cum leg firul de varful vergii?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 22 Apr 2008, 22:32

:lol: oricum la intrebarea din primul post nu a raspuns inca nimeni ... au fost data alte solutii ...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Apr 2008, 05:51

taicanoe scrie::lol: oricum la intrebarea din primul post nu a raspuns inca nimeni ... au fost data alte solutii ...
Bine spus!
Deci , trebuie scos tubul ala de panza si inlocuit cu varnish siliconic, sa nu cuva sa faci si tu cum am mai vazut la unii stimati confrati in tainele pescuitului ca fac: adica sa prinda firul cu agrafa de un ochet metalic pe care il pun chinezii in varful unditelor... si se aude asa frumos zdranga-zdranga cand misti undita... :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 24 Apr 2008, 06:42

trebuie scos tubul ala de panza si inlocuit cu varnish siliconic
cred ca intrebarea se referea la cum se leaga de acel tub de panza, nu cum se scoate si se inlocuieste tubul :lol: ai dat o solutie alternativa si tot nu avem raspuns la intrebare.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 24 Apr 2008, 07:49

taicanoe scrie:
trebuie scos tubul ala de panza si inlocuit cu varnish siliconic
cred ca intrebarea se referea la cum se leaga de acel tub de panza, nu cum se scoate si se inlocuieste tubul :lol: ai dat o solutie alternativa si tot nu avem raspuns la intrebare.
Tu tii cu ursul, dupa cate observ eu! :D tubul ala este o prostie! cu siguranta trebuie inlocuit. I-am trimis colegului nostru cateva fotografii edificatoare.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 24 Apr 2008, 08:15

Nici eu nu am gasit vreodata utilitatea carpei aleia din varful batului :P ....pana acum am legat tot cu varnis in cap, lasat mai lung un pic peste varf, firul prins pe la sfarsitul spicului si infasurat pe spic pana la varf.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 24 Apr 2008, 08:21

la fel procedez si eu si n-am avut probleme pana acum. mi se pare solutia cea mai simpla si mai sigura.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 24 Apr 2008, 19:42

Tu tii cu ursul, dupa cate observ eu!
ca doar no sa tin cu vulpea :lol:

Nici eu nu am gasit utilitatea acelei carpe :lol: dar ma intrebam, asa macar retoric, de ce au pus-o constructorii acolo ? in ce scop ? doar asa ca sa falfaie frumos in vant ?
Cred ca o sa fac reclamatie la protectia consumatorului pentru ca nu se dau instructiuni de folosire a acelei carpe :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 25 Apr 2008, 20:36

ovidiu scrie:
zamfi scrie:Iti recomand cu caldura montura lui Ovidiu! Iti permite sa scurtezi/lungesti/refaci linia, iar in caz de peste mare (intrat din greseala , normal :P )o sa vezi ce fenomen interesant se intampla! :wink:
fenomenul ala interesant la care te referi nu se va intampla chiar daca iti intra si peste mare.
Eu pescuiesc cu varga de 6-7m si la crap din barca, pana acum am prins cel mai mare , unul de 12kg cu mono de 0,18mm, nu s-a intamplat nimic rau nici cu tubul de varnish siliconic, nici cu firul.

F importan este ca spre varf spirele sa fie rare, ca daca sunt la 10 mm intre ele..s-ar putea un peste mare sa traga din fir...si muta incet-incet si varnishu, si poate sari de pe varf... eu nu am patit, dar am vazut la altii.
Mai Ovidiule ...fenomenul este in ajutorul pescarului! Nici pe de parte in defavoarea lui...Eu am avut "incidente" destule in trecut cu tunuri ,in care am tinut somn in tun de 6 m...Ideea era ca la tractiune puternica si cu spirele puse rar o sa fluiere tunul dar linia se va lungi cu cativa cm :wink: Si toti stim ca de multe ori cativa cm conteaza... :lol: :lol: :lol:
Deci eu sustin ferm montura! No, amu e bine? :roll: :P
PS: am rupt multe gamakatzu (sau cum dreaq s-o scrie :P ) nr. 10-12 cu mono de 14 , pe 5 m ...Mreana deh...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns