discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
alex_coman
- junior

Salutare,
Planuiesc maine sa plec la un pescuit de biban la fixa. Cum nu am mai dat la fixa de ani buni mi-am luat o varga de 6 m de carbon care are in varf un fel de ata mai groasa . Eu pana acum legam firul printr-un tub introdus in varful vergii. Ma poate lamuri cineva cum se foloseste varful din imagine pentru a lega montura?

-
Chief
- veteran

-
Eu zic Nail-knot. Sigur il gasesti pe internet. Biban la fixa de 6?

-
ovidiu
- veteran

-
pui firul pe al2lea sau al3lea tronson , fixezi cu un lat simplu apoi mergi cu el in spirala inspre varf si tragi un varnish de silicon; varnishul il lasi cam 10mm in afara varfului si cam 30-40mm pe varf. daca nu stii cum, iti pun o poza.
este o prindere fara nod.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
johnnybravo
- Moderator

-
ata mai groase formeaza o bucla? daca da, faci o bucla la fir si o treci prin bucla de pe bat dupa care capatul celalalt al firului il treci prin bucla formand astfel un latz.
-
Zamfi
- veteran

Iti recomand cu caldura montura lui Ovidiu! Iti permite sa scurtezi/lungesti/refaci linia, iar in caz de peste mare (intrat din greseala , normal

)o sa vezi ce fenomen interesant se intampla!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
alex_coman
- junior

Salutare,
Am fost in week-end 2 zile de pescuit la Lunca, Tulcea.
Capturi mari nu au fost: bibanul in prima zi era f.mic si il aruncam inapoi (in cazul in care nu inghitea carligul cu totul si nu mai aveam ce sa ii fac). Am scos sambata seara si pestisor mic si am dat duminica la el la biban unde am facut ravagii de data asta - dimensiunea medie cat palma dar unii si mai maricei. Concluzia: o saramura de mi-am muscat degetele
Din pacate am incercat sa introduc un tub de cauciuc pe varf ca sa improvizez legarea monturii si am reusit sa rup varful vergii (cam 5 cm) asa ca am am ramas cu metoda veche
PS: Da, 6 m pentru ca pe canalul unde dau de ani buni e plin de stuf si agatatura la mal asa ca tb sa arunc un pic mai departe

-
Zamfi
- veteran

Frate ce a uitat Ovidiu sa-ti spuna...tubul ala e bine sa fie de cauciuc...siliconic!Intra mult mai usor, rezista la frig, cald,etc. Si ...mai cu grija ca e mic si se rupe!

Acum...asa-i prima data!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
ovidiu
- veteran

-
zamfi scrie:Iti recomand cu caldura montura lui Ovidiu! Iti permite sa scurtezi/lungesti/refaci linia, iar in caz de peste mare (intrat din greseala , normal

)o sa vezi ce fenomen interesant se intampla!

fenomenul ala interesant la care te referi nu se va intampla chiar daca iti intra si peste mare.
Eu pescuiesc cu varga de 6-7m si la crap din barca, pana acum am prins cel mai mare , unul de 12kg cu mono de 0,18mm, nu s-a intamplat nimic rau nici cu tubul de varnish siliconic, nici cu firul.
F importan este ca spre varf spirele sa fie rare, ca daca sunt la 10 mm intre ele..s-ar putea un peste mare sa traga din fir...si muta incet-incet si varnishu, si poate sari de pe varf... eu nu am patit, dar am vazut la altii.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
onesti
- veteran

Daca si subiectul asta ajunge la patru pagini ca si ala cu alan key, ma apuc de statzionar.
-
Tavi
- veteran

onesti scrie:Daca si subiectul asta ajunge la patru pagini ca si ala cu alan key, ma apuc de statzionar.
ok, bag si eu un mesaj in sensul asta. sper sa iti amintesti ca te-am ajutat cand iti vinzi sculele de spinn