Cum sa echipez linia de buldo?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Cum sa echipez linia de buldo?
Maica Tereza s-ar simti pacatoasa printre userii acestui forum......ptiu sa nu va deochi de puritani.
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare
-
- senior
Serios? Pofta buna!aducu7 scrie:RAHAT(Nu TU!)filip_pescuitorul scrie:Poti pescui linistit la buldo cu maxim 2 muste, e un pescuit legal cu conditia sa respecti regulile generale.adi200038 scrie:Sa inteleg ca m-am adresat gresit?
Macar asa in scarba dati si DUMNEAVOASTRA niste sfaturi unui biet pescar aflat in dilema!
Va multumesc anticipat.
Nodurile le poti lua de aici:
http://www.sars-la-bruyere.be/Planty/Tech-Noeuds.htm
Mai ales nodul La boucle pour empille te intereseaza pe tine ca sa legi forfacurile celor 2 muste de firul principal. La clean sau pastrav iti trebuie un principal de 0.16 si forface de 0.14 din fir fluorocarbon (nu e obligatoriu, dar...). Lasa de la musca cea mai de jos la buldo vreo 50 de cm, iar intre musca 1 si musca 2 vreo 25 de cm.
Musca o legi de forfac cu nodul numit Les noeuds pour les hamecons a oeillet.

-
- senior
Ai dreptate. Nu m-as mira ca un adept infocat al metodei Fly Fishing sa aduca acsa cei 10 pastravi regulamenbtari in timp ce un pescar cu metoda buldo sa elibereze tot sau aproape tot. Si atunci de ce ar fi automat cel cu FF mai sportiv? E cevas foarte subiectiv. Imi spunea un amic din Franta ca ei au ajuns sa dea la pastrav pe unele rauri largi mai ales cu buldo. De ce? Pentru ca legile locale nu le dau voie sa intre in apa! Deci sunt obligati sa dea de pe mal si ca sa ajunga la locuri de pescuit aflate la distanta de peste 15 m singura solutie e buldo. Da, recunosc, e mai spectaculos stilul FF decat cel cu Buldo dar hai sa fim toleranti. Tot pescuit sportiv e.crysst scrie:Maica Tereza s-ar simti pacatoasa printre userii acestui forum......ptiu sa nu va deochi de puritani.
asa e , e tot pescuit
....atributul de sportiv se adauga doar in functie de comportamentul de dupa al pescarului
....sau dinainte 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
io am auzit de la unu ( leaga bine licurici ) care zicea asa .... iei un fir de .30 legi buldo de fir , lestezi cu aprox 120 gr plumb dupa buldo , se poate folosi plumb de la carapri . dupa aceea el zicea ca legi ceva care sa imite cat mai bine hrana celui care da cu montura , mai exact .... asta :

( nu eu am legat mustele ... post original http://www.rapitori.ro/forum/flytying-a ... 0-210.html )
cica merge foarte bine pe linga bere si mici ... dar se poate folosi si in alte situatii critice .
sper ca te-am ajutat , desi se zice ca e mai placut sa dai cu echipament adecvat ... sunt pe acilea cativa care te ajuta cu placere .

( nu eu am legat mustele ... post original http://www.rapitori.ro/forum/flytying-a ... 0-210.html )
cica merge foarte bine pe linga bere si mici ... dar se poate folosi si in alte situatii critice .
sper ca te-am ajutat , desi se zice ca e mai placut sa dai cu echipament adecvat ... sunt pe acilea cativa care te ajuta cu placere .

...
In mintea mea de "puritan", "purist", uotevăr, mai multe muste inseamna dorinte ascunse de a prinde mai multi pesti, ca la aia la care nu le ajung 3 bete regulamentare pe malul baltii si mai baga 100 ori sa aiba sanse mai mari la captura vietii ori sa mănâncă gura lor mai multe pește. Sau mai rau, baga o plasa, asa e sigur ca intra mai multi pesti
Desigur ca exagerez cu comparatiile, dar incolo ma duce gandul cand aud de fantasticul-si-mai-mult-prinzatoriul-buldo
Desigur ca exagerez cu comparatiile, dar incolo ma duce gandul cand aud de fantasticul-si-mai-mult-prinzatoriul-buldo
Indubitabil!
-
- senior
Eu inteleg ca unii au fobii si obsesii legate de lipsa (asa zisa) de sportivitate a metodei buldo. Daca pescuisti cu una sau 2 muste nu esti cu nimic mai nesportiv decat unul cu Fly Fishing clasic. Sincer mie mi se pare nedrept ca la concursurile de pescuit Fly nu li se da voie si celor cu buldo sa participe. Doar folosesc tot musca artificiala, nu? E ca si cum la un concurs de spinning pe lac unde se da cu linguri, voblere si twistere sa nu i se permita accesul unuia care da cu Montura Texas cu jig in ideea ca desi are naluca soft totusi are si plumbul ala conic si nu e OK....asta arata ca intr-adevar la noi si nu numai Fly Fishing-ul e dominat de o mana de puristi care se cred mai lorzi decat lorzii din Anglia. Vorba aia, si in UK, "patria" FF-ului modern gasesti pescari cu buldo si nu cred ca se uita cineva urat la ei. E drept ca nici nu pun 6 muste ca la noi....
Normal, ca nu-s taranifilip_pescuitorul scrie:E drept ca nici nu pun 6 muste ca la noi....
Dar la noi foamea e mare, astia cu buldo nu merg la pescuit asa, de fite, ca englejii, ci merg de foame, sa prinda cat mai multi obleti. Altfel nu vad de ce ar folosi jdemii de muste
Pofta mare!
Indubitabil!