Curatare display sonar

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Ghenadie
veteran
veteran

Re: Curatare display sonar

Mesaj de Ghenadie » 26 Oct 2012, 11:55

@fishi - sunt chiar distrat, iar faza cu americanii, cel putin la mine nu tine deloc din simplul motiv ca aia sunt in stare sa bage pisica in cuptor daca in instructiuni nu scrie ca e interzis :wink:
ochelarii de ceva timp se tot fac din policarbonat :wink: Incearca totusi cu spuma formata de detergentul de vase, lichid... stiu ca sunt enervante urmele alea, dar nu au cum sa fie atat de calcaroase incat sa nu iasa

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 26 Oct 2012, 12:02

Multzam,incerc astazi,nu au cum sa fie asa calcaroase (am sonarul din martie 2012).

Chestia cu haios era pt old radu pe care-l distreaza orice(nu stiu ce are cu ochelarii sau i-a placut asa tare gluma lui ca a ras doar el la ea!)

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 26 Oct 2012, 12:07

@ghenadie

Inainte de sonarul pe care-l am acum am avut un altul care l-am cumparat folosit din tara.Cand am fost sa-l ridic(prin Ploiesti pe undeva) omul il avea montat pe o barca mare si il tinea afara,neacoperit,in zapada,ploaie frig.Aceeasi problema am avut-o si cu acela .Avea display-ul mai mic si daca batea soarele pe el nu vedeai cum trebuie(ma interesau si amanuntele de pe ecran ---era cu SI )Nu am reusit sa-l curat decat dupa muuuulte spalari cu detergent de vase dar numai 50%,ei de asta am pus intrebarea.

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 26 Oct 2012, 12:22

poti sa incerci pe un colt, cu ceva solutie de geamuri... daca nu se matuieste de la alcool, il folosesti pe tot ecranul.
Daca tot producatorul nu recomanda anumite solutii, atunci care e cea recomandata de el?

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 26 Oct 2012, 13:46

fishi scrie: ...Chestia cu haios era pt old radu pe care-l distreaza orice(nu stiu ce are cu ochelarii sau i-a placut asa tare gluma lui ca a ras doar el la ea!)

...nu era nici o gluma , credeam ca sti cum se probeaza polarizantii
...probabil display-ul sonarului sa nu aiva nimic comun cu ecranele de care pomeneam mai sus

http://www.youtube.com/watch?v=78GdcXCM9nk

...poate dupa vizionarea asta te umfla si pe tine rasu'
...sau poate trebuie sa imi cer scuze

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 26 Oct 2012, 14:21

Cred ca nu m-ai inteles,problema nu e de la polarizanti(pt ca era simplu sa-i dau jos cand ma uit la sonar-daaaaaa)problema e de la reflexia petelor lasate de apa din balti pe ecranul sonarului care nu se curata asa cum spune producatorul.

@ghenadie

Producatorul spune ca se spala cu ....APA ! :shock:

@old radu

Petele alea se vad si cu polarizanti si fara.....si curati si murdari.Mai sunt si altii care folosesc polarizanti de muuuuuuuulta vreme!Testul se face cel mai bine cu un telefon cu display alb-negru sau cu parbrizul masinii.Am cautat compromisul unor polarizanti care sa nu distorsioneze asa tare imaginea de pe un display si pana la urma i-am gasit(din greseala e adevarat!).Firmele consacrate au in magazine testere pt nivelul de polarizare(Polaroid,cei de la Columbia,nu mai stiu cum se numesc,etc)

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 26 Oct 2012, 14:29

...OK , sper ca acesta a fost "numitorul comun"
...totodata sper sa rezolvi problema cu petele ....in general , cel mai bine , petele ies cu...foarfeca
...mai am o ultima speranta in ce te priveste...sper ca stai bine cu simtul unorului... :lol:

Avelo bahtalo !

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 26 Oct 2012, 14:31

nu prea mai stau bine in ultima vreme dar sper sa nu te dezamagesc pe viitor :)

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 27 Oct 2012, 00:46

Ecranul de laptop l-am curatat luna si bec cu alcool metilic...methyl hydrate scrie pe bidon si se evapora vazind cu ochii.
De doua ori am facut operatiunea asta deja si nu se vad efecte adverse.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Scrie răspuns