Curiozitate: Trussel

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

boje
veteran
veteran

Re: Curiozitate: Trussel

Mesaj de boje » 02 Feb 2016, 10:50

Varianta simplificata :D : pitici pe creier, plictiseala, trend, fite, influente de la leaderi de opinie, fluctuatia bugetelor, boli gen daltonism(nu mai vezi verdele si-ti trebuie una albastra), specificatii tehnice, performante, ... :mrgreen: . Nu sunt in ordine, dar cele 2 de la urma sunt special puse acolo. :(
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

georgeborza
veteran
veteran

Mesaj de georgeborza » 02 Feb 2016, 11:04

Simplu.....am avut si sunt patit,nu spune nimeni lucrul asta pe fata,pur si simplu in dril si nu vorbesc de pesti mari sau cand intepi se rup.....da se rup pur si simplu pocnesc in unu doua sau chiar trei puncte atat sunt de reusite si pot spune mult mai multe dar ma opresc aici. :respekt:

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 02 Feb 2016, 11:56

Pai spuneti fratilor!
Trebuie sa ia toata lumea teapa?
Si asa costa un brat de bani!
Piticii apar cand incepe sa paraie lanseta la o teapa mai tare sau alte chestii de genul...hai sa lasam vrajeleile...
Mi-ar place sa zica fiecare ce probleme a avut cu un bat de tip TR, dar cine le-ar mai cumpara?
Sau macar sa zica, bun de strapi.
Un peste mare il scoti daca esti priceput, nu ca tragi ca baietii pe ocean de echipament!

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 02 Feb 2016, 12:46

Chiar daca nu e la rubrica potrivita, este un topic excelent.
Chiar ma batea gandul sa ma orientez catre un TR si asta strict din curiozitate nu ca m-ar da banii afara din casa :lol1:

Cautand pe net, nu am gasit cazuri frecvente de lansete rupte in dril sau la intepare. In schimb am gasit o informatie de genul asta, care in mod normal se aplica cam la toate lansetele.
Quite often a heavy power rated rod will be matched with a heavier line class. You wouldn't want to use a heavy line on a light power rated rod, something will give & undoubtedly it will be the rod to break! This can also apply if you use heavier lures/weights than what is rated on the rod!

Sunt convins ca cei care pescuiesc pe rauri mari folosesc uneori fire peste puterea lansetei, dar chiar si asa, nu este acceptabil sa ramai cu batul in bucati.
Cei care sunt patiti, acum ca nu mai au batul, nu ar fi rau sa ne impartaseasca din experientele lor.

Un lucru e cert. Cu lansetele ieftine poti sa pescuiesti cum vrei ca sunt mai rezistente decat fineturile japoneze :elkgrin:
De exemplu, cu Cormoran TR4 (pana in 45 de grame) am scos taras din lacul morii un scaun de masina (plin de apa evident), care avea cel putin 35-40 de kg. Nu puteam sa-l trag cu mana din apa pe mal.
Cu Daiwa Procyon de 21 de grame am scos sac plin de apa impotriva curentului pe Dunare si nu a fost deloc usor :lol:
Cu Enrgoteam Skill I (ultra light) si cu ceva morcov am scos o pufoaica, tot din lacul morii :censored:

Strict parerea mea personala este ca senzitivitatea extrema vine la pachet cu finetea in executia blankului si mai putin pe partea de rezistenta la tavaleala.
Oare de ce americanii pescuiesc cu MH sau H in concursuri de bass unde foarte rar se prind pesti de 3-4kg?
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 02 Feb 2016, 13:00

georgeborza scrie:Simplu.....am avut si sunt patit,nu spune nimeni lucrul asta pe fata,pur si simplu in dril si nu vorbesc de pesti mari sau cand intepi se rup.....da se rup pur si simplu pocnesc in unu doua sau chiar trei puncte atat sunt de reusite si pot spune mult mai multe dar ma opresc aici. :respekt:
Ti-am zis sa-ti iei Okuma sau Rapture dar nu m-ai ascultat ... :headbash:

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 02 Feb 2016, 13:14

Am avut 5 tr de la ml la mh. Nu se rup nici daca tragi de ele ca nemancatu'. Cele care s-au rupt, atunci s-au rupt in primele 2-3 partide (defect de fabrica) ca mai toate lansetele. Eu am tras de ele in toate felurile si nu au marait. Una singura am rupt dar din vina mea: s-a agatat jigu de 7gr intro salcie, am tras ca boul si a sarit jigu direct in blanc. In cazul de fata orice lanseta mai fina crapa. In rest am scos pesti din blank, mai stiu eu unu', nu dau nume, care tragea de ea ca de crengi si nu a reusit s-o dovedeasca. Mai e faza ca trebuie din cand in cand verificata imbinarea cand pescuiesti, ca la toate betele two piece.
Oricand as mai face sau cumpara un tr fara frica. Oricum am in plan un L de pana in 10 gr. Apropo, daca cineva din Bucuresti are o asa lanseta, i-as fi indatorat sa ma lase sa o pipai putin.

P.s. ai franto si nu are garantie sau e din vina ta, oricand iti aduce bucata lipsa cu max 350 lei. La orice lanseta plangi sau astepti cu lunile.

boje
veteran
veteran

Mesaj de boje » 02 Feb 2016, 13:28

Pe cine sti mah?
Eu unul m-am purtat cu maxim de atentie cu el si d'asta a rezistat atatia ani! Altfel... :lol1:
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 02 Feb 2016, 13:35

laure,ai avut 5 TR-uri dar acun numai ai nici unul..... :D

Lightul de care pomeneai este foarte faina pentru biban

dar sunt putine prin piata intrucat nu se prea cauta(si ca sa-ti dau exemplu-andrei sava le aduci doar pe comanda,in comparatie cu celelalte la care are clienti)

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 02 Feb 2016, 15:12

Am pana in 21 g l-am rupt in lanseu cu jig de 5g +guma dupa ce pescuisem 4-5 ore cu el in partida aia ( alte vo 10 partide inainte)
Am primit alt varf ( ca doar are garantie pe viata) dupa vo 3 luni
Deci SE RUP , de ce se rup dracu stie

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 02 Feb 2016, 15:58

adrian99 scrie:laure,ai avut 5 TR-uri dar acun numai ai nici unul..... :D

Lightul de care pomeneai este foarte faina pentru biban

dar sunt putine prin piata intrucat nu se prea cauta(si ca sa-ti dau exemplu-andrei sava le aduci doar pe comanda,in comparatie cu celelalte la care are clienti)
De unde stii tu ca nu mai am niciun tr? Ma urmaresti sau cum?
Si din cate am aflat L e bun de salau pe lac. Daca tu dai la salau pe lac cu mh care e dat pana intrun oz si duce si doi e pb ta. Mie imi place finetea.

Scrie răspuns