Daiwa Capricorn sau Shimano Aero Stradic

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 17 Iun 2004, 08:16

Chestia asta cu "alegerea limitata" dintre St Croix si G-Loomis poate fi paguboasa. Incercati sa va uitati la noile aparitii de pe piata americana. Ma refer in special la Kistler si, mai ales din punct de vedere al raportului calitate/pret, la AiRRUS. Din cele povestite de un amic american, oarecum "profesionalizat" in pescuit (adica omul sta vreo 250 de zile pe an "pe balta") AiRRUS-urile din seria Co-Matrix ar fi cam cea mai buna afacere. E adevarat, a testat numai modelele de casting, dar exista si modele de spinning. Preturile ar fi undeva in jur de 100 USD.

La fel si despre mulinete. Alegerea dintre Shimano si Daiwa exclude modele foarte reusite de la Pflueger sau Quantum.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 17 Iun 2004, 11:45

Batul e Cabelas Proguide - 7', fast. E OK, l-am achizitionat deja contra sumei de 2.850.000 lei. Era ultimul, are garantie 1 an. Am oscilat ceva intre cel de 7' si cel de 8'6''. Dar, in urma sfaturilor celor de acolo, a ce am citit prin AVP, vibratia batului si ce incape in porbagajul meu, am optat pentru ce v-am spus.
Acum oscilez cu privire la Shimano. Intrucat celalalt este light, vreau ceva mai tare, ca doar stiuca e durerea mea.
O sa va aduc la cunostinta optiunea luata.

Salut!

eugen
veteran
veteran

boghy

Mesaj de eugen » 17 Iun 2004, 12:23

boghy,

eu nu fac comanda prin nimeni din Ro. am un prieten care ma ajuta. in felul asta nu platesc vama sau alte taxe, doar transportul de la cabelas pana intr-un oras din state. (cetatenii americani nu sunt controlati la vama cand ies din aeroport, iar daca sunt, spun ca sunt ale lor sculele). din pacate si varianta asta are brese, omul vine destul de rar pe la noi si nu prea e dispus sa care in valize un bax intreg de scule de pescuit, cum mi-ar placea mie. si de obicei pica vizita lui fix cand sunt eu prost cu banii. :)

despre treaba cu montatul betelor, eu cred ca nu-i mare filozofie. un om poate sa monteze un blanc si sa-ti traga o lanseta de 2 ori mai buna decat una din fabrica. baiul e ca eu nu cunosc acel om deocamdata. daca as cunoaste un asemenea meserias, batul pe care mi l-as monta aici la noi ar fi unul de travel de la Sage, din 3 bucati, am auzit numai comentarii pozitive si sincer sa fiu mi-ar placea sa am un bat de calatorie. doar ca nou costa 300 de euro cu inele asa si asa. daca mi-as cumpara doar blancul si as pune inele SIC si mandrina Fuji, as iesi mult mai ieftin si cu o lanseta exceptionala. dar asta e un plan pentru viitorul foarte indepartat. deocamdata ce-am vazut montate pe aici mi s-au parut urate tare, pot sa fie foarte bune dar eu le vreau si frumoase si bune. lol. partea buna cu montatul este ca-ti deschide un nou univers, in loc sa te limitezi la anumite modele de pe cabelas sau alte magazine online. adica in loc sa-ti iei un loomis iti iei un blanc rainshadow sau alta raritate din asta.

wavedancer are dreptate ca nu e bine sa te limitezi la loomis sau st croix ori la mulinetele shimano si daiwa. probabil mai sunt altele foarte bune. betele falcon low rider de exemplu sunt excelente (am vazut intr-un magazin de afara). asta e intr-un fel o mare problema, ca nu prea ai cum sa stii ce sa alegi din diversitatea de pe piata. asa ca fiecare dintre noi ne orientam din auzite si vazute. pe mine personal betele loomis nu ma impresioneaza in mod deosebit, nu-mi plac manerele. st croix-urile stau cel mai bine la capitolul asta, dar alea au alt bai, nu au bete scurte cu puterea pe care o vreau eu. iar lamiglas aproape tot ce au de 6"6' sau 7' sunt bete dintr-o bucata. trebuie sa cauti multi si bine pana gasesti ceva pe sufletul tau, din cauza asta e foarte posibil sa nu poti vedea lanseta la nimeni inainte sa o cumperi. asta e situatia, trebuie sa te chinui sa aduni informatii si sa afli cat mai multe detalii, lucru la care nu te poate ajuta nimeni. la capitolul mulinete de exemplu eu prefer shimano, dar n-as putea sa-ti spun de ce. e drept, idealul ar fi van staal, dar cine are 5-600 de coco de dat pe o bijuterie din aia. :))

respect!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 17 Iun 2004, 14:22

Van Staal nu sunt cele mai scumpe mulinete. Vezi Shimano Stella su Daiwa Saltiga.

Tudor

eugen
veteran
veteran

pt tudor

Mesaj de eugen » 17 Iun 2004, 16:24

tudor,

van staal-ul arata intr-un mare fel dupa parerea mea, imi place simplitatea si calitatea materialelor. daca as avea una, probabil as tine-o pe post de bibelou in loc s-o scot la pescuit, atat de mult imi place. ziceam de ce mi-ar placea sa am si nu-mi permit, nu era vorba de care e cea mai scumpa mulineta.

stiu cat costa o stella sau o saltiga, dar nu-mi plac la fel de mult ca van staal. intre stella si twin power as alege twin power si nu pentru ca-i mai ieftin. nu cred ca varful de top de la shimano isi merita pe bune banii. pe mine unul nu ma impresioneaza o mulineta pentru ca are enspe rulmenti, tambur cu buza din titan si cate un facelift in fiecare an.

la nivelul ala si banii pe care-i cere shimano, obiectul ar trebui sa fie atat de bun incat sa nu mai fie loc de imbunatari. iar ei scot cate un model nou in fiecare an si nu pentru ar progresa vreun pic industria incat sa le permita cine stie ce miracol de inventie.

pur si simplu exista o categorie de clienti care tin neaparat sa aiba ultimul model. e fix ceea ce se intampla la masini sau la calculatoare, tree sa "up-gradezi" tot timpul ceva. nu-s de acord cu principiul asta.

apropo: pentru cine se incumeta la chestii de categorie grea, mentionez ca se pot gasi mai ieftin pe ebay sau japantackle (si noi si second hand).

daiwa am vazut, modele mainstream sub 200, m-am jucat cu cateva modele diferite pe la cunoscuti si magazine. nu-mi plac.

respect!

ca tot vorbim de mulinete: stie cineva care este explicatia reala a faptului ca shimano si daiwa vand in europa si state altceva decat ce vand in japonia? mi se pare foarte ciudata treaba asta...

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 17 Iun 2004, 18:31

Pai o explicatie ar fi "educatia pietei". Japonezii sint oarecum mai pretentiosi apropo de ceea ce cumpara.

Dar problema e reala si diferentele sint semnificative. Nu atit la nivel de design sau coloristica, dar componente intregi sint schimbate. In vreme ce pe piata europeana sau americana apar modele "de top" continind componente din plastic, modelul "echivalent" de pe piata japoneza are respectiva componenta din aliaje aluminiu-magneziu sau mai bun!

Boghy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Boghy » 17 Iun 2004, 23:25

Pentru Eugen:

In legatura cu Van Staal sunt de acord cu tine-super mulineta.Cel mai mult imi place design-ul retro ca sa nu mai vorbim de calitate si performanta.In legatura cu mulinetele am citit recent un studiu despre Shimano(facut de americani pe un model Stradic) in care autorul spunea ca dupa 3 zile de pescuit intens aceasta si-ar fi pierdut din finetea recuperarii(numita la ei "retrieving smoothness").Deci chiar nu stiu ce sa mai cred.Cat despre calitatea mulinetelor japoneze Vs. cele europene si americane am vazut un concurs de pescuit din Japonia unde participantii scoteau somn de 22 kg cu bete si mulinete de spinning dar trageau de ele ca de cele de crap(pestii erau adusi imediat la mal)-de aici va imaginati calitatea sculelor de pescuit.Despre Stella ce sa mai zic-vreau si eu!
Respect!
In cautare de aventura!Fir intins!

Boghy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Boghy » 17 Iun 2004, 23:47

Pentru Wavedancer:

Din pacate si eu am auzit numai comentarii bune despre Airrus CoMatrix dar betele alea sunt doar dintr-o singura bucata si eu nu-mi doresc asa ceva mai ales ca vreau sa o am mereu cu mine.
In legatura cu mulinetele nu cred ca Pflueger sau Quantum fac mulinete mai bune decat Daiwa sau Shimano.Singura care face exceptie si este cat de cat mai acceptabila este Quantum Energy PTi dar care nu permite folosirea firelor textile deoarece nu are buza tamburului titanizata.De la Pflueger nu vad nici un model care sa bata Daiwa.
Sper sa nu o iei in nume de rau eu doar mi-am spus parerea si dupa cum stim fiecare are pareri diferite.
Cu respect Boghy.
In cautare de aventura!Fir intins!

Dani
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Dani » 18 Iun 2004, 07:33

Fara suparare dar eu votez in cazul acesta pentru SHIMANO

costica_fishing
veteran
veteran

shimano vs daiwa

Mesaj de costica_fishing » 18 Iun 2004, 09:16

domnilor, la aquamania am incercat doua mulinete usoare: Daiwa 1500 7i (7 rulmenti) si Shimano ??? (3 rulmenti), la fel ca dimensiuni si preturi (aprox 2 mil). In mod vizibil Shimano mergea mai rotund, dar, in prostia mea, am gandit ca DAiwa, datorita nr-lui superior de rulmenti, isi va pastra mai bine calitatile in timp. Concluzie - am cumparat DAiwa (de fapt gadjica-mea - era cadou).

Dupa concluzie - am facut cu ea 5 partide pescuit (a 2-3) ore fiecare si deja nu mai merge la fel de rotund, se simte un trosnet, de parca e glezna mea scrintita.

Nu mai stii ce sa mai cumperi!

LA anul trec la grupa peste 100 $ / scula (dar tot nu am prea mari sperante!).
Trebuie sa mentionez ca, pretul de catalog era in jur de 30 $ de bucata (vezi pretul de magazin!).
Deasemenea, mentionez ca am niste mulinete Dam (International 10 si 20) si o Germina Forelle in folosinta de acum 10 ani, cand le-am preluat de la tata (care la mai folosise inca vreo 5-6 ani). Mulinetele merg si acum, in conditiile in care au primit o doza de vasilina la 3-4 ani.

Concluzie> traim in plina societate de consum. Produsele nu sunt menite sa reziste.

Am vorbit cu cineva care cumparase o mulineta Daiwa de 250$, si dupa 1 an avea ceva probleme cu galetul, etc..

Toate bune!

Scrie răspuns