Cum primim lansete din US?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Cum primim lansete din US?
Am un prieten pe care l-am rugat sa-mi trimita din New York USA o lanseta Daiwa si i-au spus de la posta ca nu poate trimite colet mai lung de 42'' adica 1,05 m, cam asa. Am cautat la www.usps.com adica pagina USPostals si asa scria si acolo, pentru romania, 42 inch. La noi la PTTR la info cu publicul mi-a spus ca pot primi colet de 3/1,5m. Ati primit careva colet din state (de exemplu lanseta) mai mare de un metru? Cu alt serviciu? Cat a costat? Cum sa fac? Numai lanseta aia ma satisface
... Help! Multumesc anticipat!

foarte probabil sa fie asta:www.atlasshippingltd.com
Va multumesc pentru informatii. Inca cate intrebari: daca comand de la un magazin virtual american cum ar fi Cabelas, imi calculeaza vama, taxe vamale, la intrarea in tara? Transportul include asigurare? ca am inteles tot din discutii pe rapitori.ro ca unii membrii au facut comenzi si nu le-au mai ajuns. Ideea care mi-a venit este sa mi-o cumpere el acolo, sa-mi faca coletul, sa-l asigure si sa o trimita in Germania! ... la un prieten. Acolo poate trimite colet lung de 60'' si costa si mai putin, e posibil pe la 25-28 de dolari transportul. Si din Germania mi-l aduce un prieten care merge saptamanal si vine. Ma mai documentez. Daca as fi avut vreo 600-700 de dolari sa sparg pe lansete luam de pe un magazin virtual dar asa... plus ca, asa cum spuneam, fiti atenti: asigurare si valoarea declarata pt vama! Mai astept sugestii daca mai sunt, va multumesc mult! Fir intins!
Am uitat ceva, am gasit tanseta numai in doua magazine din us. Si ei nu prea fac expeditii in tari dinastea... ca a noastra. Nicidecum pe cabelas. Ei mi se par un fel de Metro al pescuitului. Daca va intereseaza e vorba de: Daiwa V.I.P. Walleye 7' 1/8-3/8 2pc xf cod: VIPW702MLXFS pe www.daiwa.com
taxele vamale se calculeaza la ridicarea oricarui colet a carui valoare declarata depaseste suma de 40 sau 45 de euro. cat anume reprezinta se calculeaza in functie de niste criterii dubioase.
de exemplu, la mulinete numarul de rulmenti este un criteriu de cuantificare a valorii. vei plati vama la o porcarie de plastic cu enspe rulmenti mult mai mult decat la o mulineta high end care are doar 6 (in situatia cand valoarea obiectului nu este declarata ii dau ei o valoare estimativa, care iarasi e din burta).
cele de mai sus nu se aplica in orice situatie normala daca dai de un vames care este si om. dar pot duce la chestii absurde, daca ai noroc sa dai doar de un vames.
ultima data era sa mor cu unul de gat, cica n-aveam voie sa trimit in state un blanc de lanseta. sa ma duc acasa sa pun inele si maner pe blanc, pentru ca in catalog nu apare acest produs, apare doar undite si lansete.
pana la urma blancul a fost declarat undita ca sa se linisteasca omul, caruia in prealabil a trebuit sa-i explic diferenta dintre lansete si undite.
pe bune!
de exemplu, la mulinete numarul de rulmenti este un criteriu de cuantificare a valorii. vei plati vama la o porcarie de plastic cu enspe rulmenti mult mai mult decat la o mulineta high end care are doar 6 (in situatia cand valoarea obiectului nu este declarata ii dau ei o valoare estimativa, care iarasi e din burta).
cele de mai sus nu se aplica in orice situatie normala daca dai de un vames care este si om. dar pot duce la chestii absurde, daca ai noroc sa dai doar de un vames.
ultima data era sa mor cu unul de gat, cica n-aveam voie sa trimit in state un blanc de lanseta. sa ma duc acasa sa pun inele si maner pe blanc, pentru ca in catalog nu apare acest produs, apare doar undite si lansete.
pana la urma blancul a fost declarat undita ca sa se linisteasca omul, caruia in prealabil a trebuit sa-i explic diferenta dintre lansete si undite.
pe bune!
Si cam cat a trebuit sa platesti vama? Ce se intampla: daca declar valoare mica, fac asigurare pe suma mica si daca pateste ceva e paguba mea. Daca declar valoare mare sau normala, imi poate cere documentul de origine sau ceva asemanator ca sa faca traducere si incadrare vamala. Se poate ajunge la taxe vamale mari si tva. Daca mi-o trimite un prieten ca si cadou sau asa ceva, nu se mai pune problema la fel, de aceea si sunt asa restrictii privind dimensiunile, pentru ca nu mai e considerata marfa cumparata. Asta ar fi cea mai buna solutie dar la 42'' lungime, cea mai mare lanseta care mi-o poate trimite e de 6'6'' si asa ceva in doua bucati nu prea gasesc ce-mi place. Mersi si de raspunsul asta!