cum masurati rezistenta firului?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Oct 2006, 14:13

conteaza f. mult ce fel de nod folosesti :!: si chestia asta te poate face sa crezi ca producatorul a mintit cand a trecut pe cutie rezistenta firului...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Oct 2006, 14:14

eu toate testele le fac pe apa,e mai palpitant parca :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Oct 2006, 14:15

Adi_ scrie:conteaza f. mult ce fel de nod folosesti :!: si chestia asta te poate face sa crezi ca producatorul a mintit cand a trecut pe cutie rezistenta firului...
un producator serios ar trebui sa precizeze cu ce tip de nod a testat firul,nu?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 04 Oct 2006, 14:20

Michael scrie:si ma intreb eu :roll: voi cand mai pescuiti? :lol:
are cine pescuii ... cine nu are timp de teste - decat testele de pe apa ... si daca mai pleaca si cate un peste din cauza firului ... inseamna ca a mai avut de trait ...
S'altare și bunăstare !

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Oct 2006, 14:20

Sir Caca scrie: - Fac un nod CFR (nodul simplu) si agat greutatea scrisa pe ambalaj, daca rezista la aceasta eu le consider fire bune.
- Testez cu greutati diferite noduri si uneori, de la un fir la altul imi creste rezistenta cu pana la 20%.
la asta ma refeream :!:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Oct 2006, 14:22

pai asta zic si eu,nu va atasati exagerat de tare de scule,devine obsesie.
concentrati-va pe pescuit in sine.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 04 Oct 2006, 14:24

asta e problema, impresia generala pe care mi-au lasat-o modelele astea noi aparute (vorbesc de categoria low-cost) este ca se testeaza firul fara nod pe el de parca ar putea folosi cineva asa ceva!

am si incercat sa nu fac nod, sa pun spira langa spira pe carligul cantarului cat sa tina rezistenta la greautate si intr-adevar asa ma apropiam de ceea ce scria pe rola! Alftel, am multe role pe care am trecut un biletel cu greutatea undeva la jumate (media din 3-4 incercari) doar ca sa stiu in ce combinatii de monturi pot sa il folosec :evil:

imi place siguranta 100% deci nu concep sa pescuiesc cu ceva netestat...

legat de noduri o sa deschid alt topic pt ca am gasit un tip de nod care iti reduce rezistenta firului la jumate si am o singura alternativa la problema de-a dreptul ciobaneasca !! :?

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 04 Oct 2006, 14:31

Michael scrie:pai asta zic si eu,nu va atasati exagerat de tare de scule,devine obsesie.
concentrati-va pe pescuit in sine.
Am avut in 2 ani 4 scapari de m-a dat plansul, si dupa fiecare mi-am spus ca asa ceva nu mai patesc. Ultima data am agatat ceva animalut pe un shad home made de 25 cm si avea in el un plumb de 100gr pentru lestare. Eram dupa trei patanii deci, bat mulineta si fir pentru tras un hipopotam afara din apa. A cedat nenorocitul de vartej noname care uitasem sa-l schimb cu ceva de calitate.
Dupa ce patesti asa ceva (deja ma vedeam hlizindu-ma la camera cu balena albastra in brate) vei testa fiecare punct inainte de a face prima lansare.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Oct 2006, 14:32

johnnybravo scrie: imi place siguranta 100% deci nu concep sa pescuiesc cu ceva netestat...
serios acum,ai sigurantza 100% in germina testata acum...cati,16 parca erau...ani. :lol:
serios acum,arunca un ochi aici si preturile eu zic ca-s rezonabile,poate nu te vor tine cat germina (sorry,nu ma pot abtine :lol: ) dar te vor tine muuuulti ani totusi +ca ai siguranta unul lucru de calitate testat de americani.
http://www.rapitori.ro/boutique/index.p ... =277_25_40

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Oct 2006, 14:32

tocmai de aici vine si diferenta intre firele europene si cele americane sau japoneze.

la acelasi diametru, pe firele europene e trecuta o rezistenta mult mai mare decat pe cele americane. din cate stiu, firele americane dau rezistenta la nod, si oricum daca pe fir scrie 8 lb (de exemplu) rezistenta reala e si mai mare.

Scrie răspuns