discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Michael
- Moderator

degeaba testezi...ca sa te citez:
Sir Caca scrie:nenorocitul de vartej noname
ia-ti ceva de calitate.eu stiu o vorba:cine se zgarceste,pagubeshte,asta cred ca din banat

-
AxA
- utilizator constant

-
Fac test la mana pe nod simplu ( CFR cum zicea cineva

) , care din cate stiu streseaza cam cel mai tare firul. Daca "se simte" ok cand se rupe , il declar bun. Indiferent de ce scrie pe rola, nici nu ma uit

-
Sir Caca
- utilizator constant

Michael scrie:degeaba testezi...ca sa te citez:
Sir Caca scrie:nenorocitul de vartej noname
ia-ti ceva de calitate.eu stiu o vorba:cine se zgarceste,pagubeshte,asta cred ca din banat

Aveam la mine varteje pe rulmenti Spro care tin 65 kg, dar toate stateau linistite in trusa. Am uitat sa schimb vartejul.
-
Michael
- Moderator

asta e pescuitul baietzi,farmecul lui,mai si castigi uneori,dar de cele mai multe ori pierzi.dar o zi petrecuta in natura cu prieteni nu e o zi pierduta.
-
Jonin
- veteran

-
Sir Caca scrie:
Ultima data am agatat ceva animalut pe un shad home made de 25 cm si avea in el un plumb de 100gr pentru lestare.
Ce prinzi cu asa ceva?
Din ce era facut shadul ala?
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
-
Jonin
- veteran

-
Sir Caca scrie:
Ultima data am agatat ceva animalut pe un shad home made de 25 cm si avea in el un plumb de 100gr pentru lestare.
Ce prinzi cu asa ceva?
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
-
Sir Caca
- utilizator constant

Jonin scrie:Sir Caca scrie:
Ce prinzi cu asa ceva?
Pestisor de 25 cm brut (doar pestele, fara ancore sau altceva), datoritafaprului ca nu gasesc cap de twister care sa se potriveasca, pun un carlig simplu si o ancora pe burta si bag pentru mentinerea pozitiei plumb in burta. Pana acum am avut 2 atacuri. Dupa primul (am scos doar jumate din naluca afara), am decis sa ii pun o ancora si pe burta, iar la al doi-lea mi s-a rupt vartejul.
-
JONES
- veteran

-
eu le testez in lupta adica cumpar rola (bineinteles pescuiesc numai cu monofilament) si daca imi place si se comporta bine mai cumpar o rola daca nu .......... In felul asta am luat cateva tepe antologice in sensul ca un fir de 0,23 se rupea la nod cand trageam usor cu mana si asta dupa 1 partida de pescuit.
daca ma pasioneaza le masor cu micrometru si supriza majoritatea sunt mai groase decat ce este scris pe ele adica la 0,2 ajunge la 0,21 0,22 si tot asa. Dar grosimea nu a fost pentru mine un criteriu. Am gasit si fire cu grosimea exacta si care aveau memorie de elefant.
the angler is catching xxx, not by the lure