Daiwa - ,,povestea merge mai departe"
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"
Ma refeream la arcuri, nu lamele.
Va salut stimate domn. Seriile LT sunt echipate cu rulmenti de antiretur - model nou, cu arcuri elicoidale (ovale) de compresiune pe fiecare rola in parte, la fel ca si la BG, Revros, Saltist si alte Daiwe de tip nou.zvic scrie:Salutari,
Rulmentul antiretur la seriile LT este modelul nou ca si la BG sau la fel cu cele vechi?
Rew.
Domnu tdum a-ti putea sa-mi dati cateva detalii despre mulineta Daiwa Saltist 3000(ce am putut de pe net am citit),ma intereseaza tot ce stiti,angrenaje,pozitionarea rulmentilor.....in special parerea dumeavostra ma intereseaza.Cu stima!
Ieri am vazut o daiwa fuego lt 2500. La prima impresie pare cam fragila, talpa si piciorul flexeaza destul de usor. De invartit se invarte bine, imi place ca are manivela lunga, knobul e prea mic, era mai fain ala de la BG si Prorex.
A apucat sa le foloseasca cineva cat de cat, nu e fragil piciorul mulinetei? Asa flexeaza si shimano 4 ... ? Dar alea din zaion, ballistic ...?
A apucat sa le foloseasca cineva cat de cat, nu e fragil piciorul mulinetei? Asa flexeaza si shimano 4 ... ? Dar alea din zaion, ballistic ...?
Vedeti va rog pe pagina 28 a acestui topic, postarea a 7-a este cea in care fac referire la Daiwa Saltist. Desi nu se mai vad pozele, sunt inca destule informatii acolo.HENRICH scrie:Domnu tdum a-ti putea sa-mi dati cateva detalii despre mulineta Daiwa Saltist 3000(ce am putut de pe net am citit),ma intereseaza tot ce stiti,angrenaje,pozitionarea rulmentilor.....in special parerea dumeavostra ma intereseaza.Cu stima!
Rew.
Multumesc! Pacat pentru poze ca nu se mai vad.Una de 3000 credeti ca a fi bun la avat?
@ Henrich
Da, cred ca s-ar preta la pescuitul avatului. Poate ar fi buna chiar si o Daiwa Saltist de marimea 2500 (intra destul fir si are masa mai mica) sau poate chiar o Daiwa Prorex 2500 RA (sau XR daca va impacati cu ideea de a avea magneti in mulineta si uleiul aferent acestora), ori o mulineta Daiwa BG 2500, sora buna cu celelalte doua, dar la bani mai putini. Air rotor, corp metalic, raport de recuperare identic...
Rew.
Da, cred ca s-ar preta la pescuitul avatului. Poate ar fi buna chiar si o Daiwa Saltist de marimea 2500 (intra destul fir si are masa mai mica) sau poate chiar o Daiwa Prorex 2500 RA (sau XR daca va impacati cu ideea de a avea magneti in mulineta si uleiul aferent acestora), ori o mulineta Daiwa BG 2500, sora buna cu celelalte doua, dar la bani mai putini. Air rotor, corp metalic, raport de recuperare identic...
Rew.
Multumesc, si apreciez raspunsul dumeavoastra!Daiwa BG de 3000 am,folosesc pemtru stiuca.
@ Henrich
Va mutumesc si eu pentru increderea acordata.
@Zvic
Ati intrebat daca flexeaza piciorul/talpa mulinetelor din zaion.
Despre materialul Zaion, pot sa va spun ca desi este rigid, este totusi casant. Chiar aceasta mulineta, nu a ,,supravietuit" transportului si mi-a venit defecta. A fost manipulat probabil neglijent coletul si daca a fost aruncat, atunci acela este motivul pentru care s-a retezat butucul (profilat din carcasa de zaion) al pinionului de oscilatie. Incerc sa pun o poza (pe care o am in arhiva foto personala) ca sa va faceti o idee, desi nu stiu cat timp se va vedea fotografia... prin bunavointa gazdei...
Asta e Ballistic 2500 SH din zaion - deteriorata la transport. Prin lovire, masa tamburului transfera socul prin ax si produce astfel de defecte. La mulinetele cu corp metalic, asa ceva nu prea e posibil:

In fine... am reparat-o si am prins cu ea cleni frumosi si in sezonul acesta ,,de visine"
Pentru rapitorii cu dinti insa, nu mi-ar trebui mulinete din zaion... Prefer vechiturile metalice din 2009.
Rew.
Va mutumesc si eu pentru increderea acordata.
@Zvic
Ati intrebat daca flexeaza piciorul/talpa mulinetelor din zaion.
Chiar am o mulineta Daiwa Ballistic 2500 SH intre celelalte, am facut cateva comparatii/teste pentru dv. si pot sa va spun ca nu flexeaza la fel de mult ca cele din plastic, (Revros, Procaster). E mult mai rigida, aproape ca si cele din metal (Bradia, Infinity Q, Exceler). Totusi, ca aplicatie o folosesc doar pentru pescuitul cleanului la ,,pipait" cu visine ori in rarele ocazii de pescuit stationar cu pluta. Pentru aceste aplicatii am si ales-o, avand masa mica si raport de recuperare mare - 6:1.zvic scrie:Dar alea din zaion, ballistic ...?
Despre materialul Zaion, pot sa va spun ca desi este rigid, este totusi casant. Chiar aceasta mulineta, nu a ,,supravietuit" transportului si mi-a venit defecta. A fost manipulat probabil neglijent coletul si daca a fost aruncat, atunci acela este motivul pentru care s-a retezat butucul (profilat din carcasa de zaion) al pinionului de oscilatie. Incerc sa pun o poza (pe care o am in arhiva foto personala) ca sa va faceti o idee, desi nu stiu cat timp se va vedea fotografia... prin bunavointa gazdei...
Asta e Ballistic 2500 SH din zaion - deteriorata la transport. Prin lovire, masa tamburului transfera socul prin ax si produce astfel de defecte. La mulinetele cu corp metalic, asa ceva nu prea e posibil:

In fine... am reparat-o si am prins cu ea cleni frumosi si in sezonul acesta ,,de visine"
Pentru rapitorii cu dinti insa, nu mi-ar trebui mulinete din zaion... Prefer vechiturile metalice din 2009.
Rew.
Multumesc tdum.