cum recuperez cu oscilanta ?
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
cum recuperez cu oscilanta ?
sunt cam la inceput in privinta pescuitului cu vobler si oscilanta;si fac o precizare folosesc doar modele mici; i-mi poate spune si mie cineva cum trebuie sa recuperez dar in termeni mai romanesti

Depinde de la oscilanta la oscilanta. Exista "n" modele cu forme, profile si greutatzi diferite avand fiecare implicit actziuni particulare. Important e ca tu sa gasesti pt fiecare metoda de prezentare care tzi se pare cea mai buna sau naturala. Deasemenea e important ca in timpul recuperarii, oricare ar fi aceasta, sa o ai tot timpul sub control (pe oscilanta). Chiar si un control vizual asupra firului, daca oscilanta e in cadere si nu-i simtzi evolutzia din cauza detensionarii acestuia, te ajuta mult.
Deci - it's up to you!
Deci - it's up to you!
Re: oscilanta
Decat prea repede mai bine mai incet!ando scrie:ideea e ca atunci cand pescuiam cu ele tot timpul mi se parea ca recuperez prea incet
Ufffffffff !E cel mai greu lucru care il ceri...La oscilanta este ,poate, cel mai inventiv pescuit de rapitori! In special stiuca! Practic poti sa faci ce vrei! In anumite limite...
Dar e frumos...Incearca tehnica de jig...Recuperari sacadate...Schimbari de viteza...Joc vertical pe oscilante usoare...Mai ales vertical...Pune mono si ia un bat cu actiune moderata...2 kg de linguri si...e simplu!Asta-i calea spre succes!
Cu o conditie ...sa fie si stiuci unde pescuiesti...
PS: important tare este sa stii balta si mai important este sa ai un profesor...
Dar e frumos...Incearca tehnica de jig...Recuperari sacadate...Schimbari de viteza...Joc vertical pe oscilante usoare...Mai ales vertical...Pune mono si ia un bat cu actiune moderata...2 kg de linguri si...e simplu!Asta-i calea spre succes!
PS: important tare este sa stii balta si mai important este sa ai un profesor...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
In baltile "mele" cam DA!Deoarece am zone cu apa mica , vegetatie si stiuci plictisite...Pentru oscilante usoare , textilul este prea "dur" la mine...Merge sa rup plantele de pe ancora, dar sincer, am probleme cu stiucile pe textil! As mai spune ca si la salai, pe apa aia de 1-1,2 m pe care (mai) dau eu , tot mono face legea! De ce? Imi permite sa pescuiesc cu "burta" pe recuperare liniara si sa sesizez salau care fuge in lateral pe un fund prafos... Frate e lucru dreaqului la Aiud!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.