Daiwa samurai braid VS sunline super PE
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
Re: Daiwa samurai braid VS sunline super PE
ps. Cand se alege un fir important e ca fiecare sa aleaga in raport cu scopul in care va folosi firul respectiv. Trebuie exploatate calitatile firului in raport cu stilul si locul de pescuit altfel un fir bun folosit in aplicatii care nu i se potrivesc va fi intotdeauna un fir prost. 

Multumesc tuturor care si-au spus parerea.

Ia-ti Sunline, samuraiul de 15 e foarte slab, se rupe foarte usor cand intepi, mie mi s-a rupt chiar si in lanseu.
Baieti de la Abrevis pescuiesc in concursuri cu Samurai de 15lb o fi rau firu asta o fi bun nu stiu,parerile sunt f subiective din pacate fiecare judeca firul dupa experientele proprii dar nu ia in calcul toti factori implicati. Cand pescuiesti cu fire f subtiri calitate inelelor de pe lanseta cu care este folosit este f importanta,uni au asteptari ca un fir extrem de subtire sa fie rezistent la abraziune in pietre cu scoici si-l compara cu PP de exemplu care la aceasi rezistenta la rupere are un diametru cel putin dublu si in plus mai are si o suprafata protectoare pe deasupra
Legat de nodurile folosite la conexiune fir fluro aici e o intreag discutie,probabil ca nu toata lumea stie sa fac nodurile corect am vazut pescari care mai folosesc latul sa lege un flurocarbon de firul textil.
Legat de nodurile folosite la conexiune fir fluro aici e o intreag discutie,probabil ca nu toata lumea stie sa fac nodurile corect am vazut pescari care mai folosesc latul sa lege un flurocarbon de firul textil.
Daca un incepator citeste ce ati scris voi aici nu intelege nimic.Dece folosim fire textile ? Raspuns sunt mai rezistente decat firele mono.La ora actuala sunt fire mono care la aceiasi grosime sunt mai bune decat firele textile.Firele textile se scamoseaza,se rup la nod,se imbiba cu apa,se murdaresc de la praf sau plante putrezite din apa. se bobineaza cu spire incalecate creind probleme la lanseu costa scump si trebuie schimbate dupa fiecare sezon de pescuit mai intens.Cu banii care ii dai pentru o rola de textil cumperi 5 de mono.Magazinele care vand scule de pescuit au acum si fire specializate pentru spinning de la diversi producatori.Folositi fire mono ca sunt mai bune.
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!
Daca tu zici ...asa o fi! 
...
In plus omul a cerut o parere vizavi de doua fire TEXTILE nu ca o fi si o pati...

...
In plus omul a cerut o parere vizavi de doua fire TEXTILE nu ca o fi si o pati...

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.