Daiwa Samurai 7i vs. Regal 4i vs. Okuma Avenger

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 12 Mar 2006, 20:48

se poate cumpara de la cabelas din romania daca stiti in ce conditi va rog luminatima si pe mine

cristian.ene
veteran
veteran

Exceler v.s Laguna

Mesaj de cristian.ene » 13 Mar 2006, 16:26

Am tot scris despre Eceler care promitea multe dart am uitat un lucru ca aproape intoadeauna cumperi calitati si atribute proportional cu numarul banilor.
Dincolo de faptul ca e o mulineta buna si mai usoara decat toate celelalte din seria HArdBodyz , se invarte bine si probabil ca pescuieste bine. Dupa ce am vazut-o mi-am modificat putin parerea. LAguna nu stiu daca e mai buna si desi e mai grea, inspira mai multa siguranta. Poate e o parere subiectiva si doar atat.

O parere clara se poate la sfarsitul toamnei dupa un sezon de pescuit.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 13 Mar 2006, 17:08

Cristian,

Ai dreptate si mai ales ai dreptate cand pui in ecuatie si costul.

Daca cineva crede ca o mulineta ce costa mai putin poate fii mai buna ca una ce costa mai mult face o greseala.
Se poate pescui cu orice mulineta ,dar un pret mai mare al mulinetei intodeauna arata o calitate mai mare a mulinetei,chiar daca cateodata pretul nu spune ca daca o mulineta costa dublu si calitatea trebuie sa fie dubla comparativ cu alta mulineta.

Daca sti sa nu fortezi mulineta,sa fortezi din bat,reglezi frana corespunzator firului cu care pescuiesti,faci intretinerea mulinetei cum trebuie si o mulineta mai ieftina te poate tine multi ani.

Dar din moment ce practic manopera e cam aceeasi la doua mulinete asemanatoare,trebuie automat ca diferenta de pret sa fie data de calitatea componentelor folosite.

Am mai spus pe forum ca desi CAPRICORN-ul ,sau STRADIC-ul se invart mult mai usor ca SS TOURNAMENT( ce nu are instant antirevers),la mine CAPRICORN-ul 2000 mai mult someaza, eu pescuind mai mult cu SS TOURNAMENT model 700 SI 1300 si am explicat si de ce.
Si SS TOURNAMENT nu si-a schimbat desenul de cand a fost facut prima data cu peste 20 de ani in urma,dar a dovedit in concursurile americane clasa lui si mi-a dovedit-o si mie.

Jean Scurtu

Scrie răspuns