D.A.M. Calyber
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
D.A.M. Calyber
Ieri mi-a sosit de la importator o lanseta de 2,59m 28-56gr. Am niste nelamuriri:
Mufarea nu se face complet, astfel incat raman cca 2cm din spigot in care varful nu se mufeaza. Lungimea spigotului este de aproape 8cm. Este "gravida" situatia? O trimit inapoi?
Mufarea nu se face complet, astfel incat raman cca 2cm din spigot in care varful nu se mufeaza. Lungimea spigotului este de aproape 8cm. Este "gravida" situatia? O trimit inapoi?
Bucuresti
-
- veteran
-
- junior
La toate lansetele pe care le am mufarea se realizeaza "buza in buza".
Mufarea asta "defectuasa"are si alte neajunsuri in afara de design? Mentionez faptul ca nu ramane niciun luft intre varf cu cotor la imbinare (diametrul final al gaurii de la varf este mai mic decat diametrul final al spigot-ului).
Mufarea asta "defectuasa"are si alte neajunsuri in afara de design? Mentionez faptul ca nu ramane niciun luft intre varf cu cotor la imbinare (diametrul final al gaurii de la varf este mai mic decat diametrul final al spigot-ului).
Bucuresti
mufarea nu e deloc defectuoasa.asa trebuie sa fie.oricum in timp dupa un anumit grad de uzura o sa se micsoreze distanta intre cele doua margini ale blankului.daca se mufeaza de la inceput pana in capat,ai toate sansele ca frictiunea intre spigot si partea mobila a blankului sa nu fie destul de mare....si sa te trezesti cu inelele rasucite dupa lanseuri mai in forta,sau sa te trezesti cu o juma de lanseta in apafeugen scrie:La toate lansetele pe care le am mufarea se realizeaza "buza in buza".

- danielcocea
- veteran
pai daca la toate lansetele tale mufarea se face buza in buza , nu mai incape discutie...daca e bine sau nu e bine...retur si punct.feugen scrie:La toate lansetele pe care le am mufarea se realizeaza "buza in buza".

Multumesc. Cred ca m-am lamurit. Prezinta logica explicatia ta. Am patit la o lanseta ca in momentul lansarii sa plece si varful (nu la una de rapitori)adrignat scrie:mufarea nu e deloc defectuoasa.asa trebuie sa fie.oricum in timp dupa un anumit grad de uzura o sa se micsoreze distanta intre cele doua margini ale blankului.daca se mufeaza de la inceput pana in capat,ai toate sansele ca frictiunea intre spigot si partea mobila a blankului sa nu fie destul de mare....si sa te trezesti cu inelele rasucite dupa lanseuri mai in forta,sau sa te trezesti cu o juma de lanseta in apafeugen scrie:La toate lansetele pe care le am mufarea se realizeaza "buza in buza".

Abia astept sa dau la apa lanseta asta, cu toate ca cel mai probabil asta se va intampla abia la sfarsitul lui martie in Delta Dunarii.
Daca tot am deschis un topic in care "plang"pe umarul vostru, mai pun o intrebare (sunt sigur ca s-a dezbatut pe larg in forum) privitor la echilibrarea unei lansete cu mulineta.
Am pus pe acest DAM o mulineta si lanseta sta in echilibru (cumpana) la cca 1cm de cotor. Daca o tin de piciorul mulinetei (pozitia de pescuit) atunci se duce in "nas".
P.S. Va rog sa nu radeti de intrebare si de exprimarea poate prea copilaroasa.

Bucuresti