Curiozitate: Trussel

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

adrian99
veteran
veteran

Re: Curiozitate: Trussel

Mesaj de adrian99 » 02 Feb 2016, 16:09

din intamplare urmaresc rubrica vanzare-cumparare
acolo am vazut ca le-ai avut la vanzare(vandut)intre timp

daca asta inseamna ca te urmareste cineva... :roll:

si de unde ai aflat ca varianta L este potrivita pentru salau pe lac?
asta ar fi una...si a doua chestie-iti garantex eu ca TR(MH)nu duce si n-a dus niciodata 2oz...
am dat pe Dunare cu 30gr si era la maximum

vezi;de aia nu scoti novacii de pe C4-dai cu finete :lol:

timex
veteran
veteran

Mesaj de timex » 02 Feb 2016, 16:16

:D :roll: da...da....cea mai buna finete20-50g.....sa nu scape bibanul.... :respekt: .......

timex
veteran
veteran

Mesaj de timex » 02 Feb 2016, 16:19

adriane....vezi ca laur a schimbat balta....pescueste cu boje pe sabar.... :D

gaby2007
veteran
veteran

Mesaj de gaby2007 » 02 Feb 2016, 16:36

nu,nu,eu l-am vazut pe arges,dadea la musca !!! :lol: :lol: :lol:

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 02 Feb 2016, 17:04

TR-ul a fost in mod clar un trend, un personal best al multor pescari la un moment dat din multe motive ma gandesc. Modelul a tot fost pompat de care trend setteri (rod builderi si acoliti) ca fiind unica lanseta imponderabila, mega senzitiva si ultra sofisticata la un pret ultra corect etc etc etc. Si poate chiar a fost pentru un timp.

Mai interesant cred ca ar fi sa discutam acum ce model de jordie l-a detronat intre timp, ce joarda i-a luat locul acolo sus in topul preferintelor ?

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 02 Feb 2016, 17:37

Sunt la al III-lea TR.
Primul, un MH, l-am vândut după prima partida fiindcă nu mi s-a părut suficient de senzitiv, mă rog atât cât mă așteptam eu sa fie.
Am luat apoi un M, nu mi s-a părut nici acesta suficient de senzitiv dar l-am folosit o perioada destul de lunga fiindcă nu m-am priceput sa găsesc ceva mai bun.
Am renunțat și la acesta atunci când am găsit, în fine, o lanseta factory japoneza care mi-a plăcut foarte mult.
După un timp mi-a ieșit în cale o lanseta TR M la un preț bun. Am cumpărat - o, a fost total reconstruiască și a rezultat o lanseta ce cântărește 100 g din care vârful doar 12 g.
Ei bine aceasta lanseta îmi place foarte mult fiindcă o găsesc extrem de plăcută la pescuit și foarte senzitiva. Și aceasta, dar mai ales precedenta, au fost destul de solicitate, motiv pentru care eu am căpătat încredere în blank și nu am nici cel mai mic gând sa o vând.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 02 Feb 2016, 17:56

liviu68 scrie:
a rezultat o lanseta ce cântărește 100 g din care vârful doar 12 g
varful are 12 grame cu tot cu inele, atat de putin :shock: :wink:

gaby2007
veteran
veteran

Mesaj de gaby2007 » 02 Feb 2016, 18:29

Posesorilor de TR va dau un sfat... aruncati-le fratilor ca sunt naspa, se rup,pocnesc in lanseu sau si mai grav,se rup si in tub!!! :lol: :lol: :lol:

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 02 Feb 2016, 20:19

Lansetele se rup in principal din cauza inelarilor de exceptie "reusite" de diversi rodbuilderi. Nu vorbesc neaparat de TR. Era o vreme cand toti se minunau de ce li se rup avidurile de 8.6 pana in 2 oz. Teorii multiple gen " defect de fabricatie sau teapa brutala" cum am citit si in acest topic erau expuse. In realitate inelul de plecare era prea mare si nu lucra. Cei care au schimbat acel inel au si acum lansetele dupa ani de forja pe Dunare. Desigur e nevoie de un rodbuilder care observa cum lucreaza un blank si alege inelarea in functie de manerul construit, mulineta folosita si torsiunea blank ului. Lansetele cu inele montate dupa schita fuji, pentru ca atat intelege rodbuilderul, o sa va tot arunce banii pe fereastra. :mrgreen:
Obiectiv: 8,1 kg !

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 02 Feb 2016, 20:20

gaby,bine ca se rup in tub...altfel doamne fereste,sareau aschii din ele,ne intrau in ochi,raneam si pe altcineva... :lol:

sa revenim:pentru mine TR este printre putinele lansete cu care poti pescui si pe balti(gramaje mici)dar si pe Dunare sau alte ape cu debit moderat spre mare cu gramajele adecvate

:wink:

Scrie răspuns