daiwa certate 3000 jdm

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Ian 2009, 21:56

oki
pai cred ca gresez eu una mai repede cu sosu si daca nu e simtitor mai bine te sun :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Feb 2009, 11:04

a venit comanda si mi-am facut timp sa verific treaba cu hot sauce-ul pt ca eram curios

am luat un stradic 1000 FI care mergea bine si nu trebuia gresat .....am curatat toate piesele de vaselina shimano cu care era el uns si l-am gresat apoi cu hot sauce grease si oil ....deci ca la carte

concluzia .....nici o diferenta
pescuiasca si el va

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 05 Feb 2009, 12:00

sorin,
ma rog, e opinia ta, reviewul tau, btw acum daca te asteptai sa faca din stradic un mic t power, nu, in nici un caz, nu e chiar atat de bun :)
imo, acum binenteles ca rulajul, cum funtioneza o mulineta e dat in principal de cum e designata si construita, de materialele foarte bune si de tolerantele la angrenaje foarte mici, dar parerea mea e ca si un lubricant de calitate poate face totusi diferenta, poate asigura o protectie mai buna pe angrenaje asupra uzurii pe termen lung si un rulaj mai bun, asa cum unul mai slab poate sa o faca sa ruleze mai prost, diferentele pot fi mici dar sunt totusi.
in cazul meu quantum e cel mai bun pana acum, mulineta ce-am gresat-o e putin mai "smooth liquid" sa zic asa.
in fine let’s just agree to disagree
ps parca-i zis ca ma suni :lol:
ps las ca te sun io dupa ce gresez un biomaster de spin :twisted:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Feb 2009, 13:49

:D :D :D
te sun cand ajung in sibiu , poate asa imi da si Tavi berea aia :D

Ideea e simpla Cristi : o mulineta buna , gresata cu o vaselina de calitate nu merge semnificativ mai bine daca o dai cu hot sauce ......vb exclusiv de mulinetele de spin ca la cele de baitcast nu ma pricep ...inca
Asta am probat si cel putin pt mine e clar . Daca ai quantum merita sa iei hot sauce ....daca nu .....doar dac esti fan culoarea rosie :D

Cat despre Fi , cel putin la materialele angrenajelor e la fel ca un tp 2005 de japonia deci ar trebui sa mearga la fel de usor
diferentele intre ele sunt insa in alta parte.
pescuiasca si el va

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 05 Feb 2009, 14:37

Sorin scrie::D :D :D
te sun cand ajung in sibiu , poate asa imi da si Tavi berea aia :D
Okey-dokey, dau si eu una pt hot sauce :D
Sorin scrie:Ideea e simpla Cristi : o mulineta buna , gresata cu o vaselina de calitate nu merge semnificativ mai bine daca o dai cu hot sauce ......vb exclusiv de mulinetele de spin ca la cele de baitcast nu ma pricep ...inca
corect, diferentele pot fi mici pot fi si subiective fata de lubricanti dar exista
si la bait e cam acelsi lucru, cu mici diferente, tot un wormshaft, drive, pinion gear ai
Sorin scrie:Asta am probat si cel putin pt mine e clar . Daca ai quantum merita sa iei hot sauce ....daca nu .....doar dac esti fan culoarea rosie :D
de ce numai daca ai quantum? e recunoscut faptul ca greas-ul lor adera la o sufrafata metalica, nu numai la rulmentii polymer-stainless q
Sorin scrie:Cat despre Fi , cel putin la materialele angrenajelor e la fel ca un tp 2005 de japonia deci ar trebui sa mearga la fel de usor
diferentele intre ele sunt insa in alta parte.
:D :)
da e aproape identic mecanismul in frame intre tp si stradic dar totusi nu ruleaza la fel.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Feb 2009, 15:43

daca acest hot sauce cu aderenta lui moleculara superioara sau ce fas comercial o mai fi ar fi fost vreun mare deal , as fi avut acu toate mulinetle date cu el si cu sifguranta nu numai eu
deci subiectivismu se exclude...
probabil ca la materialele lor se potriveste mai bine da in mod cert la o mulineta normala nu face diferenta

In primul rand FI are 6:1 iar TP are 5: 1 deci e nromal pe undeva sa nu aiba acelasi feeling . Oricum diferentele de ''smoothness'' intre cle 2 sunt mici
pescuiasca si el va

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Feb 2009, 16:01

Sorin si Cristi E
Deci vad ca va chinuiti sa-mi aratati care se pricepe mai bine sa-mi unga mulinetele.
Avand in vedere ca io n-am inteles nimic din ce vorbiti voi, facem altfel cine da mai multe beri, va avea onoarea.
Sunati-ma, sunt hot (sauce) :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Feb 2009, 16:06

nu Tavi
cu molinetele tale e f simplu
nu trebe unse deloc
deci iei o molneta de-a ta ...scoti frumos tamburu si scoti axul afara....iei o mana de boabe de piper si le bagi prin interiorul pinion gearului ......dai ff usor din manivela si pe partea ailalta va iesi macinat un piper fin fin de tot .......

daca pe asta il mesteci cu putina apa si boia de ardei ....e gata hot sosul :D :D

se serveste intre 2 mese da cu multa bere eventual un butoias ....ca are mare aderenta moleculara

bon apetit
:D
pescuiasca si el va

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 05 Feb 2009, 16:11

Sorin scrie:daca acest hot sauce cu aderenta lui moleculara superioara sau ce fas comercial o mai fi ar fi fost vreun mare deal , as fi avut acu toate mulinetle date cu el si cu sifguranta nu numai eu
deci subiectivismu se exclude...
probabil ca la materialele lor se potriveste mai bine da in mod cert la o mulineta normala nu face diferenta

In primul rand FI are 6:1 iar TP are 5: 1 deci e nromal pe undeva sa nu aiba acelasi feeling . Oricum diferentele de ''smoothness'' intre cle 2 sunt mici
agree to disagree :)
pai sunt multi care folosesc hot, mai ales in state unde e mai accesibil, foarte multi il folosesc si au folosit si alceva, iar parerile despre hot sunt dintre cele mai bune, fie ca sunt fani shimano, daiwa quantum etc

mai discutam la berea aia :D

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 05 Feb 2009, 16:22

Tavi scrie:Sorin si Cristi E
Deci vad ca va chinuiti sa-mi aratati care se pricepe mai bine sa-mi unga mulinetele.
pai tu la cehieste nimph mai dai cu mulineta ? :twisted:

Scrie răspuns