Cum primim lansete din US?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Ian 2008, 13:32

nu-ti raspunde nimeni pt ca nu stim.

singurul lucru clar ti l-am spus deja: tot ce sare de valoarea declarata de 45 EUR este pasibil de vama. sau nu, daca da peste un vames de treaba.
cum anume se calculeaza vama, va afla prietenul tau cand vine momentul adevarului si trebuie sa mearga in vama.

stiu foarte bine ce spui tu cu declaratul unei valori mici si asumarea unui risc mai mare, dar asa procedeaza multi, inclusiv eu si niciodata n-am patit nimic de genul disparitie misterioasa a coletului.

stiu multi care au patit-o si acum se plang de chestia asta, uitand totusi ca ei au ales optiunea astea si nu sa isi asume riscul de-a cotiza mai mult la vama.

deci asta este, cu dus intors. daca prietenul tau vrea o lanseta musai si cu atata ardoare, atunci sa-si asume riscul de-a plati vama ca noi toti.

eventual trimite intai in alta tara gen Germania la celalalt prieten al tau, coletele venite din EU conform noii legislatii ar trebui sa nu mai fie vamuite. dar am asa un sentiment ca va fi vamuit coletul cand ajunge in Germania conform legilor de acolo.

poti trimite bete mai lungi de 6'6" in romania fara probleme, cauta alti furnizori de servicii de expeditie. mie mi le trimite jean scurtu si am primit inclusiv bete de surf si bete dintr-o bucata.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Ian 2008, 13:35

cel mai mult am platit odata vama vreo suta doujde euro, in colet fiind 6 mulinete. a fost si cand am avut mult mai multe chestii de valoare mai mare si nu am platit nimic.

la un colet gen "una bucata lanseta" eu as alege optiunea expres cu cel mai mare cost de expeditie dar cel mai scurt timp, as declara valoarea si as asigura transportul. daca omul o vrea cu adevarat inseamna ca si abia o asteapta si cam aia e, lucrurile costa cat costa.

Scrie răspuns