Gata. Am taiat minerul.
Mai cu emotii... mai cu mila.... in final sunt foarte multumit de cea iesit. Singurul lucru evident care tradeaza modificarea este diferenta de lungime dintre tronsoane.
Pentru cei care vor sa experimenteze:
1. marcati locul unde veti face taietura.
2. taiati pluta cu un cuter cit mai fin, ceva mai spre capat mai faceti o taietura si indepartati pluta.
3. incepeti taietura cu o pila ultra fina (am folosit una de ceasornicarie) si apoi continuati cu o pinza de bomfaier.
4. modificati un dop de sampanie (de pluta) astfel incit sa potriveasca in gaura blancului si cu diametrul plutei cotorului.
5. din tabla de plumb executati elementul care va asigura echilibrarea. Testati succesiv pina obtineti rezultatul dorit.
6. Montati definitiv elementul de echilibrare si dopul folosind un adeziv.
(Daca aveti acces la un dispozitiv de slefuit nu stati pe ginduri si indepartati eventualele diferente de diametru intre dop si cotor.)
Singura problema ramasa: atentie la transport.
PS. Lanseta care am modificat-o este un RT Arezzo de 15-40g, fosta 2.70.