discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
grey-wolf
- veteran

feugen scrie: Cand exista un echilibru intre lanseta si mulineta? Care sunt conditiile si cum se verifica?
teoretic lanseta cu mulineta montata trebuie sa stea in echilibru (orizontala )in momentul in care o sprijini la 2 cm in fata minerului . asa stiu eu . cam greu de obtinut asta la un bat lung ! (si lungimea minerului variaza ) eventual se pot adauga greutati pe capatul batului. poti incerca sa prinzi provizoriu cu banda adeziva niste plumb pe cotor si vezi cum iti place . principalul este sa iti steie bine in mina .
-
adrignat
- veteran

centru de greutate al ansamblului tre sa iti fie undeva cat mai aproape de jumatatea palmei cand faci priza pe lanseta.sau sa fie cat mai inspre butt-ul lansetei.asta nu deranjeaza asa....da daca e in fata prizei,cam obosesti
-
feugen
- veteran

-
Va multumesc la toti pentru info. Cred ca sunt lamurit atat cu mufarea, cat si cu echilibrarea. Dupa ce o dau la apa, va povestesc impresii, insa in prima saptamana din aprilie cand ma intorc din DD.
Bucuresti