Chiar daca nu e la rubrica potrivita, este un topic excelent.
Chiar ma batea gandul sa ma orientez catre un TR si asta strict din curiozitate nu ca m-ar da banii afara din casa
Cautand pe net, nu am gasit cazuri frecvente de lansete rupte in dril sau la intepare. In schimb am gasit o informatie de genul asta, care in mod normal se aplica cam la toate lansetele.
Quite often a heavy power rated rod will be matched with a heavier line class. You wouldn't want to use a heavy line on a light power rated rod, something will give & undoubtedly it will be the rod to break! This can also apply if you use heavier lures/weights than what is rated on the rod!
Sunt convins ca cei care pescuiesc pe rauri mari folosesc uneori fire peste puterea lansetei, dar chiar si asa, nu este acceptabil sa ramai cu batul in bucati.
Cei care sunt patiti, acum ca nu mai au batul, nu ar fi rau sa ne impartaseasca din experientele lor.
Un lucru e cert. Cu lansetele ieftine poti sa pescuiesti cum vrei ca sunt mai rezistente decat fineturile japoneze
De exemplu, cu Cormoran TR4 (pana in 45 de grame) am scos taras din lacul morii un scaun de masina (plin de apa evident), care avea cel putin 35-40 de kg. Nu puteam sa-l trag cu mana din apa pe mal.
Cu Daiwa Procyon de 21 de grame am scos sac plin de apa impotriva curentului pe Dunare si nu a fost deloc usor
Cu Enrgoteam Skill I (ultra light) si cu ceva morcov am scos o pufoaica, tot din lacul morii
Strict parerea mea personala este ca senzitivitatea extrema vine la pachet cu finetea in executia blankului si mai putin pe partea de rezistenta la tavaleala.
Oare de ce americanii pescuiesc cu MH sau H in concursuri de bass unde foarte rar se prind pesti de 3-4kg?
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.