cum leg firul de varful vergii?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Bine spus!taicanoe scrie:oricum la intrebarea din primul post nu a raspuns inca nimeni ... au fost data alte solutii ...
Deci , trebuie scos tubul ala de panza si inlocuit cu varnish siliconic, sa nu cuva sa faci si tu cum am mai vazut la unii stimati confrati in tainele pescuitului ca fac: adica sa prinda firul cu agrafa de un ochet metalic pe care il pun chinezii in varful unditelor... si se aude asa frumos zdranga-zdranga cand misti undita...

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Tu tii cu ursul, dupa cate observ eu!taicanoe scrie:cred ca intrebarea se referea la cum se leaga de acel tub de panza, nu cum se scoate si se inlocuieste tubultrebuie scos tubul ala de panza si inlocuit cu varnish siliconicai dat o solutie alternativa si tot nu avem raspuns la intrebare.

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
ca doar no sa tin cu vulpeaTu tii cu ursul, dupa cate observ eu!

Nici eu nu am gasit utilitatea acelei carpe

Cred ca o sa fac reclamatie la protectia consumatorului pentru ca nu se dau instructiuni de folosire a acelei carpe

Mai Ovidiule ...fenomenul este in ajutorul pescarului! Nici pe de parte in defavoarea lui...Eu am avut "incidente" destule in trecut cu tunuri ,in care am tinut somn in tun de 6 m...Ideea era ca la tractiune puternica si cu spirele puse rar o sa fluiere tunul dar linia se va lungi cu cativa cmovidiu scrie:fenomenul ala interesant la care te referi nu se va intampla chiar daca iti intra si peste mare.zamfi scrie:Iti recomand cu caldura montura lui Ovidiu! Iti permite sa scurtezi/lungesti/refaci linia, iar in caz de peste mare (intrat din greseala , normal)o sa vezi ce fenomen interesant se intampla!
Eu pescuiesc cu varga de 6-7m si la crap din barca, pana acum am prins cel mai mare , unul de 12kg cu mono de 0,18mm, nu s-a intamplat nimic rau nici cu tubul de varnish siliconic, nici cu firul.
F importan este ca spre varf spirele sa fie rare, ca daca sunt la 10 mm intre ele..s-ar putea un peste mare sa traga din fir...si muta incet-incet si varnishu, si poate sari de pe varf... eu nu am patit, dar am vazut la altii.

Deci eu sustin ferm montura! No, amu e bine?

PS: am rupt multe gamakatzu (sau cum dreaq s-o scrie

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.