Daiwa Samurai 7i vs. Regal 4i vs. Okuma Avenger
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Daiwa Samurai 7i vs. Regal 4i vs. Okuma Avenger
Doresc sa cumpar (inca) o mulineta de spinning si nu ma pot decide intre acestea 3. Singura pe care pot pune mana e Okuma, pe celelalte ar trebui sa le comand, pt. ca Arrow nu le are in magazin, ci doar pe site. Ar mai fi si alte optiuni (Maver Monster, Spro), dar as vrea sa aflu parerea voastra despre cele trei din titlu. Multumesc.
vv
Sper sa nu ma insel, eu te sfatuiesc sa mergi pentru mulineta okuma.
Stii de ce, pentru ca cei de la okuma fac aceleasi lucruri pe care la fac si altii dar la preturi mai mari. O mulineta din fiecare clasa la Okuma e mai ieftina cu mult decat o mulineta din clasa echivalenta de la alte firme.
Din ce stiu, Daiwa par a face cele mai bune mulinete din lume, dar numai la clasele superioare, iar Samurai nu e o clasa superioara. Clasele superioare incep de la Avenger in sus parca.
Si mergi intotdeauna pe firmele consacrate, n-o sa-ti para rau. Mai ales ca Okuma are locul 1 mondial la vanzri de mulinete.
Despre Okuma pot sa mai spun ca fac mulinete de clasa medie si slaba, vandabile pe piata si deci nu au produse ce sa rivalizeze cu produsele de varf de la Shimano si Daiwa. Dar aceasta clasa medie te si intereseaza, banuiesc.
Mulinetele Okuma pare foarte solide in opinia mea. Eu am cateva de crap,
Okuma Epix cu baitrunner si 10 rulmenti. Sunt absolut fantastice si ca pret si cum arata si functioneaza, le-am luat de pe e-bay acum 2 ani cu pretul de 2 milioane bucata (pret de magazin era 3 milioane bucata), dar asta a fost in strainatate. Chestia e ca la pretul asta erau de cel putin de doua ori mai ieftina decat orice alta mulineta ce se gasea pe piata si care avea aceleasi calitati. Plus ca veneau in saculetul lor de catifea, cu garnituri carcasa de rezerva, ulei de ungere si tot tacamul.
Studiaza bine piata si vezi ce crezi ca e mai bun ptr tine. Nu te grabi, mai e pana la vara.
Si mai ales va conta parerea pe care ti-o faci cand le tii efectiv in mana si faci cateva turatii de manivela, ca sa vezi ce rezistenta intampini la mulinat. Si vezi cum lucreaza si frana. Vezi topicul "cea mai buna mulineta din lume!" deschis de mandea si la care pescarii nu se prea inghsuie sa-si spuna parerile! Deocamdata!
Stii de ce, pentru ca cei de la okuma fac aceleasi lucruri pe care la fac si altii dar la preturi mai mari. O mulineta din fiecare clasa la Okuma e mai ieftina cu mult decat o mulineta din clasa echivalenta de la alte firme.
Din ce stiu, Daiwa par a face cele mai bune mulinete din lume, dar numai la clasele superioare, iar Samurai nu e o clasa superioara. Clasele superioare incep de la Avenger in sus parca.
Si mergi intotdeauna pe firmele consacrate, n-o sa-ti para rau. Mai ales ca Okuma are locul 1 mondial la vanzri de mulinete.
Despre Okuma pot sa mai spun ca fac mulinete de clasa medie si slaba, vandabile pe piata si deci nu au produse ce sa rivalizeze cu produsele de varf de la Shimano si Daiwa. Dar aceasta clasa medie te si intereseaza, banuiesc.
Mulinetele Okuma pare foarte solide in opinia mea. Eu am cateva de crap,
Okuma Epix cu baitrunner si 10 rulmenti. Sunt absolut fantastice si ca pret si cum arata si functioneaza, le-am luat de pe e-bay acum 2 ani cu pretul de 2 milioane bucata (pret de magazin era 3 milioane bucata), dar asta a fost in strainatate. Chestia e ca la pretul asta erau de cel putin de doua ori mai ieftina decat orice alta mulineta ce se gasea pe piata si care avea aceleasi calitati. Plus ca veneau in saculetul lor de catifea, cu garnituri carcasa de rezerva, ulei de ungere si tot tacamul.
Studiaza bine piata si vezi ce crezi ca e mai bun ptr tine. Nu te grabi, mai e pana la vara.
Si mai ales va conta parerea pe care ti-o faci cand le tii efectiv in mana si faci cateva turatii de manivela, ca sa vezi ce rezistenta intampini la mulinat. Si vezi cum lucreaza si frana. Vezi topicul "cea mai buna mulineta din lume!" deschis de mandea si la care pescarii nu se prea inghsuie sa-si spuna parerile! Deocamdata!
Salutare...
Sa stii ca si eu am aceeasi dilema ca si tine..
Si tot intre Okuma Avenger si Daiwa Samuray incerc sa ma hotarasc..
Pana la urma voi alege Okuma..
Si am sa-ti spun de ce..
Am deja un Avenger AV20 de 2 ani si-mi place cum merge...(acum vreau sa-mi mai iau o mulineta mai mica, pt. pescuit de finete)..(un AV15)
Am avut ambele mulinete in mana si desi se spune ca daiwa face mulinete mai bune..nu cred ca la aceste modele daiwa este superioara...
Insa alegerea iti apartine..
Sa stii ca am auzit si persoane care jurau sa nu mai pescuiasca in viata lor cu mulinete Okuma...
Asa ca, conteaza f mult ca orice ai alege sa ai grija sa nu aiba probleme din magazin...(dezechilibrari sau jocuri ale angrenajelor)..deoarece, la aceasta clasa mai pot aparea si acest tip de probleme..
Insa, ambele, Okuma si Daiwa (in special prima), au raport pret calitate f bun.( de Regal nu am auzit nimic si nu am vazut-o..asa ca nu te pot sfatui...)
Asa ca bafta!

Sa stii ca si eu am aceeasi dilema ca si tine..
Si tot intre Okuma Avenger si Daiwa Samuray incerc sa ma hotarasc..
Pana la urma voi alege Okuma..
Si am sa-ti spun de ce..
Am deja un Avenger AV20 de 2 ani si-mi place cum merge...(acum vreau sa-mi mai iau o mulineta mai mica, pt. pescuit de finete)..(un AV15)
Am avut ambele mulinete in mana si desi se spune ca daiwa face mulinete mai bune..nu cred ca la aceste modele daiwa este superioara...
Insa alegerea iti apartine..
Sa stii ca am auzit si persoane care jurau sa nu mai pescuiasca in viata lor cu mulinete Okuma...
Asa ca, conteaza f mult ca orice ai alege sa ai grija sa nu aiba probleme din magazin...(dezechilibrari sau jocuri ale angrenajelor)..deoarece, la aceasta clasa mai pot aparea si acest tip de probleme..
Insa, ambele, Okuma si Daiwa (in special prima), au raport pret calitate f bun.( de Regal nu am auzit nimic si nu am vazut-o..asa ca nu te pot sfatui...)
Asa ca bafta!

In mod sigur voi merge doar pe scule de la firme consacrate, chiar daca nu versiuni de top. Calitatea mulinetelor Okuma o cunosc. Am prieteni care le folosesc de ani buni si mi le-au recomandat (drept care am si eu una pt. stationar - f. buna). Tocmai de aceea am "indraznit" sa alatur pt. comparatie Okuma Avenger cu doua Daiwa. Dupa cum spui si tu, nu sunt convins ca cele doua Daiwa mentionate sunt neaparat mai bune. De asemenea nu stiu care e diferenta intre Samurai 7i si Regal 4i. Daca le-as putea pipai pe fiecare, cred ca m-as dumiri singur. Din pacate la Arrow Oradea nu le gasesc pe stoc. De aceea astept parerile voastre.
P.S. Apropos de firme consacrate, cand m-am reapucat de pescuit (dupa o lunga pauza), m-am orientat spre firma care mi-a incantat copilaria in materie de scule de pescuit (ale tatalui meu, pe care eu le pescuiam doar de ziua mea
): D.A.M.. Pt. spinning mi-am luat chiar un model de clasa superioara, Quick Space 920 FD. Tot anul si-a facut treaba cu brio, insa in ultimile luni a iesit la iveala un viciu ciudat: sfaraie destul de pronuntat atunci cand temperatura mediului este scazuta. La prima pescuiala dupa ce a dat inghetul, chiar m-am speriat ca se defectase si ma gandeam ca o duc la garantie. Ajuns acasa, la cald, nu mai avea nimic. M-am linistit cand am vazut ca face la fel dupa ce am tinut-o o vreme in frigider: e o excelenta mulineta de vara
! Mentionez ca cealalta mulineta D.A.M. pe care o folosesc pt. stationar, model mai vechi Quick SE 250, se comporta ireprosabil, indiferent de conditiile meteo.
P.S. Apropos de firme consacrate, cand m-am reapucat de pescuit (dupa o lunga pauza), m-am orientat spre firma care mi-a incantat copilaria in materie de scule de pescuit (ale tatalui meu, pe care eu le pescuiam doar de ziua mea

-
- senior
Zgomotul ce-l auzi din mulineta la temperaturi scazute poate fi un semn ca nu are suficienta ungere intre pinioane,probabil putina vaselina,care la frig isi pierde calitatile de gresare.Incearca sa o desfaci,s-o speli bine cu whitespirt sau petrol,apoi unge partile cu o vaselina de calitate,chiar daca dai un ban in plus,conteaza foarte mult la viata mulinetei.Eu am o Okuma din '96 si merge perfect si acum,cu service-ul de rigoare anual.
am AV15 din vara. am cginuit-o destul de mult. n-a zis nici pis.
mere bine, nu scoate sunete
nu caraie etc
mai am o trabucco hydrus si o shimano catana. comparativ, shimano si okuma sunt peste trabucco. as zice k shimano e cea mai tare. dar nici okuma nu m-a dezamagit pana acum.
dak esti limitat de buget...ia-ti okuma. dak nu...daiwa.
mere bine, nu scoate sunete

mai am o trabucco hydrus si o shimano catana. comparativ, shimano si okuma sunt peste trabucco. as zice k shimano e cea mai tare. dar nici okuma nu m-a dezamagit pana acum.
dak esti limitat de buget...ia-ti okuma. dak nu...daiwa.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
Eu am o Daiwa Samurai 7i si pescuiesc de ceva vreme cu ea. SUnt foarte multumit de ea. EU cred ca alegerea ta se reduce la buget, dar oricum, parerea mea e ca nu se poate face comparatie intre mulinetele de spinning DAIWA si OKUMA ( nu sariti pe mine ca e o parere personala
). Eu am 3 buc DAIWA si una OKUMA. NU spun ca OKUMA nu e ok, dar e departe de DAIWA

Ma bucur sa aud si un altfel de parere. Am mai spus, ma ajuta in special opiniile despre mulinetele Daiwa mentionate, pt. ca nu le am in oras. Pe cea Okuma o stiu, am invartit-o, e buna. Dar ma impinge curiozitatea si spre Daiwa. Bugetul nu e nelimitat, avand in vedere ca tocmai am trecut printr-o "cursa a inarmarii" accelerata (practic anul trecut am luat-o de la zero cu tot ceea ce inseamna scule de pescuit, in care am papat in jur de 2500 RON), dar nici nu-i unul de austeritate (decontez doar la nevasta, nu la FMI
). Nu cred ca voi pescui mai bine cu scule exagerat de scumpe, dar nu vreau nici sa-mi mananc nervii cu vreo unealta proasta. Asa ca intre mulinetele din titlu nu conteaza diferentele de pret.
@dr.pike
Zici ca e buna Samurai 7i? Si daca da, intre ea si Okuma Avenger ce m-ai sfatui sa iau?
Despre Daiwa Regal 4i nu aveti nici o informatie?

@dr.pike
Zici ca e buna Samurai 7i? Si daca da, intre ea si Okuma Avenger ce m-ai sfatui sa iau?
Despre Daiwa Regal 4i nu aveti nici o informatie?
De unde le-ai luat? La ARROW aveau inchis pana pe 7 feb.cipcop scrie:Salutare!
Am revenit cu noi precizari!
Am comparat live un Samuray (dar nu cel de 7 rulmenti, doar cu 5 parca) si si un Regal.
Sincer sa fiu mai mult mi-a placut cum mergea Regalul....
Am sa optez pana la urma pt. el pt ca nu cred ca mai gasesc Avenger de care vreau eu!