Daiwa Luvias 2506 (modelul 2012)

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

suli
senior
senior

Re: Daiwa Luvias 2506 (modelul 2012)

Mesaj de suli » 21 Sep 2013, 12:08

Deci sa inteleg ca trebuie sa adaugi 30-35% in plus la valoarea de cumparare,se opresc toate paquetele care vin din afara??
Exista o sansa sa nu il opreasca la vama??

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 22 Sep 2013, 08:19

suli scrie:Deci sa inteleg ca trebuie sa adaugi 30-35% in plus la valoarea de cumparare,se opresc toate paquetele care vin din afara??
Nu vad cum nu s-ar opri toate pachetele, adica unele da si altele nu, oricum aceeasi soarta o au toate pachetele cu expeditor non-UE. Insa presupun ca unii vanzatori/magazine accepta sa treaca o valoare mai mica pe factura, ma rog, uneori se poate intampla asta, dar oricum intre niste limite de bun simt.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 22 Sep 2013, 09:40

... sau poti sa te intelegi cu vanzatorul sa-ti puna factura pe mail si pachetul sa nu aiba nici o factura. Poti avea norocul ca vamsul sa se uite condescendent la continut, sa i se para derizoriu si sa te lase in pace... :wink:

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 22 Sep 2013, 11:19

sau ca e cadou sau premiu merge?
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 22 Sep 2013, 11:55

crapmaniacul scrie:
suli scrie:Deci sa inteleg ca trebuie sa adaugi 30-35% in plus la valoarea de cumparare,se opresc toate paquetele care vin din afara??
Nu vad cum nu s-ar opri toate pachetele, adica unele da si altele nu, oricum aceeasi soarta o au toate pachetele cu expeditor non-UE. Insa presupun ca unii vanzatori/magazine accepta sa treaca o valoare mai mica pe factura, ma rog, uneori se poate intampla asta, dar oricum intre niste limite de bun simt.
Intrebam lucru acesta pt.ca in Spania un numar mare de pachete trimise din USA nu sint oprite la vama,totul e sa fie de o suma mai mica(pina in 100 euro)si sa iti trimita prin posta nationala ,nu prin agentii de transport.
La noi se pare ca sint mai stricti :( :(

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 22 Sep 2013, 22:16

Depinde la care schimb nimeresti! :lol:
Eu am primit un colet de aproape 300 de dolari; nici nu l-au deschis, puteam sa am si jointuri! :lol:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 22 Sep 2013, 23:03

vorbiti cu vanzatorul sa va puna valoare mica - 30-40$ ... nu stie vamesu cat costa un Luvias ... sub 10$ nu se plateste nimic, peste 100$ cred ca se platesc si taxe vamale(+TVA) ... taxele vamale sunt mici, sub 5% ...

folositi EMS-ul cu incredere, altii transportatori fac vamuirea direct la Otopeni, te anunta doar cat costa TVA-ul+vama ...

vamuirea in Buc a devenit f stricta dupa panarama de la inceputul anului ... rugati vanzatorul sa declare o valoare de bun simt ... am auzit povesti cu vamesi plini de zel care au cautat pe internet valoarea reala a produselor :) ... cu siguranta se vor ridica ceva sprancene daca un snop de lansete are valoarea declarata 20$ ...

daca va permite arhitectura cladirii puteti incerca si metodele clasice - bunica-miu ii zice sfănțuială :) vamile care s-au bucurat de prezenta mea sunt destul de expuse, susotealea lejera fiind exclusa :)

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 23 Sep 2013, 01:44

Pe tackletour.com am aflat ca digitaka si jpangler trimit mulinetele prin EMS (posta japoneza le asigura livrarea in vama la NY, de acolo le preia posta publica americana) si ca extrem de rar se vamuiesc (caz in care-ti vine aviz acasa ca poti ridica pachetul numai daca platesti vama la posta din cartierul tau) pachetele de dimensiunile astea; la mine, dupa cum se vede in poza, valoarea a fost declarata pe bune (nu cred ca mint japonezii pt. tine), dar n-am avut ghinionul de a fi vamuit.

In schimb, daca ar fi sa comand lansete, astea vin cu alt serviciu (UPS) si se vamuiesc in proportie de 90%).

In orice caz, cand de hotarasti sa comanzi e bine sa fi pregatit sufleteste pt. eventualitatea in care vei plati vama (sperand in acelasi timp ca nu ti se va-ntampla). Eu n-am avut incotro: pe piatza americana, de doi ani de cand au scos fuego, nu mai au decat certate (varianta US) si steez din gama real four si asa ceva nu mi-as permite sa cumpar decat dac-as sti ca pescuiesc zilnic.

Scrie răspuns