Daiwa Capricorn sau Shimano Aero Stradic

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

service mulinete?????

Mesaj de eugen » 18 Iun 2004, 11:41

daca tot se discuta pe tema asta: nu cumva stiti vreun om care repara (contra cost) mulinete?

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 18 Iun 2004, 11:52

singurul pe care il stiu lucreaza in magazinul Gipo de pe I.G. Duca

Mentionez ca i-am dus 2 mulinete si nu le-a gasit leac. Poate voi aveti mai mult succes.

Boghy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Boghy » 18 Iun 2004, 12:16

Pentru Costica:

Ciudat-spui ca mulineta ta si-a pierdut din finete, am auzit si eu lucrul asta dar era vorba de Shimano nu de Daiwa.Oricum eu am auzit treaba asta la o mulineta Stradic(120 $) asa ca ce pretentii mai ai la o mulineta de 30 $.

Pentru Eugen:

Ai citit mesajul postat de mine in legatura cu studiul unor americani pe o mulineta Shimano Stradic??Daca da ce parere ai??

P.S.-pentru cei ce nu cred cele spuse de mine in legatura cu studiul pun la bataie dovezi :shock:
Cu respect Boghy.
In cautare de aventura!Fir intins!

eugen
veteran
veteran

re

Mesaj de eugen » 18 Iun 2004, 15:41

Costi,
multumesc de sfat, o sa intreb chiar astazi. ma duc sa-mi iau ceva de la arrow, deci trec si pe acolo. dar nu vad care ar putea fi nenea cel reparator, ca-i plin de fete pe acolo. :)

Boghy,
daca se pierde acel smoothness, nu-i bai. cat timp merge ca tractorul in continuare eu ma declar multumit. mihai (mihaif aici pe forum) are un stradic de vreo 4 ani din cate stiu. te asigur ca abuzeaza de mulinel cu toata increderea. nu stiu daca a avut noroc el sau asa erau alea, bune la terfeleala. am dat si eu cu combo-ul lui si merge foarte bine la cat a fost de chinuita.
baiul e ca japonezii astia mai mult strica decat fac bine in fiecare an, cu noile modele. de pilda: la modelul de anul asta de stradic au mai adaugat un rulment unde nu avea nevoie si au schimbat unul important cu o saiba penala din ceva plastic, plus ca au mai adaugat ceva plastic pe unde era aluminiu la modelele din anii trecuti. pretul, evident, nu reflecta schimbarea asta.
daca vrei sa-ti iei shimano sau daiwa, ar fi mai bine sa incerci sa gasesti pe cineva care sa te ajute sa-ti aduci modelul japonez. uneori au alte nume, de pilda shimano sustain in US este twin power in Japan. dar sunt oameni care se pricep si te pot ajuta. alea facute pentru piata japoneza chiar sunt ce trebuie.
cel mai bine e cand iti iei mulineta japoneza sa te uiti la scheme, sa compari modelul pe care-l vrei tu cu cel imediat inferior la pret. o sa vezi ca exista o similaritate uimitoare la mecanism. intre symetre si stradic nu se schimba mare lucru, diferenta consta in ceva rulmenti in plus la stradic (la symetre acolo sunt saibe de teflon).
la fel, intre twin power si stella. am o banuiala ca baietii produc undeva cateva tipuri de piese de mecanism, le ansambleaza si adauga alta caroserie, la unele pun rulmenti peste tot, la altele saibe ca sa umple spatiul gol. dar tot un drac ramane. eu nu cred ca se justifica uneori pretul, daca partea importanta e tot aia. compara schemele si o sa pricepi ce vreau sa zic. le gasesti pe net la sigur.
la daiwa nu ma pricep deloc si nu am studiat mulinetele lor, singura care-mi place cum arata este saltiga, care deja e mega scumpa. eu am o problema cu estetica, daca nu arata bine imi pierd interesul.
sa stii ca o mulineta foarte solida este si Penn SS, urata, grea, tambur mare si recomandabila doar pentru monofilament. insa daca vrei ceva for ever, cam aia ar fi cea mai ieftina mulineta de genul asta.

daca vrei sa afli informatii despre mulinete, incerca sa discuti cu ghizi de pescuit de pe afara. astia sunt genul de oameni care le-au vazut si incercat pe toate. numa' sa nu dai de vreunul platit de vreo casa anume sa-i faca reclama, ca atunci n-ai facut nimic.

in tot cazul, sub 200 de coco nu cred ca ne putem lua mulineta aia pe care o vrem noi. asta e, pana mai creste puterea de cumparare incropim. se poate pescui foarte bine si cu o mulineta de la obor pana la urma. peste sa fie. :)

respect!

Boghy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Boghy » 18 Iun 2004, 15:58

Pentru Eugen:

Bine spus si la obiect:peste sa fie,scule incropim noi.Treaba e ca eu nu m-am jucat niciodata cu o Stella ca sa-mi dau cu parerea daca merita sau nu banii.Oricum presupun ca materialele sunt de o calitate deosebita de aici si pretul foarte "piperat".Chestia cu modelele japoneze e cam greu de indeplinit deoarece nu cunosc pe nimeni care sa trimita scule de acolo.In fond si la urma urmei decat sa dai 9 milioane la Gipo pe un Stradic mai bine il comanzi din afar cu 120 $ chiar daca e model american, nu-i asa??
Cu respect Boghy.

costica_fishing
veteran
veteran

pentru Eugen

Mesaj de costica_fishing » 18 Iun 2004, 16:44

Nenea are un separeu (cam in zona ustensilelor de gradina, dupa intrare - dreapta).

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 18 Iun 2004, 16:51

Se poate face comanda pe net in Japonia asa cum se face in USA la basspro sau Cabela's.
Incercati aceasta adresa : http://www.ginrinpeche.com/

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 18 Iun 2004, 17:06

Pt. Boghy

Scuze daca am inteles eu gresit. In cazul in care vrei sa ai lanseta "in buzunar" si vrei si o scula de top atunci nu te salveaza decit St. Croix Premier Traveler (o serie intreaga de lansete din 4 (patru!) bucati special concepute pt a putea fi carate fara probleme practic oriunde). Pe site-urile "de dincolo" se vorbeste frumos despre ele (vezi http://www.tackletour.com).

Boghy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Boghy » 18 Iun 2004, 17:20

Wavedancer nu-mi trebuie neaparat din 4 buc.Poate fi si din 2 dar treaba este sa nu fie dintr-o bucata.Am vazut si eu numai comantarii bune pe site-urile de profil despre St.Croix Premier Travel.
Respect.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 18 Iun 2004, 17:25

OK! "Problema" e lamurita! Spor la cumparaturi si fir intins!

Scrie răspuns