D.A.M. Calyber

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

feugen
veteran
veteran

D.A.M. Calyber

Mesaj de feugen » 12 Ian 2011, 09:20

Ieri mi-a sosit de la importator o lanseta de 2,59m 28-56gr. Am niste nelamuriri:
Mufarea nu se face complet, astfel incat raman cca 2cm din spigot in care varful nu se mufeaza. Lungimea spigotului este de aproape 8cm. Este "gravida" situatia? O trimit inapoi?
Bucuresti

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 12 Ian 2011, 09:23

Ai verificat mufa sa nu aiba ceva inauntru? Ma uit diseara la a mea si mai vorbim .

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 12 Ian 2011, 09:38

Poate nu inteleg eu, dar mufarea pe spigot asa se realizeaza... la unele lansete ramane 1 cm, la altele 2 cm, depinde...
Posibil si sa difere la lansete de acelasi fel :wink:

Driscu Radu
junior
junior

Mesaj de Driscu Radu » 12 Ian 2011, 09:43

Nici o data nu-ti va intra (nu se va mufa perfect), decat dupa ceva timp indiferent ca vorbim de o lanseta de crap spining sau altele ma refer la lansetele cu spigot.E posibil dupa cativa ani buni sa intre perfect dupa ce se erodeaza o parte din spigot.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 12 Ian 2011, 09:47

La toate lansetele pe care le am mufarea se realizeaza "buza in buza".
Mufarea asta "defectuasa"are si alte neajunsuri in afara de design? Mentionez faptul ca nu ramane niciun luft intre varf cu cotor la imbinare (diametrul final al gaurii de la varf este mai mic decat diametrul final al spigot-ului).
Bucuresti

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 12 Ian 2011, 09:52

la Pulse raman 2 cm ...... Parerea mea este ca acea mufare nu este "defectuasa" ;)
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 12 Ian 2011, 09:59

feugen scrie:La toate lansetele pe care le am mufarea se realizeaza "buza in buza".
Mufarea asta "defectuasa"are si alte neajunsuri in afara de design? Mentionez faptul ca nu ramane niciun luft intre varf cu cotor la imbinare (diametrul final al gaurii de la varf este mai mic decat diametrul final al spigot-ului).
mufarea nu e deloc defectuoasa.asa trebuie sa fie.oricum in timp dupa un anumit grad de uzura o sa se micsoreze distanta intre cele doua margini ale blankului.daca se mufeaza de la inceput pana in capat,ai toate sansele ca frictiunea intre spigot si partea mobila a blankului sa nu fie destul de mare....si sa te trezesti cu inelele rasucite dupa lanseuri mai in forta,sau sa te trezesti cu o juma de lanseta in apa :lol:

danielcocea
veteran
veteran

Mesaj de danielcocea » 12 Ian 2011, 10:02

feugen scrie:La toate lansetele pe care le am mufarea se realizeaza "buza in buza".
pai daca la toate lansetele tale mufarea se face buza in buza , nu mai incape discutie...daca e bine sau nu e bine...retur si punct. :idea:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 12 Ian 2011, 10:08

danielcocea scrie:pai daca la toate lansetele tale mufarea se face buza in buza , nu mai incape discutie...daca e bine sau nu e bine...retur si punct. :idea:
Atat ! :!:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 12 Ian 2011, 10:12

adrignat scrie:
mufarea nu e deloc defectuoasa.asa trebuie sa fie.oricum in timp dupa un anumit grad de uzura o sa se micsoreze distanta intre cele doua margini ale blankului.daca se mufeaza de la inceput pana in capat,ai toate sansele ca frictiunea intre spigot si partea mobila a blankului sa nu fie destul de mare....si sa te trezesti cu inelele rasucite dupa lanseuri mai in forta,sau sa te trezesti cu o juma de lanseta in apa :lol:
Multumesc. Cred ca m-am lamurit. Prezinta logica explicatia ta. Am patit la o lanseta ca in momentul lansarii sa plece si varful (nu la una de rapitori) :lol:
Abia astept sa dau la apa lanseta asta, cu toate ca cel mai probabil asta se va intampla abia la sfarsitul lui martie in Delta Dunarii.

Daca tot am deschis un topic in care "plang"pe umarul vostru, mai pun o intrebare (sunt sigur ca s-a dezbatut pe larg in forum) privitor la echilibrarea unei lansete cu mulineta.
Am pus pe acest DAM o mulineta si lanseta sta in echilibru (cumpana) la cca 1cm de cotor. Daca o tin de piciorul mulinetei (pozitia de pescuit) atunci se duce in "nas".

P.S. Va rog sa nu radeti de intrebare si de exprimarea poate prea copilaroasa. :oops:
Bucuresti

Scrie răspuns