre acestea doua, Sunline ar fi alegerea, doar pentru pescuit in ape fara agataturi, pietre, alge.
Eu nu o sa mai cumpar niciunul dintre aceste doua fire.
-
kingofbeasts
- veteran

-
Folosesc Samurai deja de ceva vreme si concluziile sunt urmatoarele :
E matasos, castabil si nu ia apa ceea ce-l face un fir foarte bun pentru pescuit la distanta. Punctul forte e silentiozitatea. Nu rezista cat scrie pe el cel de 18lbs merge la putin peste 4 kilograme forta iar cel de 20 de lbs la 6-7 kgf. L-am testat cu nodul de leader "double uni knot" si cu nodul de bucla "figure 8" . N-am avut probleme deosebite cu rezistenta la nod in timpul pescuitului cu niciunul din cele doua noduri ba, chiar as putea spune ca mai des s-a rupt aiurea la metrii buni deasupra leaderului (si asta nu doar la mine). Cu abraziunea e alta poveste in sensul ca se scamosaza destul de usor insa asta e problema tuturor firelor moi . In principiu firele mai rigide in fibra (gen PP, Fins, etc.) sunt pentru pescuit in agataturi astea moi avand alte scopuri. N-am pierdut inca pesti din cauza lui in 2 ani de utilizare insa m-a scutit de unele naluci pe lanseu sau pe teapa in agataturi. Cu toate astea il vad in continuare ca unul dintre cele mai bune fire pentru pescuit cu reactive si pescuit cu plastice la distanta sau adancime in zone curate sau cu agataturi rezolvabile cu un leader mai lung (1-2m).